Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Болгарський перець: догляд і вирощування у відкритому грунті

  1. Корисні властивості болгарського перцю
  2. технологія
  3. підготовка ґрунту
  4. вибираємо сорту
  5. Бізнес план
  6. витрати
  7. Якщо говорити про добрива, їх вартість за 1 кг:
  8. збут продукції
  9. Методи можуть бути самі різні:
  10. висновки

вирощування овочів   - це досить рентабельний бізнес

вирощування овочів - це досить рентабельний бізнес. Багато вітчизняні споживачі хочуть, щоб у них на столі були продукти місцевого виробництва, а не імпортні товари. Тому заробіток на болгарському перці, вирощування і догляд за яким не вимагає великих капіталовкладень, приваблює багатьох підприємців. Як отримати з цього гарний прибуток, поговоримо в цій статті.

Корисні властивості болгарського перцю

Солодкий перець консервують, маринують, використовують для приготування салатів, а також вживають його в свіжому вигляді. Мало кому відомо, що в цьому овочі міститися ефірні масла, що збуджують апетит. Він має специфічний пряний аромат і неповторний смак. Крім того, перець містить в своєму складі каротин, мінеральні солі і органічні кислоти.

технологія

Щоб отримати високий ранній урожай багато фермерів займаються вирощуванням перцю в теплиці. Оскільки від перших сходів до плодоношення проходить близько 4-5 місяців, насіння слід висаджувати в лютому. В такому випадку в травні ви отримаєте міцні саджанці. Досвідчені городники не рекомендують пікірувати розсаду. Бажано висівати насіння в торф'яні горщики. Їх наповнюють сумішшю піску, перегною і землі. Грунт повинна бути легка і пухка.

Перед висадкою в грунт, рослини необхідно загартувати. Для цього їх виносять на певний час на свіже повітря. Деякі фермери, які займаються вирощуванням болгарського перцю у відкритому грунті, непогано заробляють на розсаді. Вони продають її сільським жителям і дачникам.

підготовка ґрунту

Грунт для вирощування солодкого перцю готують задовго до висаджування саджанців, ще восени. Навесні її додатково удобрюють аміачною селітрою. У теплицю розсаду висаджують в кінці квітня, під плівку - в травні, у відкритий грунт - на початку червня. Безрассадний метод вирощування болгарського перцю не дає хороших результатів, тому він практично не використовується.

Варто відзначити, що вирощування і догляд за солодким перцем необхідно виконувати відповідно до технології, інакше ви не зможете отримати хороший урожай. Ця рослина нормально розвивається при температурі 20-30 градусів. Поливати посіви слід не менше 2 разів на тиждень. Особливо важливо зволожувати грунт в період цвітіння. Грунт ні в якому разі не повинна бути пересушеною. Ця культура не переносить перегріву та посухи.

Забирають урожай вручну до перших заморозків, коли плоди досягають стиглості. Продукцію сортують за розміром і за зовнішнім виглядом. Насіннєві плоди слід залишити на кущах. Їх упаковують в сітки або в картонні ящики.

вибираємо сорту

Для вирощування болгарського перцю в нашій країні використовують такі сорти:

  • Корвет. Ранній сорт, який відрізняється високою врожайністю. Він дає яскраво-червоні соковиті плоди;
  • Міраж. Скоростиглий сорт. При дозріванні колір перців змінюється від білого до червоного;
  • Гравець. Низькорослий ранньостиглий перець з помідоровіднимі зеленими плодами. У міру дозрівання вони починають червоніти;
  • Подарунок Молдови. Найпопулярніший сверхранний сорт, який можна зустріти практично на кожному городі;
  • Солодкий банан. Ранній перець яскраво-оранжевого кольору. Відрізняється високою врожайністю і загостреними плодами.

Складно виділити якісь певні сорти болгарського перцю, які можна використовувати для комерційних цілей. Для кого-то велике значення має урожай, а хтось хоче бачити на столі різноколірні красиві перчики. Експериментуйте, і з часом ви зможете підібрати найбільш підходящий варіант. Зазвичай для вирощування болгарського перцю в теплиці використовують ранні або середньостиглі сорти.

Бізнес план

Досвідчені фермери вважають, що вирощування болгарського перцю як бізнес - це досить прибуткова справа, яке дозволяє отримати хороший дохід. Щоб домогтися високих врожаїв, потрібно грамотно прорахувати всі витрати і доходи. Складаючи бізнес план, враховуйте всі важливі організаційні моменти.

Собівартість одного кілограма продукції становить 50-70 рублів. На 1 кв. метрі землі можна виростити 10 кг перцю. У сезон його продають по 100 рублів за 1 кг. Відповідно чистий заробіток на вирощуванні солодкого перцю складає 30-50 рублів за кілограм.

Щоб отримати додатковий прибуток, можна зайнятися вирощуванням моркви . Це дозволить вам розширити асортимент. Теплиця НЕ буде простоювати без діла взимку, якщо ви організуєте вирощування зелені - цибулі, петрушки, салату або кропу. Такий товар завжди користується великим попитом.

витрати

Для вирощування болгарського перцю в домашніх умовах не знадобляться великі капіталовкладення. Але якщо ви хочете заробити на цьому гроші, доведеться вкласти в справу певну суму. Головна стаття витрат - це посівний матеріал. Насіння стоять 0,6-2,5 тис. Рублів за 1 тис. Штук. Надалі можна збирати їх самостійно. Це дозволить суттєво скоротити витрати. Крім того, вам знадобиться стартовий капітал для будівництва теплиці , На її опалення, полив і додаткове освітлення.

Торф'яні горщики для розсади коштують надто дорого, тому багато фермерів використовують для вирощування томатів і перцю пластикові касети.

Якщо говорити про добрива, їх вартість за 1 кг:

  • Суперфосфат - 45 руб;
  • Селітра аміачна - 26 руб;
  • Добавки з вмістом калію - 60 руб;

Будівництво теплиці площею 3х10 м обійдеться в 34 тис. Рублів.

збут продукції

Коли з'явиться перший урожай, його слід зібрати і відвезти на ринок. Там ви можете зіткнутися з серйозною конкуренцією. Тому, щоб без проблем реалізувати продукцію, слід потурбуватися про це заздалегідь.

Вирощування перців: секрети і поради

Методи можуть бути самі різні:

  • Реклама в ЗМІ;
  • Укладіть договори з власниками продуктових магазинів;
  • Спробуйте налагодити оптові поставки в супермаркети і на овочеві бази. Оптові покупці можуть сильно занижувати ціни, тому краще самостійно постачати товар в торгові мережі і невеликі магазини. Уважно вивчайте умови договору і постарайтеся отримати справедливу ціну за свою продукцію.

Корисні поради

  • Солодкий перець потрібно вирощувати окремо від гіркого. Ці рослини можуть перезапилюватися. В результаті овочі набувають характерного гіркуватий смак;
  • Оскільки гній стимулює ріст листя і стебел, це перешкоджає плодоношення. Таке добриво не варто вносити безпосередньо перед тим, як висаджувати розсаду;
  • Найкращі сусіди для цієї культури - коріандр, базилік і цибулю. Вони здатні захистити посіви від попелиці.

Шкідливі комахи та хвороби

Обприскування перцю виконують бистроразлагающееся інсектицидами. Якщо несвоєчасно виконувати полив, на плодах можуть з'явитися плями і западини. Мармурова забарвлення свідчить про нестачу магнію. При надлишку азоту рослина буде скидати квіти і зав'язь. Коли рослина виросте до 15 см, його верхню частину слід видалити.

висновки

вирощування овочів - це трудомістка, але досить прибуткове заняття. Така продукція завжди користується великим попитом, тому з її реалізацією зазвичай не виникає ніяких проблем. Рентабельність цього бізнесу досить висока тому, якщо у вас є бажання, можна сміливо займатися цією справою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама