Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити перець у відкритому грунті

  1. Умови для вирощування
  2. Правила посадки
  3. Що повинен включати в себе догляд?
  4. Захист від холодів
  5. Боротьба з шкідниками та хворобами
  6. Відео "Вирощування перцю у відкритому грунті"

Смачний, солодкий, запашний перець, який годиться для багатьох салатів, консервації, фарширування і т. Д., Можна виростити просто у себе на дачі в відкритому грунті. Городниками давно доведено, що досить теплолюбні культури, такі як перці, здатні рости і в більш суворих умовах, якщо дотримуватися певних правил і здійснювати відповідний догляд за ними. У нашій статті мова піде про те, як здійснити вирощування перцю у відкритому грунті.

Умови для вирощування

Перед тим як почати вирощувати перчики необхідно підготувати відкритий грунт. В регіонах, де клімат м'який, солодкий перець росте непогано у відкритому грунті на ділянках, захищених від впливу вітру, за умови потрапляння достатньої кількості сонячних променів. Таким вимогам відповідає ділянка, яка перебуває поруч з південною стіною будинку. Якщо захист від вітру не передбачена, можна спорудити кулісним захист, що складається з рослин або створити ВІТРОЗАХИСНА огорожу у вигляді тину.

Варто сказати, що вирощування перчиком не можна виробляти раніше, ніж через 3 роки після зростання на грунті пасльонових культур (наприклад, помідорів, баклажанів, картоплі). Велика кількість хвороб таких рослин можуть передатися через грунт. Перед посадкою можна вирощувати капусту, кабачки, огірки, інші гарбузові і бобові культури, столові коренеплоди.

Перед посадкою можна вирощувати капусту, кабачки, огірки, інші гарбузові і бобові культури, столові коренеплоди

Грунт на ділянці, де ви збираєтеся виростити перчик, повинна бути дренированной, родючої, добре утримувати вологу. Підготовку ділянки необхідно проводити ще восени. Після того як буде прибраний попередній урожай потрібно повністю звільнити грунт від залишків рослин і перекопати грунт.

Потрібно відзначити, що на 1 м2 вноситься від 30 до 50 грам суперфосфатів, від 50 до 80 грам деревної золи і від 5 до 10 кг перегною або гною. При цьому хочеться акцентувати вашу увагу на тому, що не варто висаджувати перчики на грунт, де тільки що був доданий свіжий гній. Надлишок розчинної азоту негативно позначається на збереженні зав'язей, а також дозріванні плоду.

В осінній період необхідно ретельно перекопати ділянку, на якому ви збираєтеся виростити перці. Навесні необхідно розпушити грунт, додати на 1 м2 від 30 до 40 грам добрив (калійних і фосфатних) і від 20 до 30 грам азотного добрива.

Правила посадки

Щоб отримати дійсно відмінний урожай, посадку необхідно проводити за певними правилами.

Вирощування перцю у відкритому грунті зазвичай здійснюють в останніх числах травня. В цей час небезпека заморозків зведена до мінімуму. Висадка перцю проводиться за схемою 60-70 х 20-30 см. Перед висаджуванням потрібно рясно полити розсаду, щоб в процесі посадки ваш перчик не виглядав Зів'ялого, міг краще прижитися, швидше рости.

Перед висаджуванням потрібно рясно полити розсаду, щоб в процесі посадки ваш перчик не виглядав Зів'ялого, міг краще прижитися, швидше рости

При посадці перчиком в спеку краще вибирати другу половину дня, щоб дати можливість рослині за ніч зміцніти. Коли варто похмура погода, висадку можна проводити вранці.

Підготовлені лунки потрібно рясно полити водою: з розрахунку 1-2 літри в кожну лунку. При цьому краще застосовувати підігріту на сонце воду. Акуратно витягнувши розсаду з горщиків, її необхідно помістити в лунки в вертикальному положенні і садити трішки глибше, ніж вона росла в горщиках. Це потрібно для забезпечення вашого перчика додатковим харчуванням, в чому допоможуть додаткові корені, що з'явилися на стеблах, засипаних землею.

Що повинен включати в себе догляд?

Для вирощування гарного врожаю перцю необхідно проводити певний відхід, який полягає в забезпеченні правильного поливу, прополки, підгодівлі, підв'язки та інших діях.

При вирощуванні оптимальна температура повинна становити від +20 до +25 ° C. Якщо температура нижче + 13 ° C потрібно вкрити перці спеціальним матеріалом або плівкою. Якщо ви побачите бузкові відтінки на плодах, це буде говорити про порушення температурного режиму.

Якщо ви побачите бузкові відтінки на плодах, це буде говорити про порушення температурного режиму

Поливати ваші перчики краще водою, яка відстояла, або дощовою водою. Оптимальна температура води для поливу - це від + 24 ° C до +26 ° C. До початку цвітіння поливати потрібно один раз протягом тижня, а в спеку - 2 рази. Норма для поливу дорівнює до 12 літрів на 1 м2. Під час цвітіння і плодоношення поливати коштує 2-3 рази протягом тижня. При цьому норма поливу складає до 14 літрів на 1 м2.

Першу підгодівлю необхідно проводити, коли на розсаді перцю з'являться 1-2 листочка. Вам потрібно в одному літрі води змішати 3 грами суперфосфатів, 1 грам калійного добрива і 0,5 грам аміачної селітри. Через 14 днів необхідно повторна підгодівля для вашого перчика. При цьому доза мінеральних добрив повинна бути подвоєна.

Грунт під перцем потрібно розпушувати. Розпушення проводиться на не дуже велику глибину (до 5 см), так як корені розташовані в верхньому шарі. Крім того, необхідно підгортати і прополювати рослини.

Крім того, необхідно підгортати і прополювати рослини

Пагони перців дуже тендітні, легко ламаються, тому їх необхідно підв'язувати до кілочків. А по колу грядки краще висадити високі культури, які створять захист вашої посадки від вітрів.

Захист від холодів

Як тільки ви висадіть розсаду перцю у відкритий грунт необхідно подбати про те, щоб уберегти рослини від заморозків. Як чудовою захисту від холоду рекомендують застосовувати намети, які виготовлені з дерев'яних брусків, картону, мішковини та інших матеріалів. Такими шатрами потрібно накривати перець ввечері, а вранці відкривати. Якщо похолодання затягнеться, краще застосовувати переносне тимчасове плівкове укриття.

Ще одне здавна відомий засіб для захисту рослин від морозів - це дощування і димлення. Матеріал для горіння краще підбирати такий, який може забезпечити густий дим. Дощувальних установка повинна забезпечувати дрібне розпилення води. Так вийде найбільший ефект.

Боротьба з шкідниками та хворобами

Перці можуть бути схильні до таких же хвороб, як і інші овочеві культури з родини пасльонових рослин. Збудниками хвороб можуть послужити різноманітні віруси, бактерії і грибки. Найвідоміші хвороби перців - це в'янення і «чорна ніжка». «Чорна ніжка» пов'язана з ураженням розсади перцю. Щоб вирішити проблему цієї хвороби потрібно відрегулювати температурний режим і вологість. В'янення схильні дорослі культури. Прояв цієї хвороби відбувається в зміні забарвлення листових пластинок, скиданні листочків і побурении судин на стеблах. Зрештою, все це призводить до загибелі рослин.

Заходами боротьби з хворобами і профілактики виступають в першу чергу покупка якісного насіння і розсади, усунення шкідників і бур'янів, дотримання сівозміни і видалення уражених хворобами рослин. Головні шкідники для перцю - це кліщі, слимаки і тля. Для боротьби з ними підійдуть старі добрі перевірені народні методи. Здолати тлю допоможе такий розчин: на відро води (+ 50 ° C) береться 200-250 грам деревної золи. Для захисту перців від павутинних кліщів можна застосувати подрібнену цибулю або часник (200 грам), а також листя кульбаби (200 грам) на відро води. Вищевказані розчини необхідно наполягати мінімум добу. Перед застосуванням їх потрібно перемішати і процідити. Щоб підвищити ефект до розчину можна додати трохи рідкого мила (грам 30-40). Від слимаків врятує регулярне розпушення і обробка грунту сухою гірчицею або ж подрібненим червоним перцем (одна чайна помилкова на 1 м2). Також може допомогти мульча з соломи.

Як бачите, виростити хороший якісний урожай перцю у відкритому грунті досить просто. Тільки потрібно слідувати рекомендаціям, викладеним в цій статті. Бажаємо вам багатого врожаю.

Відео "Вирощування перцю у відкритому грунті"

Секрети від досвідченої городниці. Вона розповість, як доглядати за перцем, які підгодівлі використовувати і як визначати відсутні мікроелементи за зовнішнім виглядом перцю.

Що повинен включати в себе догляд?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама