Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

▷ Що вигідніше: БОЙЛЕР або центральне водопостачання (гаряча вода) в 2017 році.

  1. Обчислення вартості гарячого водопостачання в квартирі
  2. Суха математика на реальних прикладах:
  3. Вартість електроенергії - основна складова вартості гарячої води з бойлера
  4. Що ви отримуєте разом з лічильником?
  5. У яку суму обійдеться нагрів води бойлером?
  6. Переваги централізованого водопостачання
  7. Переваги та недоліки водонагрівальних приладів
  8. Вибирати - вам

Актуальне питання, особливо після того, як в черговий раз дорожчає гаряча вода, або влітку вона взагалі зникає, поки ведуться профілактичні роботи. І взагалі: що споживачеві вигідніше? Давайте порівняємо.

Обчислення вартості гарячого водопостачання в квартирі

Обчислення вартості гарячого водопостачання в квартирі

Практично в кожній квартирі встановлені лічильники для визначення обсягу місячного споживання холодної та гарячої води. Якщо лічильників немає, затверджені наступні норми: в квартирах з водопроводом, каналізацією, централізованим гарячим водопостачанням, з ваннами довжиною понад 1500 мм, обладнаними душами, споживання гарячої води на одну людину становить 3 куб.м.

Температура гарячої води при цьому повинен перебувати в діапазоні 50 ° C - 75 ° C. Але в середньому вона нагріта тільки до 55 ° C. Вище вона буває рідко. Ви і самі в цьому можете легко переконатися, якщо спробуєте виміряти температуру води, яка виходить з крана.

Суха математика на реальних прикладах:

Суха математика на реальних прикладах:

У Києві вартість 1 куб. м. (1000 літрів) гарячої води, якщо підключені рушникосушки водяні, становить 84,45 грн., якщо їх немає - 78,08 грн.

Без лічильника, з підключеним полотенцесушителем Є лічильник

За кожного зареєстрованого в квартирі людини необхідно заплатити 253,35 грн.

Якщо в квартирі офіційно зареєстровані три людини, сума становить вже 760,05 грн.

Оплата становить 84,45 грн. за 1 куб. м. гарячої води.

Обсяг споживання гарячої води сім'єю з трьох чоловік (за умови, що всі будуть користуватися душем, а не приймати ванни) - 3 куб. м. в місяць.

Так, необхідно сплатити 253,35 грн, проте вже незалежно від кількості осіб, зареєстрованих в квартирі.

Висновок: якщо в квартирі зареєстровано більше однієї людини, установка лічильника гарячої води дозволить щомісяця економити значні кошти.

Бойлер (від англ. Boiler - котел, кип'ятильник) - електричний пристрій для підігріву води, набраної в бак. проточні водонагрівачі і бойлери, що працюють на інших видах енергії, в цій статті не розглядаються.

По суті, накопичувальний бойлер - це бак з вбудованим нагрівальним елементом, який використовує електроенергію для підігріву води до заданої температури. ККД (коефіцієнт корисної дії) сучасних бойлерів становить близько 96%.

Все це зрозуміло. У визначенні тільки не вказано, що прилад не тільки гріє воду до потрібної температури, але і зберігає цю температуру, як термос, але з можливістю подальшого підігріву. Як довго вода залишиться теплою, залежить від якості теплоізоляції. Ті прилади, які пропонує наша фірма, зберігають тепло протягом доби, а використовують для цього тільки 1-2 кВт ∙ год. На добу.

Виходить, що нагріта, але не використана вода, ще довго залишається теплою. А ви економите кошти, адже повторний підігрів не потрібен.

Вартість електроенергії - основна складова вартості гарячої води з бойлера

Вартість електроенергії - основна складова вартості гарячої води з бойлера

У Києві вартість електричної енергії для побутових споживачів з звичайним лічильником становить:

§ 0,9 грн. за обсяг спожитий до 100 кВт ∙ год,

§ 1,68 грн. за обсяг спожитий понад 100 кВт ∙ год.

Багатотарифні лічильники допоможуть економити

Жителі Києва мають право розраховуватися за спожиту електроенергію, користуючись диференційованими тарифами. Вони залежать від часу споживання електрики. Відповідно, є трьох-зонній тариф: нічний, напівпіковий і піковий з різною вартістю для кожного із зазначених періодів. Другий варіант - двох-зонний тариф, який ділить час на нічний і денний з 7 ранку до 23 вечора.

Щоб платити за зниженим тарифом, доведеться поставити багатозонний або багатотарифний лічильник. Такий прилад Вам поставлять фахівці центрів обслуговування клієнтів Київенерго. Адреси цих самих центрів ви знайдете на офіційному сайті організації. Там же ви зможете замовити не тільки лічильник, але і послугу в комплексі.

Що ви отримуєте разом з лічильником?

  1. Його доставлять на вашу адресу.
  2. Розпломбують і знімуть старий лічильник, замість нього поставлять і підключать новий.
  3. Параметрізіруют його на два або три тарифу - як ви захочете.
  4. Новий лічильник запломбують і залишать вам на нього всі потрібні тех.документи.

У нових будинках зазвичай стоять лічильники цифрові, їх не знімають, а тільки перепрошивати. Потім залишається тільки переоформити існуючий договір на нові умови - і це буде ваше підтвердження, що тепер облік використаної енергії ведеться за диференційованим тарифом. За цим тарифом з 23:00 до 7:00 за електрику ви платите половину вартості, в решту часу - за стандартним тарифом.

У яку суму обійдеться нагрів води бойлером?

У яку суму обійдеться нагрів води бойлером

Вихідні дані для обчислень:

1) У Києві вартість 1 куб. м. холодної води становить 8,436 грн.

2) На ринку представлені бойлери потужністю від 1,5 кВт. до 3 кВт. За нашими статистичними даними найбільш популярні моделі бойлерів обсягом 80 літрів і потужністю 1,5 кВт

Розглянемо вартість 3 куб. м. гарячої води на місяць отриманої таким бойлером при використанні звичайного електролічильника.

Вартість води 25,308 грн Витрата електроенергії на нагрів бойлера 3000 літрів води (3 куб. М.) З температури 15 ° C до 55 ° C з ККД бойлера 96% Близько 145,38 кВт • год. Вартість нагріву води (електроенергія по 1,68 грн за 1 кВт * год) 244,23 грн. Всього до оплати (разом з вартістю холодної води) 269,54грн.

Отримана сума майже така ж, як і у випадку з централізованим водопостачанням.

Однак якщо у вас встановлений багатотарифний лічильник з 2-зонним тарифом і бойлер у вас працює з 23:00 до 7:00 то 3 куб. м. гарячої води будуть коштувати вам цілих 147,43 грн. (Це вже з вартістю холодної води). Дані цифри орієнтовні, і залежать ще від багатьох факторів, які в принципі не особливо її змінять.

Висновок: ми рекомендуємо купувати бойлери максимального обсягу, щоб вночі нагрівати більший запас за пільговим тарифом. Також вигідно використовувати розеткові програматори. програматор фізично включає бойлер після 23.00 і вимикає о 07.00, тому бойлер потрібно вибирати такого обсягу, щоб гарячої води Вам вистачало на період підвищеного тарифу оплати за світло.

Як бачимо, централізоване гаряче водопостачання, навіть якщо є лічильник на гарячу воду, обходиться споживачеві в 1,7 рази дорожче, ніж нагрівання води в бойлері, який включається вночі (при використанні багатотарифного лічильника з 2-зонним тарифом). Але перш, ніж приймати остаточне рішення, розглянемо ще декілька фактів.

Переваги централізованого водопостачання

Переваги централізованого водопостачання

  • Відсутні додаткові витрати на придбання бойлера;
  • Не потрібно виділяти у ванній місце для монтажу приладу;
  • Економія часу і грошей на придбання і установку багатотарифного лічильника (якщо у вас його ще немає).

недоліки

  • Температура води рідко відповідає заявленому значенням;
  • Щорічно гарячу воду відключають для профілактичних випробувань. Відключення триває від двох тижнів до трьох-чотирьох місяців.

Переваги та недоліки водонагрівальних приладів

Умовні недоліки бойлерів обмежуються часом встановлення бойлера - доведеться витратити 2-3 години на монтаж; а також необхідність виділити місце у ванній або туалеті, куди б можна було поставити прилад. Однак дизайн сучасних бойлерів дозволяє зробити їх частиною будь-якого інтер'єру, не порушуючи його цілісності і гармонійності.

Переваги ж очевидні: можете самостійно вибирати потрібну температуру нагрівання води, а залишки теплої води використовувати ще протягом доби без необхідності знову включати прилад. Якщо у вас є холодна вода і електроенергія, то і гаряча вода буде завжди, та ще й дешевше централізованого постачальника.

Якщо у вас є холодна вода і електроенергія, то і гаряча вода буде завжди, та ще й дешевше централізованого постачальника

Вибирати - вам

Вибір є завжди:

1. Продовжувати залежати від комунальних служб, сподіватися, що не відбудеться черговий «порив труби».

2. Витратити абсолютно прийнятні для більшості сімей кошти і незначний час, придбати бойлер і отримувати гарячу воду завжди, коли вам вона потрібна.

Якщо вирішите вибрати бойлер, менеджери нашої компанії нададуть вам всі необхідні консультації та допоможуть вибрати найбільш підходящий товар. А технічні фахівці якісно і швидко встановлять прилад у вашому будинку, і він буде служити вам багато років.

Наостанок нагадаємо, що більшість сучасних приладів (пральні машини, посудомийки, бойлери) допускають програмування часу запуску. Так ви можете включати їх саме після 23:00. Нічого складного, зате зменшеними рахунками за електроенергію ви будете приємно здивовані.

Нічого складного, зате зменшеними рахунками за електроенергію ви будете приємно здивовані

У яку суму обійдеться нагрів води бойлером?
І взагалі: що споживачеві вигідніше?
Що ви отримуєте разом з лічильником?
У яку суму обійдеться нагрів води бойлером?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама