Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес план вирощування помідорів в теплиці

  1. Переваги бізнесу з вирощування помідорів
  2. Правила догляду за томатами
  3. Як вирощувати томати в домашніх умовах
  4. Вибір способу вирощування помідорів. Що краще: теплиця або відкритий грунт?
  5. Як організувати прибутковий бізнес на домашній теплиці з помідорами
  6. Томати в теплиці: переваги і недоліки
  7. Помідорний бізнес має такі переваги:
  8. Як отримати максимальний урожай
  9. Як отримати максимальний прибуток
  10. відкриття бізнесу
  11. Вирощування томатів у теплиці як бізнес: переваги і недоліки
  12. Вирощування помідорів у закритому грунті має багато переваг. А саме:

Більшість людей вважає сільське господарство збитковим, включаючи вирощування кропу , Томатів, огірків в теплиці. Але це далеко не так. Проблема лежить не в рентабельності бізнесу, а в його організації. Адже створити вигідна справа можливо в будь-якій сфері, головне обрати потрібну стратегію і тактику розвитку.

Вирощування помідорів в теплиці як бізнес, ідеально підійде для досвідчених дачників. Вибравши необхідні сорти і купивши хороше обладнання, ви будете мати можливість збирати врожаї цілий рік.

до змісту ↑

Переваги бізнесу з вирощування помідорів

Бізнес по вирощуванню помідорів має такі переваги:

  • Висока ціна. Влітку томати продаються по 40 руб. за 1 кг, але взимку ціни сильно збільшуються. За свіжі помідори в магазині потрібно віддати не менше 150 руб .;
  • Високий попит. Помідори мають велике попит і проблем з продажами не повинно бути. Вам всього лише потрібно знайти місце для реалізації товару;
  • Маленька конкуренція. Влітку овочів багато і вибір залишається за більш дешевим товаром, а взимку купити хороші овочі досить важко. Основне що потрібно зробити, так це подбати про смакові характеристики томатів, адже багато овочів не без смаку взимку. Таким чином ваші томати будуть поза конкуренцією.
до змісту ↑

Правила догляду за томатами

Грамотний догляд за помідорами дозволить вам зібрати чудовий і багатий урожай. Поливання помідорів рекомендується проводити не частіше 2 разів за тиждень. Ще необхідно захистити вашу розсаду від шкідників. У цьому процесі вам допоможуть різні препарати. Томати дуже примхливі овочі, тому важливо для них забезпечити необхідну температуру повітря, вологість повітря і освітлення. Якщо ви це не забезпечите, то помідори почнуть хворіти. Захворювань існує багато починаючи від фітофтори до різних шкідників.

до змісту ↑

Як вирощувати томати в домашніх умовах

Для вирощування томатів застосовуйте дані правила:

  1. Висадку рослин проводите тільки в теплиці, це зменшить ризики хвороб.
  2. Організуйте крапельне зрошення. Це дозволить набагато легше доглядати за овочами, а також їх удобрювати.
  3. Кожні 2 - 3 тижні обробляйте томати препаратами, які допоможуть запобігти появі хвороб і шкідників.
  4. Добрива додавайте згідно з технологічною картою.
  5. Проводьте підв'язку і «уламку» томатів своєчасно.
  6. Через 2 місяці після висаджування розсади слід відривати нижні листочки по 3 штучки в тиждень для уникнення захворювань.

Перші помідори зазвичай виростають приблизно через 2 місяці. Норма збору з 1 кв. м. 10-25 кг овочів.

до змісту ↑

Вибір способу вирощування помідорів. Що краще: теплиця або відкритий грунт?

Найкращим способом вирощування помідорів в домашніх умовах вважається вирощування томатів у теплиці. Незважаючи на ряд моментів це способу, вигода тут набагато вище.

Теплиця дає хорошу якість і врожайність, а відкритий грунт дозволяє заробити тільки за допомогою більшої площі.

Якщо дотримуватися однакові умови вирощування, використовувати грамотні технології догляду, то показник врожайності в теплиці в рази більше і якісніше. А якщо врахувати збитки при збиранні врожаю, то в кінці отримаємо співвідношення: на 1 кг. томатів з відкритого грунту припадає 5 кг. з теплиці. Тому радимо вам будувати теплицю.

до змісту ↑

Як організувати прибутковий бізнес на домашній теплиці з помідорами

Вирощування томатів в домашніх умовах є одним з прибуткових бізнесів, по прибутковості зазвичай краще вирощування огірків і зелені.

Тому для отримання хорошої прибутковості нашого бізнесу потрібно:

  • теплиця;
  • крапельне зрошення;
  • наявність часу і працівників.

Рівень рентабельності при вирощуванні може досягти 100-120% при прямих продажах. А якщо здавати товар оптовикам, то вона складе близько 70%.

до змісту ↑

Томати в теплиці: переваги і недоліки

Радимо вам перед зведенням теплиці і вирощуванні помідорів гарненько обміркувати цю справу з урахуванням ваших ресурсів.

Помідорний бізнес має такі переваги:

  • великий попит томатів круглий рік;
  • теплиця дозволяє вирощувати навіть найвибагливіші сорти;
  • отримання хорошого врожаю цілий рік;
  • врожайність у теплиці вище і якісніше;
  • пристойна рентабельність.

Але, все-таки, присутні і недоліки:

  • великі витрати на будівництво теплиці, електроенергію і воду;
  • в холодних областях собівартість томатів буде високою;
  • необхідні навички городника;
  • максимальна конкуренція влітку.

Тепличні сорти: що краще вибрати

Для теплиці відмінно підходять високі індетермінантні сорти. Взагалі, підбирайте насіння, які спеціально підходять для теплиць. Відмінними сортами вважаються гібриди першого покоління, так як вони вимагають меншого догляду. Найпопулярніші з них: Верлиока і Верлиока плюс, Де Барао червоний і рожевий, Орлине серце, Малиновий Рай, Пінк Леді, Пінк Парадайз.

Також відомі мініатюрні кистьові томати. Дані сорти будуть вас вигідно відрізняти від конкурентів, що підвищить можливість отримання більшого прибутку. До них відносяться: Медова Крапля, Французький гроздевой, Світ Черрі, Спрут Сливка, Карамель червона і рожева.

На початковому етапі найкраще посадити близько 10 сортів, це дозволить вам вибрати найвигідніші з них.

до змісту ↑

Як отримати максимальний урожай

Насіння краще садити в кінці зими або на початку весни. Забезпечте необхідне тепло, яскраве освітлення і достатній полив. Насіння висаджуйте в грунт, що включає садовий грунт з компостом і піском.

У розсаду слід додавати розчин добрив близько 2 разів. Висаджуйте помідори в спеціальні касети або торф'яні горщики, це дозволить раціонально використовувати місце і полегшить пересадку. Бувають випадки, коли помідори в теплицях НЕ червоніють або на них нападають шкідники, але з цим не складно боротися.

Хороший урожай забезпечується за допомогою помірного поливу теплою водою, вентилювання теплиці і розпушуванням грунту. Слід уникати зайвої вологи і застою води в землі. За сезон рекомендується 2-3 рази додати в кущі комплексні добрива. Не забувайте використовувати засоби проти шкідників.

до змісту ↑

Як отримати максимальний прибуток

Вирощування томатів як бізнес прибуткова справа. Помідори ви зможете реалізувати як через оптовиків, так і самостійний продаж на ринку. Ще вигідно укладати договори з ресторанами або кафе. Вони пропонують хороші ціни. Завжди досліджуйте нові способи продажу томатів і не забувайте використовувати можливості реклами. Даний підхід зможе підвищити вашу прибуток.

відкриття бізнесу

Для початку вибрати ділянку для розміщення теплиці. Землю можна придбати, але дешевше, на перших порах, взяти оренду.

Після зареєструйте ваше підприємство. Найкращий варіант - фермерське господарство, яке надасть можливість сплачувати єдиний сільськогосподарський податок.

Обов'язково напишіть бізнес-план по вирощуванню томатів у теплиці, де вкажіть передбачувані майбутні витрати і доходи. Також він вам стане в нагоді для залучення партнерів і отримання банківського кредиту.

Після зазначених вище дій почніть будувати теплицю. На самому початку вашої господарської діяльності вистачить конструкції площею близько 80 - 100 кв. м. Для ефективного поливу краще встановити автоматичну систему, яка буде економити витрати води і ваші сили.

Придбайте насіннєвий матеріал, добрива та інструменти. Розсадний спосіб допоможе вам прискорити отримання плодів. В опалювальній теплиці визначте місце під вирощування розсади. Це дасть можливість вам отримувати урожай безперервно.

до змісту ↑

Вирощування томатів у теплиці як бізнес: переваги і недоліки

Вирощування томатів у теплиці як бізнес: переваги і недоліки

Вирощування помідорів у закритому грунті має багато переваг. А саме:

  • високий попит восени і взимку;
  • збір врожаю круглий рік;
  • великий термін зберігання помідорів;
  • можливість реалізації товару.

Але цей бізнес все ж має і недоліки. Самі основні з них:

  • великі витрати на обігрів теплиці;
  • для вирощування томатів у великих обсягах необхідні навички і досвід в овочівництві;
  • для реалізації товару потрібно зареєструвати юридичну особу;
  • велика конкуренція влітку через господарств, які вирощують помідори у відкритому грунті.

Технологія вирощування томатів в теплицях

Для того, щоб вирощування томатів у теплиці як бізнес успішно розвивався, ретельно обміркуйте кожну деталь. І приступайте до роботи. Почніть з одного теплиці, а далі збільшуйте оберти. Успіхів!

Поділитися "Бізнес план по вирощуванню помідорів в теплиці"

Що краще: теплиця або відкритий грунт?
Що краще: теплиця або відкритий грунт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама