Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мутніє вода акваріумі, помутніння води акваріумі, причини, грунт, гнильні бактерії, повна зміна води, біологічну рівновагу, норма посадки риб акваріум, неправильне годування риб, равлики, прибирання акваріума, розмноження бактерій, зміст риб

Помутніння води в акваріумі може статися з різних причин; боротися з цими явищами не завжди легко. У найшкідливішому випадку вода каламутніє через зважені в ній дрібних частинок грунту, наприклад, після необережної заливки води в акваріум. Таке помутніння не має ніяких неприємних наслідків і через деякий час зникає саме по собі, коли муть осяде на дно.

Помутніння води в акваріумі може статися з різних причин;

Вода в акваріумі каламутніє від появи в ній великої кількості гнильних бактерій, дуже шкідливих не тільки для риб, але і для водних рослин. Причина появи таких бактерій неправильне годування і надмірно щільна посадка риб в акваріум. Для гарної фільтрації води на дно акваріума треба насипати крупнозернистий, чисто промитий річковий пісок, бажано темного кольору, шаром 4-5 см. Повну зміну води в акваріумі проводити не слід, треба лише гумової (скляній) трубкою періодично прибирати бруд з дна і доливати свіжу воду тієї ж температури. Правильно обладнаний і добре що міститься акваріум може стояти роками без зміни води. У ньому встановлюється так зване біологічне рівновагу. Норма посадки риби 2-3 штуки розміром 3-5 см на 1-3 літри води.

Стаття по темі: Яка вода придатна для акваріума?

Основні неприємності виникають через неправильне годування. Перш за все слід відмовитися від сухих кормів: риби сухий корм їдять досить погано, і від нього дуже швидко псується вода. Якщо ж доводиться вдаватися до сухого корму, то його слід давати потроху і стежити, щоб весь корм з'їдався негайно. Велику допомогу тут надають равлики, охоче поїдають залишки корму. Правильно складений раціон повинен обов'язково включати живі корми. Одним з кращих кормів є мотиль. Давати його слід, виходячи з норми 3-5 черв'ячків в добу на кожну дорослу рибку невеликих розмірів.

Треба стежити, щоб будь-який корм з'їдався за 10-15 хвилин: постійне перебування корму на дні акваріума неприпустимо. Хорошим кормом є також черв'ячки-трубочники, проте їх слід промивати дуже ретельно в чистій воді від бруду перед тим, як давати рибкам. Прекрасним кормом служить коретра прозора плаваюча личинка одного з видів комарів. Вона не закопується в грунт, довго живе в акваріумі і дуже охоче поїдається рибами. У домашніх умовах легко розлучаються черви енхітреі в невеликому ящику з землею. Хорошим кормом служать дафнії і циклопи, яких можна наловити самому в якій-небудь калюжі за допомогою сачка з щільного капрону.

Хорошим кормом служать дафнії і циклопи, яких можна наловити самому в якій-небудь калюжі за допомогою сачка з щільного капрону

При відомому досвіді і навичках можна підгодовувати рибок скоблении сирим м'ясом, але це слід робити дуже обережно: вода від м'яса псується дуже швидко. Якщо вже вода помутніла, то треба припинити годування на кілька днів: бактерії загинуть, а рибкам це не заподіє шкоди. І ще є одне правило: краще недогодувати, ніж перегодувати. При дотриманні цих умов вода в акваріумі буде прозорою.

Чимало початківців акваріумістів при збиранні акваріума невеликої місткості повністю замінюють в ньому воду, пересаджуючи риб і виймаючи рослини. При цьому травмуються риби і псуються рослини. Нерідко можна чути повне засмучення заяву: "Чим частіше міняю воду, тим вона більше мутніє". Це відповідає дійсності.

У заново обладнаному акваріумі в перші кілька днів вода може бути каламутній через сильний розмноження одноклітинних організмів. Після того, як акваріум підготовлений і залитий водою, слід набратися терпіння і не поспішати з його зарибненням. Як правило, на другий-третій день вода в акваріумі стає каламутною, як ніби-то в неї капнули кілька крапель молока, тому що після повної заміни води через деякий час зазвичай бурхливо розвиваються мікроорганізми, занесені в акваріум з рибами і рослинами, і вода каламутніє НЕ від бур'янів частинок, а від інфузорій, виникає так звана "інфузорна муть".

Бурхливе розмноження бактерій може проявлятися у вашому акваріумі кожен раз при заміні великої кількості води, а також в тих випадках, коли ви забудете вчасно прибрати з акваріума залишки нез'їденого корми (особливо сухого), гниють рослини. Таке помутніння, якщо усунути його причину і деякий час почекати, проходить.

Стаття по темі: Каламутна, піниста і неприємно пахне вода в акваріумі - причини, наслідки та профілактика ...

В акваріумі постійно відбуваються взаємопов'язані біологічні та хімічні процеси, в результаті яких одні тварини і рослинні організми народжуються, інші - гинуть.

Величезна маса бактерій, що живе в товщі води і в грунті переробляє продукти розпаду і життєдіяльності рослин, залишки корму, екскременти риб. Бактерії в свою чергу є їжею для інфузорій і т.д.

д

Якщо не змінювати воду на нову, як це роблять багато недосвідчених акваріумісти, злякавшись помутніння, то вже через тиждень-другий бактеріальна муть зникає і вода стає кришталево чистою. Прискорити цей процес можна, додаючи в воду нового акваріума невеликий об'єм води з старого.

У перенаселеному акваріумі може статися помутніння води, особливо якщо в ньому мало рослин, а вода не продувається і не фільтрується. У такому акваріумі скупчуються продукти обміну служать гарним живильним середовищем для масового розмноження бактерій і одноклітинних. В цьому випадку потрібно швидко відсадити зайвих риб. Якщо вчасно не виправити становище, це може привести до захворювання і навіть масової загибелі риб, не кажучи вже про те, що такий акваріум виглядає непривабливим.

Риби, що риються в грунті, також можуть бути причиною помутніння води. Таке помутніння нешкідливо, і його легко усунути, збільшивши верхній шар чисто промитого піску на дні акваріума.

* Повну зміну води в акваріумі проводити не слід.

* Необхідно стежити, щоб будь-який корм з'їдався за 10-15 хвилин: постійне перебування корму на дні акваріума неприпустимо!

* У заново обладнаному акваріумі в перші кілька днів вода може бути каламутній через сильний розмноження одноклітинних організмів.

* У перенаселеному акваріумі може статися помутніння води, особливо якщо в ньому мало рослин, а вода не продувається і не фільтрується.

"Акваріум. Практичні поради". В. Михайлов
Жодна частина статті не може бути відтворена без письмового дозволу автора і видавництва "Дельта М"

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама