Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес план вирощування овочів і зелені в теплицях

  1. Зміст статті:
  2. Почнемо з реєстрації
  3. Підготовка теплиць і грунту
  4. Організаційний і фінансовий план
  5. Шляхи реалізації товару
  6. Який ще бізнес підійде для села?
З масовою появою супермаркетів, єдиним аргументом на користь приватних виробників рослин з грядок, є їх екочістота. Саме цей фактор визначає при виборі між ринком і магазином. Зелень, яку виростили на грядках, не викликає страху у покупця, а ось той же кріп в супермаркеті менш ароматний і свіжий. для села рослинництво є одним з найбільш вигідних напрямків.

Зміст статті:

Грядки з зеленню не займуть основну частину присадибної ділянки, саме вирощування кропу, петрушки, зеленої цибулі НЕ занадто багато роботи. Плюсом можна вважати низьку питому вагу і об'єм товару, тобто для транспортування його на місце продажу не обов'язково мати свій автомобіль. Бізнес має сезонний характер, але протягом року можна зібрати не один урожай.

Почнемо з реєстрації

Вирощування зелені на продаж, навіть в домашніх умовах, вимагає реєстрації. Найбільш відповідний варіант - зареєструвати ІП і вибрати код КВЕД - А.01.12.2. Даний код відповідає за підприємництво в сфері сільгоспвиробництва.

Система оподаткування - ЕСХН. За єдиним сільськогосподарським податком оплачується 6% від чистого прибутку.

Для прийому на роботу співробітників потрібно встати на облік в ПФР (пенсійний фонд) та ФСС (фонд соціального страхування) як роботодавець. За кожного робочого сплачуються страхові внески.

Підготовка теплиць і грунту

Головний фактор у бізнесі - облаштування теплиці. Яке потрібно устаткування для теплиць, читайте в цієї стате . Для отримання 10 т петрушки протягом 6 місяців потрібна теплиця загальною площею 1500 м2 або (15 соток). Робиться металева конструкція з полікарбонатним покриттям і системою бічного провітрювання. Площа відкривається плівки - менше 25% від загальної площі теплиці на землі. можна самому виробляти теплиці або замовити установку «під ключ».

Вирощування зелені і овочів: відео

Найбільш популярні методи вирощування овочів і зелені в теплицях:

  1. Природний грунт. Даний варіант бюджетний. Спеціальні ємності заповнюються землею з добривами (наприклад, торфом). У грунт висаджуються насіння. Також можна купити підготовлену землю з добривами. Головний хвилин - термін вирощування зелені збільшується в 2 рази в порівнянні з наступним методом.
  2. Овочі та зелень на гідропоніці. Гідропоніка - вирощування без ґрунту. Система складається з лотків з водою. При використанні гідропонного методу рослина харчується корінням не в грунті, а в воді з різними добавками. Використовується гравій, щебінь, керамзит, вермикуліт та інші матеріали. Головна перевага - швидке зростання зелені, інтенсивний розвиток листя (а не кореневої системи). Але є і мінус - апарат коштує дорого.

Більшість підприємців вирощують овочі та зелень на гідропоніці. З даними способом ознайомтеся більш детально. Ми підібрали цікавий журнал про гідропоніці:

Журнал HydroponEas t Вирощування редису на гідропоніці

Технологія вирощування овочів:

Для реалізації бізнес плану пропонуємо вам скачати методи і технології вирощування різної зелені:

Організаційний і фінансовий план

Бізнес план вирощування зелені і овочів вимагає грамотного підходу. У ньому описується організаційні моменти, чисельність персоналу, налагодження збуту та інші питання.

Керівник підприємства - індивідуальний підприємець. Він самостійно веде бухгалтерію і звітність. Потрібно 1 помічник. Отже, з чого починати?

  1. Купуємо готову теплицю для цілорічного розведення зелені. Вартість теплиці із стільникового полікарбонату розміром 3х6 м - 30 тис. Руб. Дві теплиці - 60 000 руб.
  2. Додаткові початкові витрати (ціни в рублях):
  • насіння - 5 000;
  • садовий інвентар + добрива - 4 000;
  • опалювальна система - 12 000. Можна по землі пустити труби з гарячою водою. Якщо поставити теплиці поруч, труби будуть обігрівати обидва приміщення;
  • пропіленові труби - 50 метрів по 240 руб. за метр = 12 000.

Для економії тепла для теплиць робиться загальний вхід.

  1. Засоби для функціонування теплиці:
  • кам'яне вугілля - найдешевше паливо. На рік опалення потрібен камаз вугілля - 10 тис. Рублів;
  • вода для поливу - робиться свердловина. послуги з буріння свердловин коштують дорого - 2-3 тис. рублів. Тому краще зробити роботу самому;
  • витрати на електрику. Використовуйте люмінесцентні лампи. Вони споживають менше електрики. Устаткування лампами денного освітлення - 15 000.
  • мінеральні та органічні добрива. На перших порах можна не купувати органіку. Домовтеся з односельцями: ви їм почистіть територію, а вони вам даром віддадуть цінний товар. Вартість мінеральних добрив - 3 000.
  1. Зарплата персоналу (одному помічнику) - 120 000 руб. на рік.
  2. Оренда земельної ділянки - 100 000 рублів щорічно. Дану статтю витрат не враховуємо. Даний бізнес план підходить для власників земельної ділянки.

Разом - 240 тис. Рублів.

Шляхи реалізації товару

Заздалегідь продумайте, куди ви будете дівати врожай. Бізнес план вирощування овочів і зелені передбачає такі точки споживання:
  • Оптові овочеві бази. Головний плюс - швидкість реалізації. Але закупівельні ціни низькі, тому і прибуток незначна.
  • Оптові склади, які здійснюють самовивезення. Вони розвозять продукцію по магазинах. Закупівельні ціни вищі в порівнянні з базами.
  • Точки роздрібної торгівлі. Це найбільш прийнятний варіант з позиції отримання максимального прибутку. Але для укладення договорів з магазинами потрібно найняти окремої людини-продажника.
  • Компанії-переробники (ресторани, кафе, консервні заводи та інші підприємства). Особливості взаємодії практично не відрізняються з роздробом.

Розрахуємо виручку

Оптова ціна зеленої цибулі - 100 руб. / Кг.

Наприклад, ви отримали і реалізували 5 т зелені. Дохід - 500 000 руб. Віднімаємо постійні і змінні витрати на вирощування зелені і овочів в теплиці. Чистий прибуток 500 - 240 = 260 тис. Рублів.

За статистикою, рентабельність бізнесу з вирощування овочів і зелені в теплицях - більше 40%, окупність - 5 місяців.

Який ще бізнес підійде для села?

Огірки на продаж

Одне з найбільш вигідних напрямків для села. Будувати теплиці потрібно ще взимку, щоб в березні вже продавати продукцію. На початку весни огірки найбільш дорогі. Технологія, фінансові питання та шляхи реалізації товару описані в бізнес плані вирощування огірків .

Полуниця ранньою весною

Як організувати прибутковий бізнес на полуниці? Скільки потрібно грошей? Коли окупляться інвестиції? Ці та інші важливі питання описані тут .

Вирощуємо троянди

Вартість троянд залежить від сорту і довжини стебел. Для старту знадобиться від 500 000 руб. Головна перевага даного напрямку - висока окупність - 8-9 місяців. Дізнайтеся подробиці вирощування троянд в теплиці .

Отже, з чого починати?
Який ще бізнес підійде для села?
Скільки потрібно грошей?
Коли окупляться інвестиції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама