Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Домашня полуниця: вирощування в домашніх умовах, як виростити цілий рік, розведення і догляд, вирощуємо правильно

  1. Домашня полуниця: критерії вибору сорту
  2. Способи вирощування полуниці в домашніх умовах
  3. Оптимальні умови для вирощування полуниці будинку
  4. Як виростити полуницю з насіння (відео)
  5. насінням
  6. саджанцями
  7. Як вирощувати полуницю в горщику (відео)
  8. полив
  9. Схема внесення підгодівлі
  10. Захист від хвороб і шкідників
  11. Вирощування полуниці на гідропоніці (відео)

Полуниця - повсякденна назва суниці садової Полуниця - повсякденна назва суниці садової. Така смачна і корисна ягода дуже популярна і затребувана круглий рік, тому в останні роки ягідна культура все частіше вирощується в домашніх умовах, що дозволяє збирати врожай практично без перерви.

Домашня полуниця: критерії вибору сорту

На сьогоднішній день відомо кілька добре зарекомендували себе технологій, що дозволяють здійснювати вирощування полуниці цілий рік, але всі вони здатні гарантувати високу врожайність тільки за умови правильного вибору сорту ягідної культури.

Назва сорту

опис сорту

сортові особливості

"Єлизавета 2"

Сорт з надзвичайно високими смаковими якостями солодкої і щодо щільною ягоди, придатної для транспортування

Великоплідний ремонтантний сорт, плодоносний не тільки на кущах, але і на розетках поточного року. Потребує щорічного оновленні

«Хоней»

Ягоди темно-червона, з глянсовою поверхню, щільна і велика. Сорт має стійкість до хвороб і температурних перепадів

Ремонтантний сорт полуниці, що відрізняється високою врожайністю і тривалим збереженням форми зібраної стиглої ягоди

«Маршал»

Ягода смачна і солодка, насиченого червоного забарвлення. Сорт не потребує регулярних зрошувальних заходах і досить легко переносить посушливий період

Сортовий особливістю є стрімко зростаюча і досить велика листя, затіняюча значний простір і запобігає активне зростання бур'янів

«Альбіон»

Відноситься до категорії найкращих ремонтантних сортів і формує великі, привабливого зовнішнього вигляду ягоди з відмінним ніжним смаком і вираженим ароматом

Характеризується дуже тривалим періодом плодоношення і формує ягоди до настання заморозків. Сорт стійкий до багатьох хвороб і несприятливих зовнішніх факторів

«Гигантелла»

Один з найбільш популярних великоплідних, відмінного смаку і дуже високоврожайних сортів з гофрованої листям. Найперші ягоди досягають маси в 0,1 кг

Сортовий особливість є необхідність здійснювати дуже ретельний догляд за рослиною на всіх етапах вегетації, а також пряму залежність між поливами і розміром ягід

«Алюба»

Великоплідний сорт з видовженими червоними ягодами, які мають приємний солодкий смак і досить щільної сердцевінкой

Ампельна рослина з високими декоративними якостями і стабільною врожайністю в домашніх умовах

Способи вирощування полуниці в домашніх умовах

У домашніх умовах найчастіше практикується два основних способи вирощування ягідної культури:

  • культивування в звичайних квіткових горщиках, ящиках або підвісних кашпо, наповнених живильним грунтовим субстратом. Обов'язкових умов успішного вирощування є забезпечення посадкової ємності якісним дренажем. Як посадковий субстрату може бути універсальний магазинний грунт;
  • безпідставне вирощування методом гідропоніки, що базуються на подачу всіх необхідних для росту і плодоношення корисних елементів у вигляді спеціальних поживних розчинів. Такий спосіб дозволяє зробити домашнє культивування максимально простим і дуже ефективним, а також позитивно позначається на якості і кількості врожаю.

Другий варіант найбільш популярний, завдяки відсутності необхідності здійснювати розпушування грунту і виробляти підгодівлі ягідної культури.

Оптимальні умови для вирощування полуниці будинку

При домашньому вирощуванні полуниці, ягідної культури необхідно забезпечити максимально комфортні умови, які дозволять рослині безперебійно формувати ягоди протягом тривалого періоду.

Полуницю в горшечной культурі рекомендується розміщувати на південних і південно-східних вікнах, що сприяє якісному освітленню в теплий період року. Рослини, вирощувані в підвісних корзинах і кашпо, потрібно періодично повертати в бік світла. У зимовий період потрібно використовувати додаткове підсвічування лампами денного світла, що дозволить забезпечити ягідної культури дванадцятигодинним світловий день.

У зимовий період потрібно використовувати додаткове підсвічування лампами денного світла, що дозволить забезпечити ягідної культури дванадцятигодинним світловий день

Для гідропонних культури також дуже важливий хороший світло. Потрібно створити рослинам освітлення в 60 000 люменів протягом мінімум дванадцяти годин на добу. Оптимальною є підсвічування, яку можна порівняти за потужністю з сонячним світлом, на протязі 17-18 годин на добу. В цьому випадку вологість повітря повинна складати 75-80%. Температурний режим повітря може варіюватися в межах 20-24 ° С. Також рослини потрібно забезпечити помірною вентиляцією.

Як виростити полуницю з насіння (відео)

Правила посадки

Для вирощування домашнього вирощування використовується як насіннєвий матеріал, так і вже готові саджанці, реалізовані розплідниками і рослинницькими центрами.

насінням

Зазвичай посівні роботи проводяться в кінці лютого або на початку березня. Для прискорення проростання здійснюється замочування на вологій тканині або ватяних дисках в тепличних умовах протягом кількох днів. Замочені насіння потрібно піддати двотижневої стратифікації в холодильнику. Посів виконується в торф'яні або пластикові горщики, наповнені живильним грунтовою сумішшю. Присипати насіння, розподілені по поверхні зволоженого грунту не потрібно. Після появи на сходах трьох справжніх листочків, проводиться пікірування в окремі розсадні ємності.

саджанцями

Такий спосіб розмноження ягідної культури є найбільш зручним і менш витратним. Придбані саджанці або зрізані з дорослих маточних кущів розетки повинні бути повністю здоровими і мати всі сортовими ознаками. Укорінення здійснюється безпосередньо в грунтовому живильному субстраті.

При посадці не можна заглиблювати ростовую нирку або «сердечко» рослини, а також залишати кореневу систему оголеною. Така методика зручна, а наприклад, голландський метод вирощування полуниці передбачає безперервне висаджування саджанців ягідної культури в захищений грунт протягом усього року.

Як вирощувати полуницю в горщику (відео)

Особливості догляду за полуницею в домашніх умовах

Догляд за полуницею в кімнатних умовах практично не відрізняється від вирощування ягідної культури на грядках відкритого грунту або в тепличних конструкціях.

полив

Правильні і своєчасні зрошувальні заходи дуже важливі при домашньому вирощуванні полуниці. Поверхневі поливи припускають значні витрати води, і не завжди добре підходять для рослини, тому оптимальним є використання системи крапельного зрошення.

Приблизно на половину посадкового контейнера потрібно засипати якісний компост, а потім прокласти трубки з отворами. Потім монтується ємність заповнена водою кімнатної температури. Такий варіант поливу дозволяє забезпечити оптимальну вологість грунту.

Такий варіант поливу дозволяє забезпечити оптимальну вологість грунту

Схема внесення підгодівлі

Підживлення домашньої полуниці в період з весни і до осені може здійснюватися як сучасними промисловими добривами, так і добре зарекомендували себе народними засобами. Як органіки можуть бути використані розчини на основі коров'ячого гною або пташиного посліду з додаванням деревної золи.

Як правило, комплексними добривами кущики кімнатної або балконних суниці садової підгодовуються пару раз на місяць. Раз в тиждень рекомендується використовувати для підгодівлі зольні розчини і рожевий розчин марганцевокислого калію, але внесення таких поживних компонентів слід припинити після масової появи зав'язей.

Раз в тиждень рекомендується використовувати для підгодівлі зольні розчини і рожевий розчин марганцевокислого калію, але внесення таких поживних компонентів слід припинити після масової появи зав'язей

Захист від хвороб і шкідників

Пошкодження кущів хворобами і шкідниками при вирощуванні суниці садової в кімнатних умовах спостерігається досить рідко. Проте, потрібно звернути увагу на наступні вражаючі фактори:

  • павутинні кліщі і тля з'являються при недотриманні технології вирощування, а знищити рослинних шкідників можна за допомогою мильного розчину;
  • для захисту від суничного кліща використовується «Сірка колоїдна» або «Карбофос»;
  • хороший результат дає профілактичне обприскування «неорон» за десять днів до масового розпуску бутонів.

Для профілактики ураження патогенною мікрофлорою, в процесі висаджування рослин, рекомендується обробляти кореневу систему розчинами гумату і агату.

Вирощування полуниці на гідропоніці (відео)

Домашня полуниця дуже чуйна на правильні і своєчасні підгодівлі, помірні і регулярні поливи, достатню і рівномірне освітлення. Важливим агротехнічним прийомом в домашніх умовах є штучне запилення, яке дозволяє отримувати не тільки якісний, але і високий урожай протягом тривалого часу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама