Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як в домашніх умовах виростити гливу (+ відео)

  1. Вирощування гливи як бізнес Бізнес по вирощуванню гливи характеризується досить високою рентабельністю...

Вирощування гливи як бізнес

Бізнес по вирощуванню гливи характеризується досить високою рентабельністю - 40%. Організувати його можна в домашніх умовах, починаючи з невеликого обсягу, і поступово розвиватися. Згідно зі статистичними даними, щорічний світовий приріст грибів гливи становить 6%. На вітчизняному ринку попит на дану продукцію достатній. Навіть через кризові змін недорогі галузі харчової промисловості залишаються прибутковими, виробництво гливи - не виняток. Поріг входження не можна назвати високим, але для організації бізнесу знадобляться стартові інвестиції.

Особливості та переваги вирощування гливи в домашніх умовах:

  1. наявність попиту на вітчизняному ринку, що дає перспективи розвитку для бізнесу;
  2. вільний сегмент ринку;
  3. мінімальне число конкурентів;
  4. швидка окупність проекту;
  5. можливість працювати самостійно, будувати сімейний бізнес без залучення персоналу на перших порах.

За даними неофіційної статистики, на кожну людину в Росії припадає споживання не більш 50 г гливи в рік. Це дуже низькі показники. Наприклад, в Європі ця цифра становить 2,5 кг. Додайте до цього аспекту відмінні смакові якості грибів, простоту приготування, велика кількість рецептів і корисні властивості - і ми отримуємо вільну нішу, яка насичена конкурентами і може розвиватися, приносячи дохід своєму засновнику.

Черговим перевагою бізнесу можна назвати простоту догляду і вирощування в домашніх умовах. Час від посіву і до моменту збору врожаю становить в середньому 6 тижнів. На догляд за ними йде кілька годин (в залежності від обсягів), весь інший час можна займатися своїми справами. Тому, якщо ви маєте невелику вільну площу, шукайте прибуткові ідеї для розвитку своєї справи, розглядаєте варіант розведення дощових черв'яків в домашніх умовах або інші альтернативи, зверніть увагу на вирощування гливи.

Технологія вирощування гливи в домашніх умовах

Для того щоб виростити гливи в домашніх умовах, не обов'язково бути експертом мікології (науці про грибах) або проходити спеціальне навчання. Як і при організації кролячій ферми , Головне - вивчити технологію і дотримуватися всіх рекомендацій і інструкцій.

Для вирощування грибів існує дві технології: інтенсивна і екстенсивна. Екстенсивний метод полягає в висаджуванні міцелію на вільні земельні ділянки, які не годяться для вирощування сільськогосподарських культур, на пеньках. Період плодоношення складе 2-4 роки, але при цьому займається досить велику ділянку землі.

Інтенсивний спосіб частіше використовується для вирощування в домашніх умовах. Він заснований на організації блоків з міцелієм і субстратом, які поміщаються в спеціально підготовлене приміщення з дотриманням всіх встановлених параметрів мікроклімату (температурний режим, рівень вологості, потоки повітря і ін.).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама