Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Випічка на кефірі на швидку руку: рецепти і фото

  1. Рецепти приготування випічки на кефірі
  2. Кекс з родзинками
  3. Маффіни на основі кефіру з яблуками і бананами

Випічка, зроблена на кефірі, відрізняється рядом особливих якостей Випічка, зроблена на кефірі, відрізняється рядом особливих якостей. Перш за все, тісто, замішане на кефірі, стає дуже ніжним і пористим. Справа в тому, що кефір - досить газосодержащей продукт. Проникнення цього газу в тісто призводить до утворення безлічі пір, завдяки яким тісто набуває особливу структуру, що сприяє пом'якшенню його смаку.

Крім того, сам по собі кефір покращує смак випічки за рахунок того, що тісто набуває неповторний присмак і аромат. Випічка, чиє тісто було замішано за допомогою кефіру, перевершує по своїй м'якості навіть зроблене за допомогою молока, вона по-справжньому смачна навіть без яєць.

Однак, крім позитивних якостей, використання кефіру призводить до одного негативного. Варто відразу обумовити, що «негативність» ця досить умовна. Тісто, замішане на кефірі, стає густішим. Для багатьох видів випічки густе пористе тісто є ідеальним, але при виготовленні млинців висока густота тіста заважає випікати тонкі, рум'яні млинці. Замість них доводиться робити товсті м'які млинці. Останні нічим не гірше за своїми смаковими якостями, але в них не можна так просто додавати начинку. Тому при приготуванні млинців замішувати тісто на кефірі - не завжди найкраще рішення.

Природно, існують і особливі методи обходу цієї перешкоди, так, можна розбавити тісто водою. До речі, якщо додати не просту воду, а газовану, то пористість тесту ще більше збільшиться. Таким чином, для досягнення високої пористості тесту можна і зовсім обійтися без кефіру, але в такому випадку вона втратить свій ніжний смак, що забезпечується за рахунок присмаку кефіру, і проста солодка випічка не буде настільки смачною, як зазвичай.

Зазвичай випічка на кефірі представлена ​​не млинцями, а різного роду борошняними стравами, які випікаються в духовці, а не смажаться, як млинці. Також цікаво, що приготувати випічку можна і в мультиварці. Втім, випічка буде оперативно готова і в духовці, справа в тому, що застосування кефіру прискорює процес готування. Тому готувати з кефіром випічку можна дуже швидко і приємно.

Відмінну за своїми смаковими якостями випічку по достоїнству оцінять і дорослі, і діти. Навіть дорослим чоловікам сподобається ніжна випічка, приготовлена ​​нема на дріжджах, як звичайна, а тільки лише на замісі кефіру і високоякісного борошна.

Рецепти приготування випічки на кефірі

Як уже згадувалося, існує велика кількість різних випічок, зроблених на основі тесту, замішаного на кефірі. Вони включають в себе як випічки з начинкою, наприклад, з сиром, так і звичайні. Велика розмаїтість дозволить знайти, чим замінити шкідливі шоколадки та інші, не особливо корисні кондитерські вироби, на домашні, приготовлені особисто господинею, страви.

Читайте також: Прості рецепти млинців на основі кефіру

Особливою перевагою даного різновиду випічки є та обставина, що рецепти з приготування досить прості, і з кулінарної завданням даних страв і закусок зуміє впоратися не особливо досвідчена господиня або кухар. Нижче представлені рецепти найбільш видатних страв на основі тесту, замішаного на кефірі. Сподіваємося, що вони стануть в нагоді вам.

Кекс з родзинками

Кекс вважається однією з найбільш популярних закусок до чаю Кекс вважається однією з найбільш популярних закусок до чаю. Саме ця солодкість найкращим чином підходить по своєму смаку для чаювання. Традиція подавати цю солодку випічку до чаю бере свій початок в Англії. Популярності даної практики сприяла простота приготування кексів і помірна вартість даного задоволення. Кекс на основі кефіру не менше смачний і підходить для чаювання, ніж звичайний. Його відрізняє головним чином велика ніжність і пишність, ніж у звичайного кексу. Для того щоб виготовити кекси з родзинками до чаю, необхідні такі інгредієнти:

  • кефір, в незалежності від того, який жирністю він володіє;
  • близько двох чашок пшеничного борошна вищого помелу і якості;
  • кілька курячих яєць;
  • розпушувач;
  • половина стандартної пачки вершкового масла;
  • пригорща родзинок;
  • ванілін.

Для виготовлення кексу необхідно всі перераховані вище інгредієнти змішати докупи, після чого слід їх перемішати до стану однорідної маси. Тісто має бути рідким, але не рідким. Після досягнення необхідної консистенції тісто заливається в попередньо змащену вершковим маслом форму для випічки. Після цього форма для випічки поміщається в добре розігріту духовку і орієнтовно готується годину. Залежно від температури, яка досягається в духовці, час готування може істотно різнитися.

Варто визначати ступінь готовності випічки за допомогою зубочистки або палички. Якщо страва готова, то вищеназвані предмети повинні вільно входити в кекс, але при цьому має відчуватися достатній опір, відповідне готовому, але пухкому тесту. Готовий кекс стане відмінним доповненням до вашого меню, смак свіжоприготованого, ледь остиглого кексу (особливо, якщо він подається до чаю) чудовий. Неможливо байдуже ставитися до такого ласощів. Особливо цінується властивість кексу буквально танути в роті, наповнюючи його при цьому божественним смаком.

Маффіни на основі кефіру з яблуками і бананами

Маффіни для недосвідченого ока можуть не відрізнятися від кексів Маффіни для недосвідченого ока можуть не відрізнятися від кексів. Насправді, різниця між ними є, хоч вона і не дуже велика. Маффіни менше і зазвичай вживаються цілком, в той час як кекс нарізається на кілька шматків, подібно пирога. Таким чином, кожен маффин є окрему страву, призначене одній людині. Також маффіни є більш солодкими, так як при їх виготовленні застосовується велика кількість цукру. У кексах останній не використовується. Чи не застосовується цукор і в такий випічці, як зебра.

Для виготовлення маффинов необхідні такі інгредієнти:

  1. Чверть чашки кефіру.
  2. Велика чашка цукру.
  3. Дві-три щіпки кориці в подрібненому стані.
  4. Чотири-шість пучок харчової соди (додається для збільшення пористості тесту).
  5. Пара курячих яєць.
  6. Половина стандартної пачки вершкового масла.
  7. По парі подрібнених бананів і яблук.
  8. Чотири-шість пучок солі.
  9. Чотири-шість пучок ванілі.
  10. Дві-три щіпки мускатного горіха.
  11. Дві об'ємних чашки борошна.

Так як маффіни досить невеликі, для їх приготування необхідно заготовити велику кількість формочок, вони повинні бути бажано округлої форми. Борошно для маффінів повинна бути ретельно просіяти. Після цього в неї необхідно додати мускатний горіх, корицю і соду з сіллю. Одночасно з цим окремо змішуються методом збивання вершкове масло і цукор, отримана суміш повинна бути пишною. Після того як змішування завершилося, туди необхідно додати яйця, ваніль і кефір, при цьому яйця повинні бути попередньо збиті. Все це слід знову ретельно змішати. Суміш на основі борошна додається в суміш на основі вершкового масла невеликими порціями і при цьому загальна тісто ретельно розмішати. Після того як буде витрачена половина борошна, варто додати доведені до стану пюре банани і яблука, нарізані дуже дрібними шматочками. Природно, що додавати варто тільки м'якоть фруктів без шкірки, серцевини і інших малоїстівних частин. Коли фрукти виявляться міцно замішані в склад суміші, можна поступово додати решту борошна.

Читайте також: Покроковий рецепт приготування вареників з сиром

Форми, що використовуються для випічки маффінів, потрібно змастити вершковим маслом і посипати зверху невеликою кількістю борошна, аналогічної тій, яка застосовувалася при виготовленні тесту для маффінів. Заливати тісто в форми стоїть на дві третини їх обсягу, решту займають собою розбухає при випічці тісто. Форми слід помістити в ретельно прогріту духовку. Готуються маффіни близько години, готовність визначається зубочисткою і дерев'яною паличкою станом тесту. Якщо воно готове, пухке і не пристає до дерев'яних предметів, значить, випічку можна діставати з духовки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама