Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Агроволокно для картоплі. Застосування агроволокна при вирощуванні картоплі

  1. Технологія вирощування картоплі
  2. голландська технологія
  3. Вирощування в соломі
  4. Вирощування під агроволокном

Вирощуванням картоплі в Україні займаються вже дуже давно. Цей продукт широко використовується в кулінарії. Картопля є одним з основних продуктів, попит на який постійний протягом усього року. Дачники та фермери займаються вирощуванням картоплі, щоб задовольнити свої потреби, а також з метою продажу. Для того щоб прибуток від продажу картоплі була максимальною, дачники намагаються вирощувати ранню картоплю. Він на ринку має найвищу вартість, тому можна добре заробити. Ті фермери, які мають приміщення для зберігання картоплі, можуть відкласти продаж на більш пізній час, наприклад на зиму. Застосування агроволокна Agreen при вирощуванні картоплі, допоможе отримати урожай на кілька тижнів раніше звичайних термінів. При цьому врожайність буде вищою, якщо порівнювати з вирощуванням на відкритому грунті.

Для того щоб урожай картоплі був високим необхідне поєднання деяких важливих факторів: температура повітря, наявність сонячного світла, вологість і якість грунту. Якщо посадити картоплю в терміни і стежити за ним, то Ви обов'язково отримаєте хороший урожай. Застосування агроволокна Agreen допоможе Вам підвищити врожайність на 30%. Вбереже Ваш картопля від заморозків, негоди і бур'янів.

Технологія вирощування картоплі

Одними їх кращих попередників для вирощування картоплі є пшениця, ячмінь і деякі бобові. Для того щоб картопля добре ріс, грунт повинен бути пухким. Матеріал для посадки потрібно готувати заздалегідь. Світлове пророщування картоплі використовується практично всіма дачниками і фермерами. Для того щоб використовувати цей метод, необхідно на місяць помістити картоплю в приміщення, яке добре освітлюється або винести на вулицю. При цьому температура повинна становити 12-15 ° С, а вологість повітря 85%. Завдяки розсіяному світлі починають проростати паростки.

Щоб отримати ще більш ранню продукцію потрібно використовувати метод вологого пророщування. Посадковий матеріал з паростками потрібно викласти на солому або тирсу, які просякнуті живильним розчином, і накрити ними ж. Якщо верхній шар підсихає, його потрібно зволожувати розчином. Пророщування в таких умовах тривають в середньому 15 днів, при температурі 12-15 ° С. В результаті такого методу, бульби утворюють хороші паростки і мочку кореневої системи. Ці два методи можна об'єднати, в результаті чого вийде комбіноване пророщування, що дасть позитивний результат.

Існують кілька технологій вирощування картоплі:

  • голландська технологія вирощування;
  • посадка картоплі під солому;
  • технологія вирощування картоплі під агроволокном.

голландська технологія

При голландською технологією вирощування потрібно скоротити до мінімуму механічну обробку. Аерація грунту виходить на перший план, грунт повинен добре дихати. У вологих і щільних грунтах рослини погано розвиваються, оскільки відчувається недолік кисню. Для застосування цієї технології бульби повинні мати не менше 5 очок, їх розмір повинен бути 40-50 мм. Відібраний картоплю треба прогріти в світлому приміщенні до появи паростків, після чого знизити температуру до 8 ° С, і дочекатися поки паростки досягнуть 2 см. Як тільки ґрунт прогрівся, можна проводити посадку. Кожну картоплю можна розрізати навпіл, це дасть можливість отримати більшу врожайність. Ширина рядів при висадці досягає 75 см., Глибина посадки 8-9 см., Відстань між лунками 30 см.

Вирощування в соломі

Технологія вирощування картоплі в соломі складніша, якщо порівнювати з традиційним методом вирощування. Весь секрет полягає в тому, щоб постійно підтримувати прохолоду і вологу в ґрунті. Це дуже важливо, оскільки при температурі повітря вище 22 ° С, картопля припиняє своє зростання. Завдяки тому, що солома володіє теплоізоляційними властивостями, вона не дає температурі підвищуватися. За рахунок різниці температури утворюється конденсат, який зволожує грунт і не дає їй пересихати. Картопля висаджується в пухкий грунт на глибину 7-10 см. Зверху грядки присипаються шаром соломи в 30 см. Другий шар соломи потрібно буде викласти між грядками, коли паростки, досягнуть 5 см. Після цього потрібно буде дивитися тільки за тим, щоб картопля не пересихав .

Вирощування під агроволокном

Технологія вирощування ранньої картоплі під агроволокном дозволить зібрати урожай вже в травні. Ділянка для вирощування картоплі потрібно підготувати ще з осені. Добре розпушена грунт, краще прогрівається. Пророщувати рання картопля можна декількома способами. Можна розкласти бульби в прохолодному приміщенні в кілька шарів, часто використовуються ящики. Раз в тиждень рекомендується перевертати картоплю і обприскувати його водою. Тоді проростання буде рівномірним.

Другим способом є пророщування бульб в поліетиленових пакетах. У них потрібно прорізати отвори, щоб повітря циркулював всередині. Після того, як бульби готові можна приступати безпосередньо в посадці. На відміну від плівки агроволокно Agreen пропускає повітря і вологу, тому картопля росте швидше. світле, біле агроволокно , Пропускає сонячне світло, що позитивно впливає на врожайність, підвищуючи її. Ширина агроволокна може бути різною, вона коливається в такому діапазоні, від 1,6 до 15,8 м., А довжина рулону може досягати 250 м. Це дозволить накрити відразу кілька рядів картоплі. Залежно від розмірів ділянки, на якому буде вирощуватися картоплю можна підібрати оптимальний розмір агроволокна. Для приховування картоплі краще вибрати агроволокно з невеликою щільністю, вона повинна складати максимум 30 г / м2. Молоді пагони зможуть вільно рости і розвиватися під агроволокном. Агроволокном потрібно накрити грядки відразу після посадки. Його необхідно закріпити по краях, але сильно натягувати не варто. Воно повинно вільно накривати посадку, щоб давати можливість картоплі рости. Дуже важливим перімуществом використання агроволокна є його здатність захищати врожай від заморозків. Так як, картопля висаджується в грунт досить-таки рано, то заморозки, особливо в нічний час, трапляються часто. Агроволокно з щільність 17 г / м2 витримує заморозки до -2 ° С, а з щільність 30 г / м2 може перенести заморозки до -5 ° С. Висока світлопроникність матеріалу дозволить отримувати достатню кількість світла, для гарного росту. Також агроволокно є хорошим захистом від комах і птахів.

Також агроволокно є хорошим захистом від комах і птахів


Щоб захистити картоплю від бур'янів використовують чорне агроволокно Agreen. Воно стелиться на землю, безпосередньо перед посадкою. На відміну від білого агроволокна, яке можна використовувати 3-4 сезону, чорне агроволокно використовується тільки один раз. Найкраще використовувати два види агроволокна, тоді Ваш урожай буде надійно захищена від заморозків, негоди і бур'янів. Коли погода налагодиться, і загроза заморозків піде, то біле агроволокно можна зняти. Але поспішати не варто, під ним картоплю зросте швидше. Ви зможете збирати урожай вже в травні.

якщо купити агроволокно Agreen, Ви зможете отримати урожай раніше, тим самим збільшивши прибуток від продажу картоплі. Ви залишитеся задоволеними покупкою, яка Вас точно не розчарує.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама