Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які лампи для рослин краще вибрати і використовувати

  1. Огляд існуючих лампочок
  2. Як правильно організувати освітлення?

Дуже важливо правильно вибрати лампочки для вирощування кімнатних, тепличних і акваріумних рослин. Якщо помилитися у виборі, подальші наслідки можуть бути невтішними: розсаді (або водоростям) може просто не вистачати світла, що може призупинити їх зростання або більш серйозні проблеми - занадто яскраве освітлення і виділення тепла спалять листя, що призведе до загибелі рослинного світу. Щоб не відбулися різного роду неприємності, необхідно знати, які лампи для рослин краще вибрати, купити і в подальшому використовувати. Далі ми надамо до Вашої уваги порівняння всіх найбільш популярних типів джерел світла : Від лампочок розжарювання до світлодіодів.

Огляд існуючих лампочок

Щоб інформація легше сприймалася, одночасно будемо перераховувати всі існуючі типи ламп, які найкраще підходять для підсвічування і вирощування рослин, і відразу ж поговоримо про те, наскільки раціонально використовувати кожен варіант. Щоб інформація легше сприймалася, одночасно будемо перераховувати всі існуючі типи ламп, які найкраще підходять для підсвічування і вирощування рослин, і відразу ж поговоримо про те, наскільки раціонально використовувати кожен варіант

Отже, на сьогоднішній день для освітлення рослинного світу в будинку можна вибрати і використовувати такі джерела світла, як:

  • лампи розжарювання . Найдешевший і не рекомендований варіант з багатьох причин: мають короткий термін служби, слабку світловіддачу (до 17 Лм / Вт) і значне виділення тепла. Як результат - розсада або кімнатні квіти в горщику не будуть отримувати необхідну кількість світла, в результаті чого це негативно позначиться на темпі зростання і відповідно правильності вирощування. До того ж, занадто потужна лампочка може спалити листя, якщо її розмістити поруч з рослиною. Підсумок - даний варіант ні в якому разі не потрібно використовувати в домашніх умовах, тому що найкраще вибрати більш сучасні та ефективні типи ламп, про які ми і поговоримо нижче.
  • Люмінесцентні (енергозберігаючі) лампи. Такий варіант набагато доцільніше вибрати і використовувати для підсвічування рослинності в будинку, теплиці і безпосередньо в акваріумі. У енергозберігаючих джерел світла безліч переваг, а саме: висока світловіддача, незначне виділення тепла і економічність, що робить їх гарним варіантом освітлення кімнатних і акваріумних рослин. До того ж існують спеціальні люмінесцентні фітолампи, які призначені тільки для вирощування розсади та квітів.
  • Світлодіодні лампочки. Світлодіоди є найбільш молодим типом лампочок, який за короткий проміжок часу встиг завоювати високий інтерес в різних областях застосування. Світлодіодні лампи краще для рослин через те, що споживають мінімальну кількість електроенергії, практично не виділяють тепла і до того ж можуть бути різного спектру світлового випромінювання, що дозволяє вибрати відповідні LED лампочки для свого виду рослин в будинку.
  • Газозарядние (натрієві, ртутні, металогалогенні). На даному варіанті світлотехнічної продукції потрібно зупинитися докладніше, тому що не всі газозарядние лампи підходять для вирощування рослин. Ртутні лампи з усіх перерахованих варіантів є найбільш гіршим для росту рослин в будинку, теплиці і акваріумі. Це зв'язано з тим що лампочки ДРЛ мають світловий потік майже в 2 рази менше, ніж натрієві і металогалогенні джерела світла. До того ж, сам світловий спектр у ртутних виробів не зовсім підходить для розвитку і подальшого зростання розсади, квітів, водоростей. Що стосується натрієвих ламп - ДнаТ , Вони яскраво світять жовто-оранжевим, що дуже сильно відповідає природному сонячному освітленню. Відгук фахівців - краще вибрати і використовувати ртутні лампочки для вирощування квіткових рослин. Ну і останній варіант - металогалогенні лампи є найдорожчими, але в той же час найбільш підходящими джерелами освітлення для тих представників «зеленого світу», яким більш кращий вегетативний ріст, а не цвітіння.

Більш детально дізнатися про те, які лампочки краще підходять для вирощування розсади (наприклад, томатів) або квітів, Ви можете на відео прикладах:

Як правильно організувати освітлення?

З тим, які бувають лампи для вирощування рослин, Ви ознайомилися, і напевно вже знаєте, який варіант джерел світла вибрати для власних умов. Тепер коротко Вам розповімо про те, як краще організувати підсвічування, щоб не нашкодити рослинного світу в будинку. З тим, які бувають лампи для вирощування рослин, Ви ознайомилися, і напевно вже знаєте, який варіант джерел світла вибрати для власних умов

Перше, що потрібно враховувати - висоту від світильників до листя. Мінімальна відстань має бути 15 см, якщо рослина світлолюбна і 55 см, якщо тіньовитривала. Крім цього, світло повинне падати на горщики з квітами або розсаду (або акваріумну флору) строго під прямим кутом. В іншому випадку рослини будуть тягнутися до світла і знайдуть некрасиву форму.

Друге - кожному певному виду представнику флори потрібен свій певний світловий спектр. Деякі квіти мають потребу в синьому спектрі, деякі - в червоному. Ви повинні в першу чергу дізнатися у флористів або прочитати в інтернеті про те, які вимоги пред'являються до вирощування Вашого улюбленого рослини, після чого вже вибирати відповідні лампи.

Третє - якщо Ви не знайшли з яких-небудь причин лампочку з відповідними характеристиками світловіддачі і спектра, можете організувати комбіноване освітлення, наприклад лампами денного світла одночасно з фітолампи і т.д.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама