Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес по вирощуванню троянд в теплиці: нюанси, правила »eТепліца

  1. Що необхідно для вирощування троянд
  2. Як правильно організувати теплицю
  3. Деякі особливості розведення
  4. витрати
  5. Кілька слів про майбутнього прибутку

Квітковий бізнес може бути дуже прибутковим Квітковий бізнес може бути дуже прибутковим. Мабуть, найбільш затребуваними квітами на ринку є троянди. Дарувати троянди доречно з будь-якого приводу. Ці квіти мають галантністю і приємним ароматом, вони завжди виглядають дорого і солідно. Букет, що складається з троянд, вибирає більший відсоток покупців, приходячи в квіткову крамницю.
Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що бізнес по вирощуванню троянд в теплиці може принести досить непогані доходи.

Що необхідно для вирощування троянд

Вирощування куща троянди з держака

Для того щоб організувати вирощування троянд на власній ділянці, знадобиться зовсім небагато:

  • теплиця. Для того щоб мати можливість вирощувати квіти круглий рік знадобиться добре оснащена зимова теплиця;
  • знання і вміння в області квітництва. Для того щоб вирощування цих квітів поставити на потік в умовах домашньої теплиці, потрібно знати основні правила розведення троянд;
  • приміщення для зберігання квітів. Квітковий бізнес передбачає вирощування великих обсягів троянд. Вони вимагають особливого зберігання, так як швидко втрачають товарний вигляд;
  • ринок збуту. Щоб бізнес приносив стабільний дохід, знадобляться постійні оптові покупці.

Як правильно організувати теплицю

Роза - досить примхливий і сприйнятливий до зовнішніх впливів квітка. Для того щоб організувати вирощування троянд найкращим чином, буде потрібно дотримання належного температурного режиму та оптимальної вологості, а також захист квітів від зовнішніх погодних умов. Відмінним рішенням для розведення троянд буде капітальна теплиця з полікарбонату. Всередині приміщення повинно бути організовано штучне освітлення, опалення і можливість регулярного зрошення. Теплиця повинна бути провітрюваній.

Теплиця повинна бути провітрюваній

Обладнана теплиця для вирощування троянд

Важливо! Для вирощування троянд висота фундаменту повинна складати не менше 30 см., Так як при меншій висоті не виключено промерзання.

Деякі особливості розведення

Вирощування придатних для продажу троянд - справа копітка і вимагає дотримання деяких правил. Якщо рішення організувати квітковий бізнес було прийнято недосвідченим квіткарем, то слід починати з малих обсягів. Для посадки потрібно вибирати найбільш стійкі, перевірені сорти, які добре ростуть у тепличних умовах.

Для посадки потрібно вибирати найбільш стійкі, перевірені сорти, які добре ростуть у тепличних умовах

У приміщенні для передпродажного зберігання троянд підтримується спеціальний мікроклімат

Вирощування троянд в умовах теплиці передбачає дотримання наступних моментів:
1. Грунт для троянд повинна бути збагачена органікою і мінеральними добривами. Як субстрат добре підходять:

  • перліт;
  • кокосова стружка;
  • вермикуліт;
  • мінеральна вата.

2. Висвітлення потрібно організувати так, щоб воно падало на рослини, а не висвітлювало грунт. Інакше буде ризик пересихання родючого шару.

3. Вологість в тепличному приміщенні повинна бути не менше 70%.

4. Для боротьби з шкідниками і хворобами знадобляться спеціальні отрутохімікати.

витрати

Для того щоб організувати бізнес, необхідно вкласти деякі фінансові вкладення. На початковому етапі, щоб забезпечити вирощування квітів в достатніх розмірах, буде потрібно витратитися на такі речі:

  • організація теплиці на власній ділянці;
  • закупівля посадкового матеріалу;
  • закупівля необхідних добрив і засобів для боротьби зі шкідниками та попередження хвороб.

Виберете кілька цікавих сортів для розведення

Посадковий матеріал слід купувати оптом у надійних постачальників, щоб вирощування квітів не ознаменувалося неприємними сюрпризами.

Економити на матеріалах для зведення теплиці не варто. Побудувавши одного разу надійне тепличне приміщення, далі не доведеться відволікатися на непотрібні організаційні моменти.

При розрахунку необхідних капіталовкладень не варто забувати і про наступні поточні витрати:

  • система обігріву передбачає витрату певних ресурсів, таких як газ або електроенергія;
  • система зрошення передбачає оплату води;
  • оплата за електроенергію, витрачену на штучне освітлення теплиці;
  • додаткова закупівля хімікатів для добрива і боротьби з шкідниками і хворобами, в міру необхідності.

Кілька слів про майбутнього прибутку

Найприємнішим моментом у вирощуванні квітів є отримання численного врожаю. А самим довгоочікуваним результатом, який може принести бізнес, є гідна прибуток.

А самим довгоочікуваним результатом, який може принести бізнес, є гідна прибуток

Перед транспортуванням на місце продажу, троянди потрібно добре упакувати

За умови, що були придбані хороші сорти троянд і їх вирощування було правильно організовано, вже до кінця року можна отримати з однієї теплиці близько 100 тисяч штук троянд (1000 зрізів з 1 кв. М.). За умови, що середня ціна на квітку становить близько 50 рублів за штуку, то за рік прибуток може скласти приблизно 5 мільйонів рублів. Звичайно, з отриманого прибутку якась частина піде на обов'язкові поточні витрати, але ця сума не буде перевищувати 10% вищевказаного прибутку.

Виходячи з цього, такий бізнес можна сміливо назвати цілком рентабельним.

Вирощування троянд: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама