Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Силіконові форми для випічки

На сайті вже була стаття про силіконових формах - в той час вивчали питання, шкідливі вони чи ні. Тоді ніякого "компромату" знайти не вдалося, за винятком того, що дешеві силіконові форми можуть бути шкідливі, так як можуть бути з неякісної сировини. Але за цей час на своєму досвіді переконалися, що в таких формах краще нічого харчового не робити. На сайті вже була стаття   про силіконових формах   - в той час вивчали питання, шкідливі вони чи ні

Довгий час використовували силіконові форми Хорс. До них нарікань, в общем-то, не було ніяких. Правда, з часом вони стали не дуже гарного кольору. Були руді і сині форми. Пекли хліб, іншу випічку, і робили шоколад.

Потім зі Штатів приїхали інші силіконові форми - фірми Reynolds Потім зі Штатів приїхали інші силіконові форми - фірми Reynolds. Фірма відома, якісна, і т.п. Тому прийшли в жах, коли в перший раз щось в них спекли (природно, попередньо підготувавши форми, як потрібно за інструкцією) - довелося викинути. Випічка пропахла хімічно-синтетично, передати складно, щось схоже на духи. Запах, напевно, вважається приємним, але він жахливий, коли їм пахне їжа. І на смак це щось теж у випічці було присутнє - з'їсти ті частини, які стикалися з формою, виявилося просто неможливо, настільки сильно все просочилося хімією. Форми, звичайно, були харчові - для буханки і маффінів. Використовувати форми вдруге не ризикнули - шкода праці з замешиванию тесту, і продукти теж. Хорс з тих пір теж не використовуємо, звичайно - якщо так пахнуть одні знамениті силіконові форми, то і всі інші тут же викликають великі сумніви.

З тих пір змінили форми на нормальні - з жароміцного скла і кераміки, і емальовані підноси для пряників, печива, і т.п. Що дивно - виявилося, що доглядати за ними нітрохи не складніше! Навіть, мабуть, легше. Маслом форми ніколи ніяких не змащуємо - тільки присипаємо борошном, викладаємо тісто, і на расстойку (якщо хліб і інша випічка на заквасці), і потім в піч, або відразу в піч - якщо печиво, пряник, бублики і т.п. З тих пір змінили форми на нормальні - з жароміцного скла і кераміки, і емальовані підноси для пряників, печива, і т

Після випікання даємо виробу охолонути в формі, потім, підтрим ножем, виніваем (проблем ніколи не виникає!), Форму ненадовго заливаємо водою, можна і холодною, потім вона прекрасно відмивається, як будь-яка інша посуд, не доводиться ні шкребти, нічого. Бублики знімаються зазвичай просто рукою.

Шоколад також тепер робимо в склі - виливаємо масу в форму, охолонути де прохолодніше на ніч, потім, одягнувши ножем, плитка виходить повністю, форма залишається ідеально чиста, тільки трохи по краях залишається шоколад (де верх маси був), а плитка, що приємно , виходить блискуча, як дзеркало. На відміну від плиток з силіконових форм, в яких такий гладкій поверхні ніколи не виходило - завжди шорстка.

У статті - фотографії форм, що у нас були. І є - тепер вони прибрані для моментів варіння мила, і т.п. - тільки на господарські потрібні, ні в якому разі не на харчові.

Правда, виробники силіконових форм, і їхні прихильники з нами не погодяться - всюди пишеться про те, наскільки такі форми зручні і безпечні - але ця стаття - для тих, хто вивчає все сам і готовий шукати істину, незважаючи ні на що.

Силікони (поліорганосилоксани) - кислородосодержащие високомолекулярні кремнійорганічні сполуки з хімічною формулою [R2SiO] n, де R = органічна група (метильная, етільний або фенільна). Зараз цього визначення дотримуються вже вкрай рідко, і в «силікони» об'єднуються також поліорганосилоксани (наприклад силіконові масла типу ПМС, гідрофобізатори типу ГКЖ або низькомолекулярні каучуки типу СКТН) і навіть кремнійорганічні мономери (різні силани), стираючи відмінності між поняттями «силікони» і « кремнійорганікі ».

Силікон знайшов широке застосування в будівництві та в побуті. Силікони мають ряд унікальних якостей в комбінаціях, відсутніх у будь-яких інших відомих речовин: здатності збільшувати або зменшувати адгезію, надавати гідрофобність, працювати і зберігати властивості при екстремальних і швидкозмінних температурах або підвищеної вологості, діелектричні властивості, біоінертністю, хімічна інертність, еластичність, довговічність, екологічність . Це обумовлює їх високу затребуваність в різних областях. Силікон знайшов широке застосування в будівництві та в побуті

Силіконові рідини і їх емульсії широко застосовуються в якості або в основі:

Силіконові еластомери застосовуються у вигляді:

  • силіконових низькомолекулярних і високомолекулярних каучуків,
  • силіконових герметиків холодного затвердіння,
  • силіконових гум гарячого затвердіння (високомолекулярних),
  • силіконових компаундів холодного затвердіння (низькомолекулярних),
  • рідких силіконових гум гарячого затвердіння (LSR).

Силіконові смоли найчастіше застосовуються в сополімеру з іншими полімерами (силікон / алкіди, силікон / поліефіри і т. Д.) В складах для нанесення покриттів, що відрізняються стійкістю, електроізоляційної здатністю або гидрофобностью. Силіконові смоли найчастіше застосовуються в сополімеру з іншими полімерами (силікон / алкіди, силікон / поліефіри і т

Cиликон використовується для виготовлення ущільнень - силіконових прокладок, кілець, втулок, манжет, заглушок і багато чого іншого. Силіконові вироби мають ряд якостей, що дозволяють використовувати їх навіть в таких умовах, де застосування традиційних еластомерів неприйнятно. Вироби з силікону зберігають свою працездатність від 60 ° C до +200 ° C. З морозостійких типів силіконових гум - від 100 ° C, з термостійких - до +300 ° C. Ущільнювальні кільця з силікону стійкі до впливу озону, морської і прісної води (в тому числі киплячій), спиртів, мінеральних масел і палив, слабких розчинів кислот, лугів і перекису водню.

Силіконові вироби стійкі до впливу радіації, УФ випромінювання, електричних полів і розрядів. При температурах вище +100 ° C вони перевершують по ізоляційним показниками всі традиційні еластомери. Фізіологічна інертність і нетоксичність силіконових виробів використовуються практично в будь-яких промисловостях.

Із зарубіжних відгуків по силіконовим формам

Do not believe anyone who says you do not have to use non-stick spray with silicone - you do. Нікому не вірте, коли кажуть, що силіконові форми не потрібно змащувати - ще як потрібно!

Tin-based silicones, also called condensation-cure silicones, are two-component materials which cure at room temperature (RTV) to flexible, high tear-strength rubbers. Tin cured silicones can be poured onto models or they can be made brushable by adding a thixotropic additive. They are ideal for molds where easy release or high temperature resistance is required. Tin cured silicones can be used for casting polyurethane, epoxy and polyester resins, waxes, all gypsum products and low-temperature metals.

Silicone rubber is a rubber-like material composed of silicone-itself a polymer-containing silicon together with carbon, hydrogen, and oxygen. Silicone rubbers are widely used in industry, and there are multiple formulations. Silicone rubbers are often oneor two-part polymers, and may contain fillers to improve properties or reduce cost. Silicone rubber is generally non-reactive, stable, and resistant to extreme environments and temperatures from -55 ° C to + 300 ° C while still maintaining its useful properties. Due to these properties and its ease of manufacturing and shaping, silicone rubber can be found in a wide variety of products, including: automotive applications; cooking, baking, and food storage products; apparel such as undergarments, sportswear, and footwear; electronics; medical devices and implants; and in home repair and hardware with products such as silicone sealants.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама