Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес на розведенні черв'яків в домашніх умовах

  1. Вирощування хробаків як бізнес: актуальність діяльності
  2. Кому і куди можна продавати хробаків?
  3. Технологія розведення хробака
  4. Де найкраще розводити безхребетних трудівників?
  5. Яким повинен бути температурний режим в приміщенні?
  6. Де купити хробака для подальшого розведення?
  7. Чим годувати хробака?
  8. Які види черв'яків можна розмножувати в домашніх умовах?
  9. Як здійснювати продаж черв'яків?
  10. Рентабельність розведення черв'яків як бізнесу. орієнтовні витрати
  11. висновок
  12. Схожі статті

У цій статті ми спробуємо найкращим чином розкрити тему наступного характеру: наскільки може виявитися рентабельною комерційна діяльність з розведення черв'яків в домашніх умовах У цій статті ми спробуємо найкращим чином розкрити тему наступного характеру: наскільки може виявитися рентабельною комерційна діяльність з розведення черв'яків в домашніх умовах.

На початковому етапі вам не потрібно буде вкладати багато грошових ресурсів на розвиток цього виду бізнесу. Для вирощування черв'яків не буде потрібно спеціального устаткування, вам не потрібно володіти якимись спеціальними знаннями і навичками в цій справі.

Дана продукція користується великим попитом, тому ферми, що займаються розведенням черв'яків, високорентабельні. Для того щоб отримувати стабільний прибуток, від підприємця потрібно уважно ознайомиться з усіма тонкощами питання і вкласти в справу мінімум коштів.

Вирощування хробаків як бізнес: актуальність діяльності

Затребуваність цієї сфери підприємницької діяльності - річ досить очевидна. Це пояснюється високим купівельним попитом і обмеженою пропозицією на ринку.

Тому, якщо ви хочете стати успішним підприємцем, то майте на увазі, що на даний момент вельми перспективним напрямком вважається створення верміферми.

Верміферма - це місце, де вирощують черв'яків для подальшої реалізації.

З вуст деяких скептиків можна почути негативні відгуки про міні-фермах з розведення черв'яків. Але такі судження не виправдані і не підкріплені фактами. Буде правильніше сказати, що бізнес-проект з вирощування черв'яків - досить прибуткова справа, в яке не варто боятися вкладати кошти.

Потреба в даному товарі не обмежується звичайними магазинами, які реалізують продукцію для рибалок. Черви вважаються хорошим доповненням в харчуванні птиці та риби. Тому багато пташині і рибні фермерські господарства купують корисний прикорм для збільшення зросту і ваги поголів'я.

Кому і куди можна продавати хробаків?

Одні з головних питань в будь-якому бізнесі - хто буде вашим клієнтом, і наскільки успішно ви зможете реалізувати товар? Як швидко ви зумієте знайти людей, які зможуть розпрощатися зі своїми чесно заробленими коштами в обмін на ваше настільки незвичайну пропозицію?

На перший погляд може здатися, що черв'яків купувати ніхто не буде. Але, якщо поглянути на ситуацію з іншого боку, то ви зрозумієте, що цільова аудиторія, яка зацікавиться цим товаром, досить численна. На перший погляд може здатися, що черв'яків купувати ніхто не буде

Про кого йде мова?

  • По-перше, це початківці фермери, які стоять біля витоків бізнесу. Їм для відкриття особистої верміферми необхідно придбати маточне поголів'я. Тут ви і звернулися щодо їм зі своєю пропозицією. Ось і перша цільова група покупців. Можливо, вона не буде спочатку занадто великою, але, тим не менш, саме фермери зможуть принести вам значний прибуток. Ви зможете реалізовувати одну «червячную сім'ю на розлучення» від 1000 до 6000 рублів.
  • По-друге, це садівники-любителі, дачники і городники. Тобто всі ті люди, які є власниками земельних ділянок за межами міста. квіти , овочі , Фрукти, ягоди необхідно вирощувати на родючому ґрунті - так урожай буде більше і якісніше. А що може бути краще натурального добрива, яким є біогумус? Його виробляють, як відомо, черви. До речі, ви можете розраховувати не тільки на приватних садівників і городників - вашими постійними клієнтами можуть стати і великі сільськогосподарські підприємства.
  • По-третє, це любителі рибної ловлі. При бажанні ви зможете зробити так, що саме рибалки стануть вашою найбільшою клієнтурою. Сучасні рибалки не хочуть самі копати черв'яків в городі, вони вважають за краще поїхати за наживкою в магазин. Якщо ви в своєму населеному пункті будете пропонувати рибалкам завжди свіжих черв'яків, то, повірте, за короткий проміжок часу у вас з'явиться величезна цільова аудиторія постійних клієнтів.

Чим зайнятися в селі Чим зайнятися в селі   : Поговоримо про маловитратних, але високоприбуткових видах бізнесу в сільській місцевості : Поговоримо про маловитратних, але високоприбуткових видах бізнесу в сільській місцевості.

Інструкція з утримання та розведення на продаж качок на прикладі пекінської породи з їх подальшим збутом.

Технологія розведення хробака

Яка грунт потрібна для вирощуючи черв'яків в домашніх умовах?

Якщо ви вважаєте, що знаєте, як розводити хробаків в домашніх умовах, і думаєте, що достатньо буде насипати в ящик землі, заселити в неї черв'яків і чекати, коли вони почнуть там швидко розмножуватися, то ви глибоко помиляєтеся.

Варто знати деякі нюанси!

Гумус, в якому будуть перебувати черви, варто розділити на кілька зон:

  • верхній шар - місце, де черв'яки будуть годуватися. Це повинен бути грунт з великою кількістю поживних речовин і органічних залишків;
  • середній шар - на даному рівні буде мешкати велика частина особин;
  • нижній шар - дуже цінний. Саме на цьому ярусі акумулюються всі похідні життєдіяльності черв'яків: біогумус і черв'ячний чай.

Дуже важливий момент! Вологість грунту не повинна бути вище 70-75%.

На що ще потрібно звернути увагу:

  • грунт потрібно регулярно зволожувати;
  • тільки що заселеним сім'ям необхідно дати час для акліматизації;
  • не можна відразу заселяти в грунт всіх особин. Спочатку варто заселити в грунт близько 50-60 черв'яків і через деякий час подивитися, чи живі вони. Якщо все в порядку, тоді можна підселити до них інших.

Де найкраще розводити безхребетних трудівників?

Перед тим, як розводити хробаків для продажу, потрібно визначитися з тим, де їх розводити Перед тим, як розводити хробаків для продажу, потрібно визначитися з тим, де їх розводити.

Як показує практика, навіть досвідчені підприємці для вирощування черв'яків успішно використовують саморобні ємності.

Це може бути:

  • дерев'яна коробка. Її можна спорудити з дощок товщиною від 2,5 см. Можна взяти за основу наступні параметри: довжина - 2 м, ширина - 1 м і висота - 0,5 м. Накривають коробку кришкою з тонкої фанери. Встановлювати її необхідно з незначним ухилом. Крім того, в ній потрібно виконати невеликі лунки і встановити під неї лоток для збору черв'ячного чаю;
  • вийшов з ладу холодильний агрегат. Його встановлюють дверцятами вгору під незначним нахилом. Полиці і ящики такий холодильної установки вам не знадобляться - їх можна викинути. Для вентилювання в стінах і дверях потрібно виконати маленькі прорізи;
  • картонна коробка. Оптимальний варіант для новачків. Її можна зробити розміром 40х30 см. Ця тара буде добре пропускати повітря, вона не складна у використанні. Коли коробка відволожиться, її вміст потрібно буде пересипати в аналогічну ємність;
  • коробка з пластику. Її можна брати будь-якого розміру, головне - не забудьте забезпечити доступ повітря, щоб черв'яки могли дихати. Для цієї мети в кришці і стінках варто виконати невеликі отвори, а також зробити прорізи в нижній частині для збору вермічая;
  • спеціалізоване пристосування - Вермікомпостери. Цей прилад призначається для вирощування черв'яків в домашніх умовах і перетворення залишків натурального походження.

Яким повинен бути температурний режим в приміщенні?

У приміщенні, де ви будете вирощувати черв'яків, повинна бути оптимальна температура. Це такі показники: від +15 до +25 градусів Цельсія. Але є деякі особини, які здатні чудово розмножуватися навіть при температурі від +8 до +30 градусів Цельсія.

Де купити хробака для подальшого розведення?

Якщо вас зацікавив даний вид бізнесу, купити черв'яків можна в спеціалізованих торгових точках (якщо ви живете в великому місті). Якщо ви - житель невеликого населеного пункту, то у вас тільки один варіант - інтернет-магазин. Замовлення буде доставлений вам негайно. І дорослі особини, і малюки чудово відчуватимуть себе під час транспортування. Якщо вас зацікавив даний вид бізнесу, купити черв'яків можна в спеціалізованих торгових точках (якщо ви живете в великому місті)

Чим годувати хробака?

Практично всі види черв'яків не пред'являють особливих вимог для годування.

Як корм рекомендується використовувати:

  • залишки їжі;
  • випічку, черствий хліб;
  • дрібно перемелені яєчну шкаралупу;
  • кавовий осад, чайну заварку;
  • солому, листя, траву;
  • картопляні очистки, капустяне листя і відварені овочі.

Що може надати згубну дію на черв'яків:

  • цитрусові;
  • м'ясні відходи;
  • свіжий гній;
  • залишки кисломолочних продуктів.

Які види черв'яків можна розмножувати в домашніх умовах?

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на черв'яків як на одному з варіантів ведення бізнесу, то для цієї мети підійде будь-який їх тип.

Розглянемо найпопулярніші і економічно вигідні види Розглянемо найпопулярніші і економічно вигідні види.

  • Старатель. Характерна риса розведення хробака старателів - здатність швидко переробляти біомасу на добрива. Крім того, розведення хробака Старатель в домашніх умовах має одну велику перевагу - ці особи здатні добре переносити великі перепади температури (від +9 до +30 градусів Цельсія).
  • Розведення дощових черв'яків в домашніх умовах. Вони добре пристосовуються до навколишнього середовища. З них можна витягти непоганий прибуток навіть в умовах розведення в міській квартирі. Але вирощування дощових черв'яків в домашніх умовах має один істотний недолік - цей вид має низьку активність розмноження. Щоб це виправити, їм потрібно створити максимально комфортні умови для життя.
  • Розведення каліфорнійського хробака. Бізнес по вирощуванню цього виду в домашніх умовах передбачає, що потрібно утримувати кілька сімей (як мінімум - 3, а в кожній з них має бути по 1000 особин). Існує ще одна умова для їх утримання - спеціальна їжа. Крім того, вони болісно реагують на різку зміну температури в приміщенні. Перевага даного виду хробаків - гумус високої якості.
  • Дендробена - цих черв'яків вивели спеціально для використання в якості приманки при лові риби. Це великі і м'ясисті особини, але у них є кілька недоліків: вони погано розмножуються і живуть недовго. Дендробена чудово підходить для поліпшення родючості грунту, тому ними, в основному, цікавляться фірми, які спеціалізуються на сільськогосподарській діяльності.
  • Черв'як гнойовий - цей вид, як правило, використовують для виведення нових популяцій. Він відрізняється відмінними характеристиками для використання при вирощуванні екологічно чистих продуктів харчування.
  • Черв'як борошняної: добре розмножується, не вередливий до перепадів температури.

Варто знати! Всі види черв'яків бажано утримувати окремо, так як місце проживання одного виду може виявитися абсолютно непридатним для життя іншого. Так ви перестрахуетесь свій бізнес від збитків.

Як здійснювати продаж черв'яків?

Для того щоб успішно реалізувати своє виробництво з розведення черв'яків, потрібно завчасно подумати про канали збуту. Безсумнівно, у вас буде достатньо широкий спектр можливостей реалізації продукції.

Після того, як вам вдасться розвести велика кількість дорослих особин, можна буде шукати контакти з рибницькими кооперативними господарствами і птахоферми, а також з зоомагазинами .

Не варто обмежуватися на продажах тільки в тому населеному пункті, в якому ви проживаєте. Через Інтернет можна налагодити зв'язки з покупцями в інших містах.

Крім того, ви можете відкрити власну роздрібну торгову точку.

Можна укласти договори з фармацевтичними компаніями. Окремі види черв'яків є сировиною високої якості при виготовленні певної категорії продукції.

Високий дохід на товари повсякденного попиту:   виробництво туалетного паперу як бізнес   -ідея Високий дохід на товари повсякденного попиту: виробництво туалетного паперу як бізнес -ідея.

Бізнес по сезону: огляд прибуткових напрямків для тих, хто вважає за краще влітку не відпочивати, а працювати.

Нюанси виробництва кованих виробів. Як старовинне ремесло перетворити з невичерпне джерело заробітку: http://svoy-business.com/nachalo-deyatelnosti/biznes-idei/hudozhestvennaya-kovka-svoimi-rukami-kak-populyarnoe-napravlenie-biznesa.html

Рентабельність розведення черв'яків як бізнесу. орієнтовні витрати

За один рік результативної праці з двох кубічних метрів розсадника можна виростити від 20 000 до 30 000 одиниць на продаж, плюс ви отримаєте тонну біогумусу.

Якщо один екземпляр реалізовувати по 2 рубля, то можна заробити від 40 000 до 60 000 рублів. До цього приплюсуйте ще вартість вермічая і органічного добрива. У підсумку виходить солідна сума. А якщо ще врахувати, що для початку роботи вам потрібно буде вкласти не більше 4 000-5 000 рублів, то привабливість даного виду діяльності стає набагато більше.

Рентабельність верміферми коливається в межах 150-200%. При грамотній організації бізнесу ці цифри можуть бути ще вище. Початкові витрати окупляться вже за 8-9 місяців.

висновок

Якщо ви починаючий підприємець, пам'ятайте: вибирати черв'яків потрібно тільки у «заводчика» з хорошою репутацією.

Не забувайте, що черв'яки схильні до поразок вірусами і до різних захворювань.

Черви невибагливі в догляді, а ведення такого господарства не зажадає від вас багато сил і уваги. А якщо вам вдасться добре налагодити поставки, то дохідна частина бізнесу збільшиться в кілька разів.

Схожі статті

Допомогла стаття? Підписуйтесь в наші спільноти: ВКонтакте , Фейсбуці , Twitter , Одноклассниках або Google Plus .

Будемо дуже вдячні, якщо поставите "Лайк" нижче. Дякуємо!

Отримуйте оновлення прямо на вашу пошту:

Яким повинен бути температурний режим в приміщенні?
Де купити хробака для подальшого розведення?
Чим годувати хробака?
Які види черв'яків можна розмножувати в домашніх умовах?
Як здійснювати продаж черв'яків?
Кому і куди можна продавати хробаків?
Одні з головних питань в будь-якому бізнесі - хто буде вашим клієнтом, і наскільки успішно ви зможете реалізувати товар?
Як швидко ви зумієте знайти людей, які зможуть розпрощатися зі своїми чесно заробленими коштами в обмін на ваше настільки незвичайну пропозицію?
Про кого йде мова?
А що може бути краще натурального добрива, яким є біогумус?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама