Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Три способи будівництва басейну своїми руками

Басейн на садовій або дачній ділянці останнім часом роблять багато власників заміського житла Басейн на садовій або дачній ділянці останнім часом роблять багато власників заміського житла. При цьому, зводячи таку споруду, вони можуть вирішити одночасно три завдання. Перше, це використання басейну за прямим призначенням, тобто. Е., Як місце для купання. Другим завданням є створення особливого мікроклімату в зоні відпочинку на ділянці. І третє завдання полягає в тому, що басейн можна використовувати для накопичення води, яка стане в нагоді для поливу рослинності.

Способи будівництва басейну

Зараз басейн можна назвати скоріше необхідністю, ніж розкішшю. Саме тому все більше і більше сімей прагнуть звести на своїй ділянці таку споруду. Причому багато хто хоче це зробити своїми силами.

Фахівці стверджують, що самостійно побудувати басейн - посильне завдання для більшості непрофесійних будівельників, хоча процес займе досить багато часу і сил, а також засобів. Існує кілька варіантів будівництва басейну своїми силами, в тому числі з використанням готових комплектів матеріалів для роботи. Так, щоб побудувати басейн своїми руками, можна скористатися наступними способами: будівництво басейну з бетонних блоків, спорудження басейну із сталевих листів або використання для будівництва пінополістирольних блоків.

Який би спосіб не був обраний, першим важливим етапом роботи є вибір місця для будівництва. Цей вибір залежить, в основному, від особливостей території - площі, зайнятої городом, садом і т. Д., Вільної території. Краще, якщо басейн буде розташований в місці, де росте трохи рослинності.

Після визначення місця будівництва задуматися слід про форму басейну. Можна спорудити басейн будь-якої форми, але рекомендується вибирати просту геометричну форму, наприклад, квадрат, овал, прямокутник. Далі можна починати розмітку ділянки, для чого знадобиться шнур, стрічка, кілочки. Наступний крок - риття котловану, який повинен бути приблизно на півметра більше, ніж розмір майбутнього басейну, а також глибше його. Стінки котловану необхідно зробити з невеликим ухилом назовні - близько 3 - 7 градусів. Це необхідно зробити для того, щоб попередити осипання ґрунту, відповідно, забезпечити більшу надійність всієї конструкції.

Готовий комплект для будівництва басейну

Найбільш швидкий монтаж басейну можливий з використанням готового комплекту для будівництва. У будівельно-монтажний комплект зазвичай входять будівельні матеріали, необхідні для створення основної частини басейну - чаші для купання, а також для його гідроізоляції. Це різноманітна арматура і необхідні фланцеві вузли, облицювальна плівка і скіммер, підводні форсунки і кілька фільтрів для води, закладні деталі і насос, а також сходи для простого спуску або підйому з басейну.

За допомогою такого комплекту можна швидше і простіше побудувати басейн своїми руками, додатково можна обладнати басейн додатковими елементами, які допоможуть легко доглядати за басейном або просто декорують його. Це можуть бути елементи, що створюють псевдо протягом води в басейні, підводні і бортові світильники, пристрої для очищення дна, захисне покриття та інші аксесуари.

За допомогою готових комплектів будують монолітний, капітальний басейн, конструкція якого заглиблена в грунт. Залежно від того, якою буде використовуватися матеріал для споруди стінок басейну, робота може дещо відрізнятися, але всі елементи комплекту дозволяють будівельникові без особливих складнощів і відносно швидко змонтувати басейн.

Зручно, що облицювальна плівка для басейну поставляється в будівельному комплекті в уже готовому вигляді - у вигляді басейнового мішка. Розмір її відповідає розміру чаші для купання. Також можна використовувати рулонну облицювальну плівку, працювати з якою також нескладно, так як ширина рулону підібрана так, щоб максимально полегшити монтажні роботи.

Фахівці рекомендують, перш ніж починати виконання основних робіт, добре подумати про форму басейну, способі будівництва та місці, де розташується спорудження. Також слід оцінити свої можливості і відразу ж визначити, які роботи можна виконати самостійно, а для яких робіт може знадобитися допомога професіоналів. Після цього можна починати будівництво басейну на своїй ділянці одним з трьох зазначених способів.

Будівництво басейну з пінополістирольних блоків

Басейн можна побудувати з використанням пінополістирольних блоків. Пінополістирол в будівництві широко використовується. З нього будують швидкобудуюємі будівлі, але також можна побудувати і басейн з цього матеріалу. Щоб укласти чашу басейну з великих пінополістирольних блоків, не буде потрібно багато часу. Перевагою цього матеріалу є також невелика вага блоків при їх великих розмірах.

Знадобиться приготувати і бетонний розчин. Використовувати його необхідно вже на останніх етапах будівництва для заливки порожнин пінополістирольних блоків.

У комплект для монтажу басейну з пінополістирольних блоків входять наступні деталі і елементи: кріплення, заставні вузли та деталі для армування, скіммер і насос, облицювальна плівка і фільтр від піску, система труб і захисне полотно, форсунки і монтажна арматура, сходи, за допомогою якої можна легко спуститися або піднятися з басейну.

Робота починається з підготовки основи басейну, т. Е. Його фундаменту. Далі слід укласти пінополістирольні блоки. Так як вони мають спеціальні пази, то побудувати стінки чаші з них зовсім нескладно і не потрібно спеціальних знань або навичок монтажу. Якщо блоки матеріалу мають розмір, відповідний розміру чаші, їх просто укладають. Якщо ж який-небудь блок виступає, то зайву частину можна підрізати. Для цього зручно користуватися ножівкою. Також за допомогою цього інструменту в блоках слід виконати отвори і вставити в них арматуру. Після цього блоки зв'язуються для подальшої заливки стінок басейну бетоном. При цьому в місці, де труба виходить із стінки басейну, всі стики рекомендується добре заізольовані для попередження протікання. Для цього можна використовувати монтажну піну.

У верхній частині стіни басейну слід помістити пристрій для скиммера, т. Е. Бака для очищення води, а зверху укласти арматуру. Також заздалегідь слід підготувати нішу для монтажу сходів і після цього можна приступати до бетонування і заливці пінополістирольних порожнин.

Наступний після бетонування етап робіт - пристрій облицювальної плівки і облицювання поверхні басейну декоративними плитами. Після укладання плит басейн можна заповнювати водою.

Крім простого і зручного монтажу, блоки полістиролу мають ще одну суттєву перевагу - їм властиві високі теплозберігаючі характеристики. За допомогою таких блоків можна зробити басейн будь-якої форми, в тому числі і овальної. Якщо використовується сходи римського типу при будівництві басейну овальної форми, то він буде мати неправильний, злегка урізаний вид.

Як зробити басейн з бетонних блоків

Другий спосіб будівництва - це басейн з бетонних блоків. Можна використовувати звичайні блоки з бетону. Основною перевагою такого способу є те, що цей матеріал знайомий більшості непрофесійних будівельників і домашніх майстрів. Саме з цієї причини самостійно споруджені басейни побудовані з бетонних блоків.

Бетонні блоки можуть бути включені в комплект поставки. Також їх можна придбати окремо, при цьому в комплект поставки будуть включені стандартні елементи - насос і труби, облицювальна плівка і сходи, пристрій для очищення басейну і ущільнює клей-герметик, фільтр для піску і скіммер.

Після підготовки підстави басейну приступають до укладання його стін з блоків. При цьому рекомендується пов'язати арматурної стеком кожен третій ряд кладки по всьому периметру. Це зробить стіни басейну більш міцними і надійними. В одну з стінок, якщо будується квадратний або прямокутний басейн, або просто в певну частину стіни слід вмонтувати сходи, що полегшує підняття з басейну або спуск в нього.

Наступний етап робіт після того, як укладені бетонні блоки, полягає в укладанні гідроізоляційного шару і облицювальної плівки. Плівку слід закріпити будь-якими важкими предметами на кромці басейну, а на завершальних етапах будівництва ці предмети закриються облицювальними плитами або іншими декоративними елементами. Смужки плівки слід з'єднати з нахлестом в кілька сантиметрів, після чого з'єднати їх в суцільне полотно, наприклад, за допомогою холодного зварювання. Зовні також всі стики слід герметизувати.

Тепер залишається лише обробний етап робіт, коли було збудовано басейну слід надати естетичного вигляду.

Будівництво басейну своїми руками з використанням сталевих листів

Можна побудувати басейн зі стінами з листів сталі. Щоб побудувати його, спочатку слід підготувати підставу для роботи. Їм може служити укладена на грунт масивна бетонна плита. Також можна використовувати в якості підстави добре ущільнений грунт. При цьому для застілка фундаменту рекомендується використовувати неткане захисне полотно, після чого на нього можна укладати облицювальну плівку.

Форму басейну надає достатньої ширини (що дорівнює висоті басейну) сталева смуга, яку можна придбати в підготовленому для транспортування рулонному вигляді. Після доставки матеріалу на місце будівництва рулон просто розгортають в ніші для чаші басейну. Кінці сталевої штаби слід скріпити за допомогою сталевого профілю. Профіль цього також забезпечить необхідну жорсткість всієї конструкції.

Перевагою будівництва басейну із сталевих листів є зручний комплект поставки матеріалів, в якому облицювальна плівка вже підготовлена ​​і змонтована в формі басейнового мішка. Залишається тільки розташувати плівку в підготовлену чашу і почекати поки вона розправиться.

Розстеливши плівку на підставі басейну, слід по периметру чаші скріпити її. Остаточно розправиться плівка вже тоді, коли в перший раз басейн буде наповнений водою.

Наступний після облицювання етап робіт - монтаж технічних пристроїв. Ці пристрої можуть відрізнятися в залежності від комплекту, тому і встановлюються вони по-різному, і універсальні рекомендації дати складно. Інші етапи будівництва басейну із сталевих листів однакові для всіх комплектів поставки матеріалів для монтажу. На прикладі будівництва басейну з глибиною чаші близько півтора метрів і діаметром від 5 до 6 метрів, порядок виконання робіт виглядає наступним чином.

Перше - це підготовка підстави (котловану або ніші для майбутнього басейну). Фундамент - підстава повинен мати від двадцяти сантиметрів заввишки. Використовується в якості основи або ущільнений грунт, або бетонна плита.

Другий етап - установка сталевої стрічки і кільцевого профілю. Для цього спочатку встановлюють нижній профіль - кріплення, а потім в котлован поміщають сталевий рулон і запускають його в нижній кільцевої профіль. Далі виконується монтаж верхнього кільцевого профілю, і сталева смуга додатково скріплюється вертикальним профілем, т. Е. Виконується торцеве кріплення сталевого листа. Після цього чаша басейну приймає круглий вид.

Третій етап робіт - укладання облицювальної плівки. Для цього підготовлена ​​плівка у вигляді басейнового мішка укладається в чашу і акуратно розправляється і розрівнюється. Далі вона кріпиться верхнім профілем. Щоб видалити складки облицювального шару, необхідно заповнити басейн водою на два - три сантиметри і добре розгладити плівку до стінок басейну.

І завершальний етап - це установка додаткових і декоративних елементів, аксесуарів.

Побудувати басейн самостійно нескладно, і для цього можна скористатися одним з трьох простих і ефективних способів - будівництво басейну з бетонних блоків, сталевих листів або пінополістирольних блоків.

Перейти в розділ: Цегла, газобетон, вироби з бетону → Бетонні вироби → Блоки фундаментні та стінові

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама