Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити помідори будинку взимку

  1. Сорти томатів для вирощування в домашніх умовах
  2. освітлення томатів
  3. Кімнатні помідори: вирощування

Виростити помідори взимку на підвіконні цілком реально

Виростити помідори взимку на підвіконні цілком реально. Головне створити потрібний світловий і температурний режим, а також правильно підібрати сорти.

Сорти томатів для вирощування в домашніх умовах

Найкраще, якщо це будуть сорти невисоких томатів з невеликими плодами. Найчастіше в домашніх умовах вирощують помідори черрі. Добре, як кімнатні томати, показують себе ампельні й штамбові сорти.

Якщо взяти відгуки любителів вирощувати томати будинку, то найулюбленішим сортом є Поцілунок герані і балконне диво . Також вирощують Вогник, Пролісок, Садова перлина, Сибірський карлик, Маленький принц і ін.
до змісту ↑

освітлення томатів

При вирощуванні помідорів на підвіконні взимку оптимальний світловий день - 12 годин, а кращий варіант - 14 годин. У цю пору року такого можна домогтися тільки установкою над рослинами додаткового освітлення.

Найекономічніший і зручний варіант - освітлення томатів світлодіодними або люмінесцентними лампами. Як їх пристосувати - кожен вирішує індивідуально, головне, щоб було зручно.

до змісту ↑
до змісту ↑

Кімнатні помідори: вирощування

Вирощувати починайте як зазвичай, просто посіявши насіння в невеликий контейнер, а не в ящики. Так як розсади багато не потрібно. Адже кожній рослині надалі знадобиться ємність близько 10 літрів, але ж такі «горщики» потрібно десь розмістити. Ось і порахуйте заздалегідь скільки рослин у вас поміститься на підвіконні.

Грунт можна взяти готову, а можна підготувати самим. Для цього змішати по одній частині перегною, дернової землі і торфу, додати на відро такої суміші літр піску і по столовій ложці суперфосфату і золи.

Замочувати чи ні насіння - справа особиста, поява сходів різниться лише в 1-2 дня.

Коли у рослин буде по 2 справжніх листочка, пересадите їх в окремі стаканчики. У міру зростання томатів пересаджують у велику ємність, для того, щоб нарощувався хороша коренева система. Якщо стаканчик рослині малий, воно починає рости в висоту, утворюючи кволий тонкий стебло, а при пересадці йде масове нарощування кореня і стебло виходить короткий і товстий, що нам в домашніх умовах і потрібно.

Пам'ятайте, що в маленькому горщику врожаю ви не отримаєте, будьте готові захарастила підвіконня великими ємностями з землею. Можна, звичайно, обернути їх будь-якою тканиною, щоб виглядало більш естетично.

Зате зовні томати взимку на підвіконні виглядають дуже заманливо. На вулиці сніг, заметіль, холод, а тут червоненькі тики висять - краса ...

Поливати томати слід дуже помірно, не частіше двох разів на тиждень.

Коли з пазух листя почнуть рости пасинки, їх потрібно виламати, так як при вирощуванні вдома, нам не потрібні зайві пагони.

Періодично перевіряйте температуру ґрунту, засунувши термометр всередину нього. Не повинно бути великої різниці з температурою повітря. Якщо підвіконня холодний, підставте під ємність з томатами пінопласт або який-небудь інший матеріал.

Якщо грунт під рослинами родюча, то досить підгодувати томати в період цвітіння і після утворення зав'язей комплексним добривом для томатів.

Ті, у кого немає саду, але є любов до землеробства вирощують помідори на підвіконні цілий рік. Влітку це, звичайно, робити набагато легше, адже не потрібно морочитися з температурою і підсвічуванням та й томати на цьому сонечку ростуть швидше.

TomatLand 7 890 переглядів 4 коментарі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама