Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В "Аптекарському городі" хочуть провести нічні екскурсії

Фото: ТАСС / Zuma / Ludek Perina

В "Аптекарському городі" планують провести нічні екскурсії для цінителів "Цариці ночі". Так називається певний вид кактуса, який цвіте один раз на рік і тільки в нічний час доби. Про це m24.ru розповіли в прес-службі Ботанічного саду МГУ. На даний момент в "Аптекарському городі" росте близько 20 видів цього кактуса, тому такі екскурсії можна проводити кілька разів на рік. У Головному ботанічному саду РАН відзначили, що до кінця будівництва нової оранжереї не планують проводити нічні екскурсії. Поки подібні прогулянки запустили в Санкт-Петербурзі.

"Є така рослина пустелі, так звана" Цариця ночі ", яке цвіте раз на рік і тільки вночі. Ми вже намагалися спробувати провести нічні екскурсії, але не змогли їх організувати. Цього року будемо знову пробувати, так як у нас більше 20 видів "Цариці ночі", - пояснили в прес-службі "Аптекарського містечка".

Директор Головного ботанічного саду РАН Олександр Демидов пояснив, що у них поки не плануються нічні екскурсії. "Ми поки такі екскурсії не проводимо, тому що не відкрито нову оранжерея", - зазначив співрозмовник m24.ru.

Зараз нічні екскурсії в момент цвітіння "Цариці ночі" проводять в Ботанічному саду в Санкт-Петербурзі. Останній такий сеанс відбувся в минулу п'ятницю. Крім того, поспостерігати за цвітінням кактуса можна в режимі онлайн.

Наукова назва кактуса "Цариця ночі", або "Місячного кактуса" - селеніцереус крупноцветковий. Він має великі білі квіти діаметром до 30 см, які розкриваються на одну ніч в рік. У природі він росте на південному сході США, в Мексиці і Вест-Індії. "Аптекарському городу" вдалося зібрати 18 видів з 25 відомих науці. Причому всі види повинні зацвісти в 2016 році.

Нічні екскурсії в столиці також проходять під час акції "Ніч у музеї", приуроченої до Міжнародного дня музеїв. Остання така акція пройшла в ніч з 21 на 22 травня, в ній взяли участь більше 300 арт-просторів . Цього разу нічні екскурсії були присвячені Року Російського кіно. За даними організаторів, програми відвідали понад 450 тисяч осіб. При цьому найпопулярнішою майданчиком акції "Ночі в музеї" став музей Москви , Який відвідали понад 11 тисяч осіб.


Художній керівник клубу "Жива історія" і екскурсовод Олена Богачова вважає, що нічні ботанічні екскурсії будуть не так популярні, як музейні. "Ботанічна екскурсія - це досить специфічна річ. На таку екскурсію люди прийдуть, може бути, раз чи два, але не більше", - зазначила експерт.

За її словами, відвідати "Аптекарський город" вночі можуть прийти місцеві жителі і студенти. "Нічні екскурсії привабливі найбільше для рухомий молоді, а у переважної більшості людей вони навряд чи будуть користуватися популярністю в зв'язку зі складністю дістатися додому після неї, - пояснила екскурсовод. - Це буде цікаво для студентів МДУ, які поряд живуть, або для місцевих жителів , які можуть прогулятися і дізнатися щось нове ".

Посилання по темі

Заступник завідувача кафедри вищих рослин біофаку МГУ Володимир Мурашов вважає, що цвітіння "Цариці ночі" хоч раз в житті повинен побачити кожен. "Зовні кактус непоказний і прикрасою приміщення навряд чи може бути, якби не дивний квітка, який вражає своєю красою і навіть має приємний запах. Кактус розквітає до 10 вечора і закривається до 10 ранку, тобто цвіте дуже нетривалий час і тільки вночі, - пояснив він. - У мене зовсім недавно цвів такий кактус, але мені нема кому навіть було його показати ".

За його словами, нічний цвітіння можна спостерігати у багатьох рослин з білими пелюстками. "Білі пелюстки потрібні для того, щоб відображати місячний колір, і нічні комахи могли здалеку побачити рослину. Крім того, для залучення уваги запилювачів виливає приємний аромат, - пояснив ботанік. - Вночі цвітуть також білі лілії, нічний гладіолус. Вони всі налаштовані на нічних запилювачів, а рослини з яскравими квітками - на денних ", - уклав m24.ru.

Нагадаємо, в "Аптекарському городі" проводитимуть дитячі дні народження . В саду розроблена унікальна програма по організації цікавого свята для дітей від 5 до 14 років, в яку увійдуть інтерактивна екскурсія, творчий майстер-клас і чаювання для групи до 12 дітей і дорослих супроводжуючих. Крім того, в цьому році в ботанічному саду з'явиться безкоштовний Wi-Fi , На даний момент ведуться переговори з потенційними партнерами. Введення в громадський доступ безкоштовної бездротової мережі приурочено до 310-річчя від дня заснування саду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама