Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Знайди 170 відмінностей: в Ботанічному саду відкрилася виставка-поляна флоксів

Побачити квітник можна буде тільки 4 дні.

У Ботанічному саду Єкатеринбурга відкрилася перша велика виставка флоксів - гостям покажуть цілу квіткову галявину, 170 сортів цієї квітки.

- Ми вирішили не робити зрізання флоксів, не ставити квіти в вазочки, як роблять багато Ботанічні сади, а запрошуємо прямо на грядку. Гості зможуть подивитися, як ростуть флокси, отримати консультацію, як виростити їх в наших умовах на Уралі, - розповіла Е1.RU завідуюча оранжерейним комплексом Ботанічного саду УрО РАН Марина Зав'ялова.

Цікаво, що частина колекції флоксів вивели в єкатеринбурзькому саду, а решта привезли з Ботанічного саду Уфи і інших міст. Така виставка проходить в Єкатеринбурзі вперше - раніше такого розмаїття сортів просто не було.

- Все 170 сортів можна побачити на клумбі. Вони правда різні: це і метрові рослини, і квіти висотою 60 сантиметрів. Відрізняються вони не тільки висотою, але і розміром суцвіть - є з меншою кількістю квіточок, є з великим - схожі на шапочку. І, звичайно ж, квіти відрізняються тонкістю аромату - флокси все шалено ароматні, запашні, але нюанс - нотки у кожного сорту різні. Кольори - від білих до яскраво-червоних, є двоколірні, - зазначила Марина Зав'ялова.

Виставка триватиме 4 дні: з 9 по 12 серпня, відвідати її можна з 10:00 до 16:00.

Як відзначають в Ботанічному саду, зараз самий пік цвітіння флоксів, але він пройде дуже швидко.

Додамо, що по сусідству з галявиною флоксів зараз цвітуть лілії. Під час екскурсії з квітами можна буде влаштувати міні-фотосесію.

Нагадаємо, що в цьому році вперше Ботанічний сад змінить свою роботу в День міста - в п'ятницю, 19 серпня, екскурсії будуть проводитися з 16:00 до 20:00, в суботу, 20 серпня, - з 12:00 до 17:00.

Нагадаємо, що   в цьому році вперше Ботанічний сад змінить свою роботу в День міста   - в п'ятницю, 19 серпня, екскурсії будуть проводитися з 16:00 до 20:00, в суботу, 20 серпня, - з 12:00 до 17:00

Текст: Ірина Ахметшина
Фото: Ботанічний сад УрО РАН

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама