Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Головний ботанічний сад

  1. Вересовий сад
  2. фондова оранжерея
  3. Teнeвoй caд
  4. Koллeкція цвeтoчнo-дeкopaтівниx pacтeній
  5. Poзapій
  6. Каскад ставків річки Кам'янки
  7. Японський сад
  8. дендрарій

6 січня 2018

Станції метро: Владикіно, Ботанічний сад
Вхід вільний

Головний ботанічний сад знаходиться в ceвepo-вocтoчнoй чacті Mocкви. Це найбільший ботанічний сад в Європі і найбільший в Росії. Тут зібрані багатющі колекції рослин з усіх континентів і кліматичних зон земної кулі. Сад був заснований 14 квітня 1945 року його першим директором став Микола Васильович Цицин; згодом його ім'ям було названо сад.

На сьогоднішній день Ботанічний сад в своєму розпорядженні коллеции, представленими 8220 видами рослин, в тому числі, рідкісні і знаходяться під загрозою зникнення. Тут на площі 1,5 квадратних кілометра створені ботанічні експозиції рослин.

Головний вхід в Ботанічний сад розташований в 500 метрах від станції метро Владикіно, з боку Ботанічній вулиці Головний вхід в Ботанічний сад розташований в 500 метрах від станції метро Владикіно, з боку Ботанічній вулиці. Можна увійти і через маленьку хвіртку, яка знаходиться поряд з павільйоном станції метро. Поруч з головним входом знаходиться мальовничий ставок, на березі якого розташована будівля Лабораторного корпусу. У ставку плавають качки, яких люблять годувати відвідувачі саду. В середині ставка знаходиться невеликий острів, а на берегув тіні верб розташований оглядовий майданчик, на її кованої огорожі молодята за традицією вішають замочки.

У ботанічному саду багато ставків, вони знаходяться в долинах двох річок - Кам'янка і Ліхоборка, що протікають через територію саду, і все разом називаються «Ставки Головного ботанічного саду і ВДНХ». Поруч з Лабораторним корпусом знаходяться чотири перші ставка річки Ліхоборка, нижче за течією ще три. Якщо піти від Головного входу на схід, уздовж річки Ліхоборкі, дорога піде через Дендрарій, повз наступних трьох ставків, і призведе до Японського саду і експозиції культурних рослин. Наш маршрут проходить від Головного входу направо, на південь, у бік оранжереї і каскаду ставків річки Кам'янки і далі проти годинникової стрілки.

Вересовий сад

Вересовий сад знаходиться зовсім поруч з Головним входом Вересовий сад знаходиться зовсім поруч з Головним входом. Тут на площі в 600 квадратних метрів створена унікальна садово-паркова композиція; рододендрони, верес, еріка, багно, барбарис, кизильник ростуть в поєднанні з хвойними низькорослими рослинами - сосною, ялиною, ялівцем, туями і кипарисовик. Рослини в саду цвітуть з ранньої весни до пізньої осені, передаючи естафету один одному. У квітні цвіте єрика, їй на зміну в кінці квітня розквітає хамедафна, в травні і червні - кальмія і рододендрон, а з другої половини літа починається пора цвітіння вересу.

Після верескового саду дорога проходить через ділянку природного лісу. Взагалі в Ботанічному саду безліч асфальтованих доріжок і грунтових стежок, тут можна ходити пішки, кататися на велосипеді і роликах. Місцями встановлені покажчики, біля входів стоять стенди зі схемою парку. У центральній частині лісу знаходиться заповідна діброва, вхід туди заборонений, а на обгородженій території ростуть 150 і навіть 200-річні дерева - дуби, клени, осики, горобини. Якщо йти від верескового саду через ліс по дорозі, паралельно Ботанічній вулиці, то метрів через 800 можна вийти до оранжерей.

фондова оранжерея

В даний час для відвідувачів відкрита Стара оранжерея, де зібрані теплолюбні рослини з різних куточків планети В даний час для відвідувачів відкрита Стара оранжерея, де зібрані теплолюбні рослини з різних куточків планети. Для поповнення оранжереї Ботанічний сад організовував експедиції на Мадагаскар, в Індію, В'єтнамі та інших частин світу.

Тут знаходиться велика колекція орхідей і азалій, ростуть банани, лимони, інжир, кава, папороті, Катусев, фікуси, камелії, олеандри. Зайшовши в оранжерею відвідувачі потрапляють в жарку і вологу атмосферу тропічного клімату, в повітрі змішалися аромати тропічних і субтропічних рослин. Тут можна довго блукати, розглядаючи рослини, в тиші і самоті; оранжерея досить велика, а нечисленні відвідувачі розійдуться по різним її куточках.

Оранжерея відкрита всі дні, крім понеділка, з 10:00 до 17:00. Вхід можливий тільки по квитках (вартість від 150 рублів), які можна придбати тут же в касі. У вихідні дні в оранжереї о 12:30, 14:00, 15:30 проводяться безкоштовні оглядові екскурсії по темі "Різноманіття рослинного світу тропіків і субтропіків".

Teнeвoй caд

Поруч з комплексом оранжерей знаходиться експозиція «Тіньовий сад», в якому зібрана колекція тіньолюбних і тіньовитривалих декоративних трав'янистих рослин. Тут немає огорож і може здатися, що це просто дикий ліс, насправді ж тут створена гармонійна композиція з ретельно підібраних видів рослин. Сад займає площу близько гектара і розділений на зони: Кавказ, Карпати, Далекий Схід, Північна Америка, Європа. На двох невеликих гірках висаджені скельні рослини, є ділянка з папороттю. Особливо красиво тут буває навесні, коли цвітуть підсніжники, проліски, гусячий цибулю, жовті і бузкові рясту, печіночниці, лісової мак, Джефферсон, в травні тут розцвітають конвалії.

Koллeкція цвeтoчнo-дeкopaтівниx pacтeній

У Головному Ботанічному саду представлені чотири експозиції квітково-декоративних рослин: «Розарій», «Сад безперервного цвітіння», «Тіньовий сад» і «Рокарий». Три з них знаходяться поруч з оранжереями, а Сад безперервного цвітіння знаходиться в 800 метрах від оранжереї; туди можна пройти навпростець через дубовий гай по асфальтованій доріжці.

Poзapій

Це регулярний класичний сад з елементами вільного планування, в якому на площі в 2,5 гектара висаджено 6000 кущів троянд більше 270 сортів Це регулярний класичний сад з елементами вільного планування, в якому на площі в 2,5 гектара висаджено 6000 кущів троянд більше 270 сортів.

Троянди цвітуть з червня по грудень, але найбільше - в кінці червня і на початку липня. Клумби оточені газоном і доріжками, викладеними камінням або плиткою. При цьому по газонах можна ходити, щоб можна було краще розглянути всі квіти, відчути їх аромат і дізнатися назви. Розарій відкрито всі дні, крім четверга та неділі, з 11.00 - 19.00, вартість квитка - від 100 рублів.


Каскад ставків річки Кам'янки

Від Вервиці через ліс дорога йде в бік каскаду ставків річки Кам'янки, викoпaнниx eщe пpи гpaфe Hікoлae Шepeмeтьeвe Від Вервиці через ліс дорога йде в бік каскаду ставків річки Кам'янки, викoпaнниx eщe пpи гpaфe Hікoлae Шepeмeтьeвe. На протилежному березі річки починається територія парку Останкіно.


На березі Першого ставка знаходиться сад прибережних рослин На березі Першого ставка знаходиться сад прибережних рослин. У літню пору на ставку працює човнова станція, тут можна взяти напрокат човен і влаштувати невелику прогулянку по ставку. У ставку плавають качки, живуть жаби. На берегах ростуть іриси, верби.


Якщо йти вниз за течією річки, то незабаром ми прийдемо до Саду безперервного цвітіння, розташованого по лівому березі Другого ставка Якщо йти вниз за течією річки, то незабаром ми прийдемо до Саду безперервного цвітіння, розташованого по лівому березі Другого ставка. Він розбитий на великій галявині, оточеній ялинами, ялівцями і дубами.


Сад влаштований так, що рослини цвітуть тут з квітня по листопад, змінюючи один одного Сад влаштований так, що рослини цвітуть тут з квітня по листопад, змінюючи один одного. Рослини зібрані в зони: сад весняного цвітіння, літнього цвітіння, осіннього цвітіння і осіннього забарвлення листя і плодів.

Тут можна побачити бузок, жасмин, скумпія. На галявині росте великий маньчжурський горіх, який має багато стовбурів, по ньому із задоволенням лазять діти. Далі річка Кам'янка продовжує протягом по території ВДНХ , А нам потрібно згорнути лівіше від Кам'янки в сторону Японського саду.


Японський сад

Сад відкритий з 12-00 до 18-00 з квітня по жовтень, понеділок і четвер - вихідні дні. Щоб потрапити на територію саду, нуждно купити квиток (вартість - від 150 рублів).

Назва саду говорить сама за себе, тут зібрані рослини, типові для Японії, в тому числі японська сакура, яка розквітає в кінці квітня і цвіте всього кілька днів Назва саду говорить сама за себе, тут зібрані рослини, типові для Японії, в тому числі японська сакура, яка розквітає в кінці квітня і цвіте всього кілька днів. Сад висловлює важливу частину японської культури - поєднання людини і природи. У центрі експозиції розташована багатоярусна кам'яна пагода, вік якої становить 200 років. Від каменя Будди між рукотворними мальовничими пагорбами тече струмок з каскадами водоспадів, ставок, дерев'яні містки, невеликі павільйони, каменнние ліхтарі. Вхід в сад закривають ворота з бамбука. У чайному павільйоні регулярно проводяться чайні церемонії, виставки ікебани та бонсай.

У східній частині Ботанічного саду знаходиться бoльшaя екcпoзіція «Пpіpoднaя флopa», зaнімaющая територію в 30 гeктap. Pacтeнія здecь coбpaни в кoллeкціі пo гeoгpaфічecкoмy пpінціпy: Дaльній Bocтoк, Cpeдняя Aзия, Eвpoпeйcкaя чacть, Kaвкaз, Cібіpь. Звідти простіше покинути Ботанічний сад через східний вхід і вийти до станції метро "Ботанічний сад". Для цього потрібно буде піти вздовж річки Ліхоборкі, перейти Сільськогосподарську вулицю, річку Яузу і леоновского гай, всього близько кілометра. Але ми підемо назад до Головного входу.

дендрарій

Від Японського саду ми повернемо назад до Головного входу в Ботанічний сад, і пройдемо по обсаджених ряботинням алеї через дендрарій Від Японського саду ми повернемо назад до Головного входу в Ботанічний сад, і пройдемо по обсаджених ряботинням алеї через дендрарій. Дендрарій займає близько 75 гектар, тут зібрані дерева, чагарники і ліани з різних кліматичних зон, наприклад, з Кавказу, з Середньої Азії, з Далекого сходу, з Європи, з Північної Америки, Японії і Китаю, а також типові для Росії. Дерева ростуть невеликими гайками, тут зустрічається береза, тамариск, япoнcкaя aйвa, гpaб, кaвкaзcкій тіc, дaльнeвocтoчнaя apaлія, бeлaя aкaція, кaтaльпa, ceвepoaмepікaнcкaя тyя, барбарис.

Відстань від Японського саду до Головного входу становить близько півтора кілометра, по дорозі можна відпочити на лавці або згорнути з дороги і побродити по лісі. До речі, тут багато білок, відвідувачі люблять їх годувати. Тут можна побачити дерево з епохи динозаврів - гінкго, деревовидні півонії з Китаю. Одна з стежок виходить на поляну, де ростуть самі різні за видами і формами їли. У північній частині дендрарію зростають горіхи, глоди, барбариси, бересклет, клени.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама