Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що приготувати зі старої сметани

  1. Випічка зі старої сметани

У Вас буває, що в холодильнику завалявся розпочатий пакет сметани? Або навіть не розпочато, а куплений по акції, коли на молочні продукти роблять знижку в супермаркеті напередодні закінчення терміну їх придатності? І от дивишся на упаковку, а там написано, що сметана придатна до вчора :) І що зробити зі старої сметаною? Викинути шкода, а є страшно! Ну, не страшно, але якось не хочеться стару сметану додавати в борщ або поливати нею сир. Для поїдання без термообробки стара сметана дійсно не годиться, але ось для тесту - в самий раз! Зараз я розповім Вам, що можна приготувати з старої сметани - так що і продукт буде врятований, і Ви задоволені, а Ваші домочадці - здивовані і захоплені смачним блюдом!

Отже, пропоную Вам 5 рецептів: що спекти зі старої сметани.

Кекс на сметані
пиріг сметанник
Маннік на сметані
Грушевий пиріг на сметані
Пиріг на сметані з маком

Але спочатку - увага! Сметана сметані ворожнечу. Буває просто стара сметана - та, що провела кілька днів у холодильнику, але цілком нормальна на смак і колір .... тобто запах. А буває Зіпсована сметана, яка вже і для випічки не підходить. Дізнатися її можна по неприємного запаху. Ось з такою сметани Не готуйте нічого! Краще викинути один зіпсований продукт, ніж перевести ще кілька, намагаючись щось приготувати. Це як зі скислим молоком : Якщо воно просто скисло - можна пекти млинці та оладки, а якщо згіркле - сміливо виливати.

для сметанним кремом , і пирогів , в яких сметана використовується для начинки , Використовуйте свіжу сметанку. Швидкі рецепти - такі, як вафлі на сметані або Пісочне печиво - краще робити зі свіжою сметаною, так як вони проходять мінімальну термічну обробку. Попросту кажучи, дуже швидко печуться: всього 5-15 хвилин. А ось пироги і кекси, які випікаються по 30 хвилин, саме те.

Випічка зі старої сметани

Кекс на сметані

Найпростіший, але дуже смачний кекс на сметані з пониженим вмістом олії. особливо смачний, якщо випікати з полб'яною борошна. Але можна і з пшеничного. можна додавати в тісто шматочки шоколаду, різні ягоди, горіхи, мак.

можна додавати в тісто шматочки шоколаду, різні ягоди, горіхи, мак

3 яйця збовтати з 150 г цукру. Додати 1 стакан (200 мл) сметани, перемішати. Додати 70 г розтопленого вершкового масла, знову перемішати. Просіяти 1,5 склянки борошна (200 г), змішаної з 1 чайною ложкою розпушувача і 1/4 чайної ложки соди, додати 1/4 чайної ложки солі, замісити тісто. Всипати ягоди (заморожені не розморожувати, свіжі помити і обсушити), шоколад, перемішати, вилити у форму, застелену пергаментом і змащену тонким шаром рослинного масла. Випікати при 180С приблизно півгодини, до сухої шпажки. Готовий кекс злегка остудити, полити шоколадною глазур'ю і посипати горішками.

сметанник

Варіація на тему кексу. Особливо смачний такий пиріг, якщо в нього щедро покласти сухофруктів і горіхів.

Особливо смачний такий пиріг, якщо в нього щедро покласти сухофруктів і горіхів

3 невеликих яйця злегка збиваємо з 1 склянкою цукру, додаємо 1 склянку сметани, збиваємо, просіюємо 1-1,5 склянки борошна з 1 чайною ложкою розпушувача або 0,5 чайної ложки соди, перемішуємо. Кількість борошна може варіюватися. Орієнтуйтеся на густоту тіста: воно помилкове бути густіше, ніж на оладки. Всипаємо шматочки кураги, чорносливу, родзинки або в'ялену журавлину, подрібнені горіхи. Змішавши, викладаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом і посипану манною крупою. Рекомендую використовувати форму з отвором, в ній пиріг швидше пропечеться. Або не дуже високу круглу або квадратну. Випікаємо сметанник при 180С протягом 50 хвилин, перевіряємо дерев'яною шпажкою.

Маннік на сметані з ягодами

Один з найсмачніших і розсипчастих пирогів - це маннік! Зазвичай манника печуть на кефірі, але можна і на сметані, і на ряжанка. Спробуйте смачний маннік на сметані з малиною, також можна додавати і інші ягоди: полуницю, вишню, чорницю, смородину; шматочки фруктів: абрикоси, яблука, груші.

30 г розм'якшеного вершкового масла розтерти ложкою з 90 г цукру (трохи менше, ніж півсклянки). Додати 2 жовтки і ще розтерти. Додати 250 мл сметани і перемішати. В окремому посуді змішати 250 г манної крупи з 1,5 чайними ложками розпушувача і 1/4 чайної ложки соди. З'єднати суху суміш з рідкою, перемішати і залишити на 10 хвилин. Збити білки з 1/4 чайної ложки солі протягом 2-3 хвилин на середній швидкості міксером, до густої білої піни. За 2-3 прийоми вмішати збиті білки в тісто. Викладаємо в застеленнгую промасленим папером форму шари тесту, посипаючи ягодами. всього 3-4 рази повторюємо тісто-ягоди, ягід потрібно 150 м Перший і верхній шари - тісто. Випікаємо при 180С від 45 хвилин до 1 години, дивлячись якого розміру форма, яка висота пирога. Коли верх стане рум'яним, а шпажка буде виходити з тіста сухою - маннік готовий.

Грушевий пиріг на сметані

3 яйця збиваємо з 180 г цукру півхвилини на низькій швидкості. Додаємо 120 мл сметани і ще трохи збиваємо. Просіваємо 160 г борошна, змішаної з 1,5 чайними ложками розпушувача і дрібкою ваніліну, додаємо 1/4 чайної ложки солі, перемішуємо. Вливаємо 50 мл рафінованої соняшникової олії і ще раз перемішуємо. Виливаємо тісто в форму, зверху віялом викладаємо тонкі скибочки груш. Випікаємо при 180С протягом 45-55 хвилин.

Маковий пиріг без масла

У цьому пирозі мені подобається, що в ньому абсолютно немає масла. Зате є сметана :)

2 великих яйця збити з 150 г цукру протягом 4-5 хвилин, починаючи з мінімальної скосроті міксера і підвищуючи до максимальної. Додаємо 200 мл сметани і збиваємо на низькій швидкості секунд 10. Всипаємо 100 г сухого маку і 100 г подрібнених горіхів. Перемішуємо в одному напрямку по колу. Просіваємо 1 склянка борошна (130 Г, це стакан 200 мл) з 1,5 чайними ложками розпушувача і дрібкою соди, солимо (1/4 ч.л.), перемішуємо, виливаємо в форму, застелену промасленим пергаментом. Випікаємо при 180 С протягом 30-40 хвилин, до сухої шпажки.

Вибирайте, що спекти зі старої сметани - і продукти врятовані, і смачна випічка є до чаю!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(44 голоси, в середньому: 2.8 out of 5)

Або навіть не розпочато, а куплений по акції, коли на молочні продукти роблять знижку в супермаркеті напередодні закінчення терміну їх придатності?
І от дивишся на упаковку, а там написано, що сметана придатна до вчора :) І що зробити зі старої сметаною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама