Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Трудова книжка: як отримати і відновити в разі втрати

  1. Функції і роль трудової книжки
  2. Необхідність отримання документа
  3. Покрокова інструкція отримання
  4. Копія трудової книжки
  5. Відновлення раніше втраченої трудової книжки

Трудова книжка є одним з найважливіших документів при працевлаштуванні громадянина.

У нашій статті ми детально розпишемо роль і функції цього документа, а також розповімо нашим читачам про те, коли і як можна отримати трудову книжку, чи можливо отримати її копію у роботодавця і як в разі втрати документа - відновити .

Функції і роль трудової книжки

Важливість такої книжки є незаперечною, адже в неї вносяться основні дані про трудовий стаж людини, про посади і спеціальності, на яких він працював, а також про його кар'єрному зростанні в цілому.

Нерідко людина починає з досить простий посадовий продавця-консультанта, а згодом може стати керівником цілого філії якоїсь організації.

Необхідність отримання документа

Першу трудову книжку новоявлений працівник найчастіше отримує з рук роботодавця. При підписанні трудового договору документ вилучається, і зберігатися в кадровому відділі чи бухгалтерії організації. Першу трудову книжку новоявлений працівник найчастіше отримує з рук роботодавця

У сучасній російській трудовій практиці ухвалено й інший спосіб отримання такого документа. Деякі елітні вищі навчальні заклади самі оформляють і видають своїм студентам трудові книжки вже після випуску, найчастіше це відбувається під час отримання диплома про вищу освіту. Подібний спосіб дещо прискорює процес працевлаштування, проте, не можна однозначно сказати, що він сприяє працевлаштуванню в цілому.

Також можливо придбати такий документ в одному з найближчих магазинів, ларьків, супермаркетів або кіосків «Росдруку», ціна нової трудової книжки порівняно недорога. Найчастіше працівник купує нову трудову книжку для того, щоб приховати причину звільнення з попереднього місця роботи або ж просто почати з нового аркуша свій трудовий шлях. Все ж потрібно враховувати, що в такому випадку у досвідченого роботодавця можуть виникнути резонні запитання. Тому потрібно ретельно підходити до відповідей на можливі запитання, адже далеко не кожен роботодавець захоче взяти до себе людину, яка по трудовій книжці кілька років не працював після закінчення навчального закладу, вже не кажучи про сумніви, що у нього можуть виникнути.

Покрокова інструкція отримання

Як ми писали вище, є три способи отримання такого роду документа: Як ми писали вище, є три способи отримання такого роду документа:

  • Від роботодавця (при офіційному працевлаштуванні). Звернувшись до свого першого роботодавцю, ви надаєте всю необхідну інформацію, для заповнення вашої трудової книжки. Документ зберігатися у начальства до звільнення .
  • Від університету, після закінчення. Вся потрібна для оформлення інформація вже є в деканаті, вона заповнюється уповноваженими особами без участі студента.
  • Самостійна покупка. Інформація заповнюється безпосередньо власником трудової книжки.

Але якою б із способів ви не обрали, все одно заповнення трудової книжки необхідно. Це буде робити або роботодавець, після надання працівником потрібної інформації, або сам працівник.

Перелік необхідних даних:

  1. На титульній сторінці трудової книжки повинні бути вказані такі дані: ПІБ, дата народження, наявності освіти, дата оформлення трудової книжки, підпис уповноваженої за заповнення книжки особи і печатка компанії.
  2. Відомості про трудову діяльність працівника. В цьому розділі документа вказується номер запису працевлаштування, дата працевлаштування, а також вказівку посади і організації або філії департаменту, де працював співробітник, номер наказу або вказівку іншого документа, на підставі якого він був прийнятий на роботу, дата і причина звільнення з роботи, посада уповноваженої особи, підпис і печатку компанії. Також в разі переведення в цьому розділі вказується відповідна інформація.
  3. Третій розділ - нагороди і заохочення. Нерідко цей розділ ігнорується роботодавцем, навіть якщо працівник офіційно одержував нагороди або інші заохочення на роботі (в тому числі і премії ), В ньому вказується номер запису, дата і вид заохочення, а також інформація про конкретні заслуги та про уповноважену особу, яка нагородило співробітника, в кінці вказується номер наказу, завдяки якому співробітник був нагороджений або заохочений додатковими виплатами.
  4. Додаткова інформація. У цьому розділі в основному вносять інформацію про виконання роботи підрядника, за сумісництвом або інші подібні випадки, тим не менш, на практиці не рідко даний розділ пустує. Також в трудову книжку вноситися інформація про підвищення на посаді або кваліфікації конкретної людини, про присвоєння йому нових розрядів або кваліфікацій і т.д.

Цікаво, що в разі зміни назви фірми або підприємства, дані вносяться заново, це ж стосується і перейменування посади або зміни розкладів в штаті.

Копія трудової книжки

Стаття шістдесят дві Трудового кодексу Російської Федерації регламентує процес отримання копії трудової книжки. Першочергово працівник повинен подати заяву про прохання видати копію трудової книжки йому на руки, це ж відноситься і до копій будь-яких інших документів, пов'язаних з працевлаштуванням конкретної людини (наприклад, наказ про працевлаштування або звільнення).

Також по ТК РФ працівник не повинен вказувати причини або цілі такого бажання в своїй заяві, а роботодавець в свою чергу, не має ніякого права проігнорувати цей запит.

Відновлення раніше втраченої трудової книжки

Перш за все, настійно рекомендуємо вам зробити копію своєї трудової книжки Перш за все, настійно рекомендуємо вам зробити копію своєї трудової книжки   на випадок її втрати, адже це суттєво спростить сам процес відновлення на випадок її втрати, адже це суттєво спростить сам процес відновлення.

Подача заяви про відновлення відбувається в кадровому відділі останнього місця працевлаштування. Громадянину знадобитися нова трудова книжка і додаткові бланки, якщо такі були присутні в загубленому документі. Потрібно буде знайти все трудові договори зі старих місць роботи, а також інші супутні документи: накази про працевлаштування, звільнення і перекладах, довідки з Пенсійного фонду про актуальний трудовий стаж.

Процес відновлення є трудомістким в тих випадках, коли документ є старим і в ньому зазначено багато попередніх місць роботи, саме для цього рекомендується ретельно зберігати актуальну копію.

Підбиваючи підсумки, варто сказати, що трудова книжка є одним з основних документів, де вказано трудовий стаж і шлях людини, її потрібно ретельно зберігати, адже сам процес відновлення є не завжди простим, заповнення документа найчастіше лягати на плечі роботодавця і не доставляє окремих проблем самої людини.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама