Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бульбова бегонія: вирощування з насіння, живців і бульб і догляд за рослиною в домашніх умовах

  1. особливості виду
  2. розмноження бегоній
  3. Бегонія бульбова з насіння
  4. Вирощування з бульби
  5. живцювання рослини
  6. Догляд за рослиною
  7. Полив і обприскування
  8. Підживлення і добриво
  9. зберігання взимку
  10. Хвороби і лікування від них

В даний час існує більше чотирьохсот різних видів бегонії, а її сортове різноманіття і зовсім виходить за грань уяви В даний час існує більше чотирьохсот різних видів бегонії, а її сортове різноманіття і зовсім виходить за грань уяви. Деякі відрізняються витонченим цвітінням, що не поступається за красою трояндам, а інші сорти, квітучі більш скромно, відрізняються дуже декоративним листям. Найбільш популярні у квіткарів вічноквітуча і бульбова бегонії. Вони примхливі, але при цьому дуже ефектні.

особливості виду

Бульбова бегонія - багаторічна рослина, один з найкрасивіших видів серед цих квітів. З кожним роком її популярність лише росте, а кількість сортів збільшується. Відмінність бульбової бегонії від кореневищних - вона утворює бульби до 6 см. Її можна вирощувати як кімнатна і як садова рослина.

Бегонія володіє розгалуженим стеблами і пагонами і. Залежно від форми чагарнику і розміру самого квітки бульбова бегонія ділиться на наступні типи:

  • ампельні - рослини, які формуються на довгій лозі;
  • крупноцветковие із загальним розміром від 9 до 21 сантиметра (наприклад, бегонія Мультіфлора Максима);
  • среднецветковие - розмір квітки доходить до 8 сантиметрів;
  • мелкоцветковиє культури.

Квіти бегонії відрізняються різноманітним забарвленням і формою - від простих до махрових, що нагадують камелії, троянду або півонія Квіти бегонії відрізняються різноманітним забарвленням і формою - від простих до махрових, що нагадують камелії, троянду або півонія.

Складність в тому, як вирощувати бегонію бульбові, полягає в тому, що кожен вид і сорт по-різному реагує на одні і ті ж умови. Наприклад, крупноцветковие види найкраще ростуть і цвітуть в півтіні, а гібриди невеликого розміру воліють яскраве сонячне колір. Однак практично всі різновиди негативно реагують на різкі перепади температурного режиму та навіть слабкі заморозки на вулиці. Цвітіння за умов недостатнього поливу помітно погіршується. В цьому випадку коренева система квітки не може повноцінно розвиватися, і бегонія незабаром гине.

розмноження бегоній

Культура може розмножуватися декількома способами: насінням, листовими живцями, вирощуванням з клубневидне кореневища (поділом).

Бегонія бульбова з насіння

Посадка і догляд ускладнені тим, що насіння культури дуже дрібні Посадка і догляд ускладнені тим, що насіння культури дуже дрібні. Щоб посадка пройшла легше кожне насіння виробник обприскує спеціальної оболонкою. Посів насіння в заздалегідь підготовлений субстрат може проводитися двома методами. У першому випадку насіння можна посіяти прямо в грунт, після чого грунт потрібно зволожити, щоб простимулювати зростання культури. У другому випадку гранульовані насіння бегонії викладаються на тонкий шар снігу. Після того як сніг розтане, насіння самостійно потраплять всередину зволоженою грунту.

Після посіву насіння ємність під посадку слід накрити спеціальною поліетиленовою плівкою. При вирощуванні бегонії з насіння в домашніх умовах потрібно регулярно перевіряти температуру в приміщенні. Швидше за все сходи з'являються при температурі від 20 до 25 градусів Цельсія. При цьому грунт повинен постійно залишатися зволоженою, в іншому випадків оболонка насіння може стати твердою, що не дасть молодим розточеннях проклюнуться.

Вирощування з бульби

Вирощування рослини з бульби - найпростіший і надійний спосіб Вирощування рослини з бульби - найпростіший і надійний спосіб. Матеріал для подальшої посадки потрібно збирати відразу після того, як останні квітки куща-донора відцвітуть. Для цього бульби бегонії викопуються з землі, при цьому на них залишають трохи грунту. Чекають поки грунт повністю висохне і поміщають бульба в спеціальну ємність, наповнену торфом і піском. Посадка залишається в ємності на зиму. Щоб зберегти рослину взимку, ємність з грунтом потрібно час від часу поливати. Після того як холоду пройдуть, бульба потрібно очистити від землі і посадити його на постійне місце вирощування.

Ще один поширений метод - це поділ дорослого бульби. Такий спосіб посадки також використовується після зимового сезону.

живцювання рослини

Спосіб живцювання не користується особливою популярністю, як перші кілька Спосіб живцювання не користується особливою популярністю, як перші кілька. Для такого методу посадки потрібно вибрати держак, на якому будуть матися відразу дві нирки. Листя, що ростуть на ньому, наполовину зрізаються. Для швидкого вкорінення розсади можна скористатися субстратом, що включає в себе суміш торфу і піску. У грунті слід створити спеціальну лунку і в неї акуратно помістити заздалегідь підготовлений держак.

Після ємність можна прикрити прозорим пакетом або встановити наверх обрізану частину пластикової пляшки. Поки держак буде активно вкорінюватися, потрібно регулярно збирати з кришки утворився конденсат. Якщо все зроблено правильно, то корінці сформуються вже після трьох тижнів з моменту посадки.

Догляд за рослиною

Некомфортні умови існування призводять до того, що рослина припиняє рости і погано розвивається Некомфортні умови існування призводять до того, що рослина припиняє рости і погано розвивається. Особливо швидко до захворювань рослини призводить неправильне освітлення, до якого дуже чутлива бегонія бульбова.

Вирощування і догляд за цим видом не можна назвати простим. Перш ніж придбати його, необхідно уточнити, яке освітлення воліє обраний сорт. У будь-якому випадку ставте горщик в місце, яке буде добре висвітлюватися, але буде захищено від прямих сонячних променів. Не рекомендується розміщувати рослина в місці з нестабільним освітленням, це може привести до осипання бутонів. Помічено, що на північних підвіконнях бегонії практично не цвітуть. Переміщення рослини часто впливає на погіршення стану. Якщо бегонія росла із західного боку, на південній вона може отримати опіки листя.

Також квітам потрібно забезпечити рівну теплу, але не жарку температуру повітря.

Полив і обприскування

Квітки і листки бегонії не виносять сильної вологості, тому сама рослина кропити не рекомендується, інакше на ньому з'являться облігатні шкідники, через що бутони рослини загинє, а на листках з'являться великі плями Квітки і листки бегонії не виносять сильної вологості, тому сама рослина кропити не рекомендується, інакше на ньому з'являться облігатні шкідники, через що бутони рослини загинє, а на листках з'являться великі плями. Іноді потрібно проводити обприскування в самому приміщенні, але при цьому не потрапляти на бегонію.

При жаркій погоді квітка вимагає великої кількості води. Між проведенням поливів грунті потрібно давати час на підсушування. Поливати молоде рослина потрібно обережно, щоб не пошкодити бульби.

Підживлення і добриво

Бегонія має підвищену чутливість до різних підживлення, тому під час вегетації культуру слід удобрювати не менш двох-трьох разів Бегонія має підвищену чутливість до різних підживлення, тому під час вегетації культуру слід удобрювати не менш двох-трьох разів. Краще не використовувати підгодівлю лише одного типу, а підсипати органічні і мінеральні добрива. Перший раз додавати підгодівлю потрібно після утворення бутонів, через 10-14 днів після пересадки. З великої кількості органічних підгодівлі найкраще для рослини підійде коров'як. Перед використанням добрива потрібно розрахувати особливу пропорцію. Для ефективності на 1 кв. м. використовується 10 л добрива, в яке додано 2 г борної кислоти.

Як тільки виникнуть перші квіти, потрібно повторно досипати добриво. Рослині потрібна комплексна підгодівля з азотом, калієм і фосфором в складі. Кожного з компонентів береться не менш 80 грам. Третю за рахунком підгодівлю потрібно включати в грунт не раніше ніж через два тижні. Добриво має складатися з 20 частин коров'яку і однієї частини сірчанокислого магнію. У четвертий раз в грунт потрібно внести калійне добриво, а в п'ятий - калійно-фосфорну підгодівлю з надбавкою 15 г сірчанокислого магнію.

зберігання взимку

В кінці літа полив поступово скорочують, в кінці осіннього сезону бульби рослини прибирають на зиму В кінці літа полив поступово скорочують, в кінці осіннього сезону бульби рослини прибирають на зиму. Для цього у них видаляють всі наземні частини і поміщають в прохолодне місце. Льох не підійде - там занадто холодно, це може спровокувати розвиток захворювань. У квартирі можна зберігати бульби біля балконних дверей прямо в горщиках, в яких росла бегонія, або в коробці або ящику з тирсою, піском, торфом, вермикулітом. Взимку бульби періодично зволожують. Навесні з бульб з'являються нові паростки.

Хвороби і лікування від них

Від некомфортних умов утримання бегонія слабшає і легко інфікується різними захворюваннями.

  1. Одним з найбільш поширених захворювань бегонії вважається борошниста роса. До головних симптомів захворювання можна віднести білі круглі плями, які більше нагадують наліт. Після деякого часу плями зливаються, а листки набувають бурий окрас і швидко засихають. Щоб виростити культуру, її потрібно окропити спеціальними розчинами на основі колоїдної сірки. Якщо ви виявите захворювання на першій стадії його розвитку, то зможете вилікувати рослину мідно-мильним розчином. Для його приготування потрібно взяти один літр води, 2 грами купоросу і 25 грам господарського мила.
  2. У теплу погоду і з високою вологістю повітря бегонія дуже часто хворіє гниллю. В цьому випадку листки і квітки рослини покриваються темно-сірим нальотом, який незабаром перетворюється в гниль коричневого кольору. На бутонах рослини може виникати слиз, а листки починають швидко чорніти і скручуватися. Змінюватися почнуть і самі стебла - стануть більш ламкими. Як тільки вологість навколо зменшиться, пошкоджені частини культури висохнуть і випадуть самостійно, залишивши на листках невеликі дірки.

Крім цього, бегонію часто вражають грибкові захворювання Крім цього, бегонію часто вражають грибкові захворювання. Можна боротися з ними мідним купоросом, а для профілактики приміщення, де розміщено рослина, потрібно регулярно провітрювати. Ще одне часте захворювання - бактеріальна форма плямистості, при якому утворюються водянисті плями на нижній частині листка рослини. Після деякого часу плями почнуть змінювати свій колір, а пагони стануть чорними. Це захворювання невиліковне, рослина потрібно викинути, а сусідні екземпляри помістити в карантин.

Однак при належному догляді бегонія буде радувати вас чудовими квітами, які будуть з'являтися практично безперервно протягом декількох місяців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама