Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Болгарський перець: вирощування і догляд в домашніх умовах

У цій статті мова піде про вирощування болгарського перцю у відкритому грунті.

Перець культура примхлива і тендітна. Вимагає до себе уваги і турботи. Вирощувати його можна трьома способами:

  • в теплиці;
  • у відкритому грунті;
  • будинки на балконі або підвіконні.

Вирощування перцю для відкритого грунту починається з посадки насіння на розсаду. Робити це потрібно в середині лютого, початку березня.

Болгарський перець Болгарський перець. Вирощування і догляд в домашніх умовах.

Перший етап - це отримання розсади перцю. Насіння висівають в ящики з грунтом, попередньо підготувавши. Щоб це зробити потрібно:

  • перевірити насіннєвий матеріал на схожість;
  • знезаразити його;
  • замочити в живильному розчині.

Щоб перевірити насіння на схожість їх потрібно опустити в теплу воду на добу. Ті, які спливуть, врожаю не дадуть.

Знезаразити їх можна в розчині марганцю, помістивши їх туди на 15-20 хвилин.

Останній етап - живильний розчин. Насіння, які замочують у такому складі, дають кращу схожість і урожай в цілому. Для живильного розчину можна використовувати будь-які таблетки мікроелементів, які є у продажу.

Умови вирощування перців - це тепле приміщення з гарним освітленням сонцем. Підготовлені таким чином насіння дадуть перші паростки вже через 5-6 днів після посадки в контейнери.

Після появи третього справжнього листочка розсаду потрібно пікірувати.

Читайте також: Огірки в теплиці з полікарбонату посадка і догляд

Перець. Посадка і догляд у відкритому грунті.

Висаджувати розсаду на вулицю слід, коли денна температура досягає 22-25 градусів, нічна не нижче 15 градусів. Як правило, це друга половина травня, коли загроза заморозків минула. Але, якщо такий ризик ще є, то висаджені саджанці потрібно вкривати на ніч.

За два тижні до пересадки, розсаду потрібно починати гартувати шляхом винесення її на вулицю. Спочатку на 1-2 години, потім збільшити час до 7-10 годин.

Посадка здійснюється в грунт, в яку ще з осені потрібно внести мінеральні або органічні добрива. Якщо цього зробити не вдалося, не біда. Під час посадки розсади, в кожну лунку можна додати перегній і ложку деревної золи, також можна використовувати торф.

Перед посадкою землю потрібно знезаразити розчином марганцю в гарячій воді Перед посадкою землю потрібно знезаразити розчином марганцю в гарячій воді.

Лунки потрібно рити глибиною 10-15 см, на відстані не менше 40 см один від одного. Відстань між грядками 50 см.

У кожну лунку потрібно влити 1 літр води, щоб розсада краще прийнялася, і її не потрібно було поливати щодня.

Може бути цікаво

Наступними етапами в вирощування перцю і догляді у відкритому грунті є:

Його необхідно проводити 2-3 рази в тиждень. В посушливе літо 3-4 рази. Під час активного формування плодів полив потрібно збільшити.

Здійснюється в міру появи бур'янів на грядках.

Щоразу після поливу перці потрібно рихлити, щоб уникнути застою води, утворення кірки, а також для насичення ґрунту киснем.

  • Внесення добрив.

Вносити підгодівлі можна за допомогою мінеральних або органічних добрив. Від правильного догляду і підгодівлі болгарського перцю буде залежати майбутній урожай.

  • Прищипування.

Щоб кущ правильно формувався, і рослина віддавало більше сил на формування плодів, головний стебло потрібно трохи обрізати.

Читайте також: Як доглядати за помідорами в теплиці щоб був хороший урожай

Підживлення перцю під час цвітіння Підживлення перцю під час цвітіння.

Перед початком цвітіння за пару тижнів потрібно приготувати ємність об'ємом 100 літрів, щоб в ній змушують добриво. У неї потрібно засипати відро коров'яку і порізану траву. Підійде кропива, кульбаба, лобода, пирій. Також всипати стакан золи. Всі компоненти залити двома відрами води. Після чого залишити настоюватися на 10 днів.

Поливати потрібно в такий спосіб:

  • під кущ потрібно влити трохи простої води, дати їй вбратися;
  • далі, влити літр суміші. Почекати, коли він вбереться;
  • після чого пролити перці водою.

Якщо у вас немає можливості приготувати таке добриво, то купуйте звичайні препарати з магазину. У їх складі комплекс корисних речовин. Розчин готується дуже легко.

Підживлення перців під час плодоношення.

Її можна здійснювати за допомогою попередньої суміші або приготувати нову в тій же 100 - літровій бочці.

Вам знадобиться:

  • пташиний послід - 1 відро;
  • нітрофоска - 400 мл;
  • вода

Всі компоненти виливаються в бочку, гарненько перемішуються. Наполягати складу потрібно три дні. Найкраще перед внесенням прикореневого добрив грунт попередньо пролити. Після чого під кожен кущ вносити по одному літру підгодівлі.

Також добре використовувати деревну золу в якості додаткового добрива. Для цього взяти склянку золи і насипати на один квадратний метр грунту.

Підживлення перцю народними засобами дає хороші результати, до того ж абсолютно безпечна як для рослин, так і для людини.

Дотримуючись наші рекомендації і поради, ви зможете отримати хороший урожай солодкого болгарського перцю без витрат грошових кошти, часу і сил.

Читайте також: Посадка огірків у 5 літрових пляшках

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама