Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес на полуниці

  1. Бізнес на полуниці. Способи вирощування полуниці.
  2. Як вирощувати полуницю.
  3. Полуничний бізнес: грунт для вирощування полуниці.
  4. Вирощування полуниці на грядках.

Вирощування полуниці бізнес ідея. Промислове вирощування полуниці.

Бізнес на вирощуванні полуниці в промислових масштабах успішно застосовується в багатьох фермерських господарствах, при вмілій агротехніці полуничний бізнес здатний приносити дуже хороший дохід навіть з невеликою плантації.

.

Але в агротехніці вирощування полуниці є свої підводні камені, про які Вам ніякої фермер ніколи не розповість, воно і зрозуміло, навіщо плодити конкурентів, при мінімальній конкуренції зі збутом ягід проблем немає, та й ціни можна утримувати на належному рівні.

Як показує практика, основна частина підприємців купують платні курси всяких супер технологій, автори яких обіцяють урожай мало не 50 кг з 1 м². Окрилені такими показниками врожайності, люди вкладають істотні суми грошей в будівництво теплиці, обладнання, саджанці, препарати. А в результаті їх чекає розчарування і вже зовсім не той урожай, що обіцяли автори супер методів, які вже заробили на продажу курсу пустушки.

Тому, починаючи бізнес на полуниці, слід в першу чергу сподіватися тільки на власний досвід, а не на супер методики і мега врожайні сорти, весь досвід приходить методом проб і помилок, деякі помилки розглянемо в цій статті.

Бізнес на полуниці. Способи вирощування полуниці.

Способи вирощування полуниці

Вирощування полуниці можна розділити на три основні способи:

У відкритому грунті (без застосування укривних матеріалів).

У захищеному грунті (із застосуванням укривних матеріалів, плівки, агроволокна, використання парників, теплиць).

У закритому грунті (в теплицях кущі полуниці ростуть в ємностях ящиках, мішках, горщиках з грунтом або на гідропоніці).

Як вирощувати полуницю.

Перше, від чого хочеться застерегти новачків, не зв'язуйтеся з усякими способами вирощування в мішках, горщиках і т д, мова йде про вирощування в закритому грунті, цю технологію ще називають голландська технологія цілорічного вирощування полуниці в захищеному грунті. Технологія з успіхом застосовується в Голландії, але в нашій країні з морозними зимами і високими цінами на газ, ця технологія дуже ризиковане заняття. Споруда теплиці і її опалення це суттєва стаття витрат, і саму технологію застосовувати в умовах нашого клімату вкрай ризиковано.

Як показує практика невеликих фермерських господарств, найбільш практичніше застосування відкритого і закритого способів вирощування полуниці одночасно. Вся справа в сезонності збору врожаю ягоди, який починається в другій половині травня і закінчується в останніх числах червня. У розпал сезону збору врожаю полуниці, ягоди на ринках досить багато, її в основному продають дачники, і жителі сіл, ну і звичайно перекупники, але навіть в сезон попит і ціна на ягоду стабільно тримаються.

В інший час, а це періоди перші числа травня і період з останніх чисел червня і до жовтня на ринку полуниці практично немає. Якщо охопити період, починаючи з початку травня по жовтень, вирощуючи кілька сортів полуниці - сверхранние, ранні, пізні, а також ремонтантні, які плодоносять кілька разів поспіль до жовтня, застосовуючи технології вирощування в відкритому і захищеному грунті, бізнес на полуниці принесе істотний дохід.

Успішна агротехніка вирощування полуниці в промислових масштабах - це посадка надранніх сортів полуниці із застосуванням укривних матеріалів в основному агроволокна забезпечує отримання понад ранніх врожаїв ягоди, а також вирощування у відкритому грунті таких сортів полуниці як Хоней, мармеладу, Клер, і ремонтантних Альбіон.

Полуничний бізнес: грунт для вирощування полуниці.

У промислових масштабах землю під полуницю використовують 2 роки, після чого полуницю садять на сусідній ділянці. Це обумовлено накопиченням шкідників в грунті і необхідністю проріджування поросли кущів. Як показує практика економічно вигідніше на наступний рік посадити полуницю на новій ділянці. Після збору врожаю землю удобрюють, переорюють для подальшого використання у вирощуванні з м культур.

Вибір ділянки під посадку полуниці повинен початися з аналізу та підготовки грунту.

Щоб отримувати хороші врожаї ягід полуниці, ділянку під посадку полуниці повинен розташовуватися на чорноземах, супіщаних, суглинистих, лісових, темно-сірих грунтах. Трохи нижче урожай буде на глинистих, світло-сірих і піщаних грунтах. У будь-якому випадку в землю перед посадкою розсади полуниці слід внести комплекс добрив.

Вирощування полуниці на грядках.

Після підготовки ділянки (внесення добрив, оранки) наступним етапом буде споруда грядок гребенів для полуниці. Застосування гребенів найбільш оптимальний зарекомендував себе метод для посадки розсади полуниці. Залежно від розмірів ділянки, гребені роблять за допомогою трактора або мотоблока.

Висота грядок 25-30 см, ширина 80 см.

Наступний етап - укладання гребенів мульчирующим матеріалом - агроволокном або чорної плівкою. У промислових масштабах це робиться за допомогою техніки.

На фото за допомогою трактора з навісним обладнанням одночасно робиться гребінь, укладається шланг крапельного поливу і мульчуюча плівка.

На фото за допомогою трактора з навісним обладнанням одночасно робиться гребінь, укладається шланг крапельного поливу і мульчуюча плівка

Ще один варіант пробивання отворів (перфорація) і лунок для посадки розсади за допомогою саморобного пристосування.

Посадка розсади полуниці проводиться з дотриманням міжрядь 40 см, і відстанню між кущами 30 см, в шаховому порядку в прорізані в агроволокно отвори. Розсада висаджується разом з грунтом з касетних стаканчиків, це дозволяє максимально зберегти кореневу систему розсади.

Розсаду слід висаджувати в похмуру погоду або в вечірні часи.

У період після посадки розсади і до цвітіння виробляють кілька органічно - мінеральної підгодівлі Росконцентратом і біопрепаратом Байкал 1. У міру зростання розсади слід провести 1 2 обприскування препаратом Мегафол до цвітіння.

У міру дозрівання ягід, урожай збирають і укладають відразу на поле в пластикові контейнери.

Ягода далі вирушає в холодильні камери з температурою + 5 ° С. Після чого відправляється на реалізацію.

Бізнес на полуниці дуже залежить від погодних умов, надмірні дощі або посуха можуть спровокувати такі захворювання як фітофтороз, борошниста роса, гниль, що призведе до втрати більшої частини врожаю. Своєчасна обробка препаратами може істотно знизити ризик захворювань полуниці і зберегти врожай.

Врожайність полуниці при вирощуванні у відкритому грунті при сприятливих погодних умовах в середньому становить близько 30 тонн з гектара.

Популярні бізнес ідеї

Поділіться цією ідеєю бізнесу в соц. мережах

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама