Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Капуста брокколі. Вирощування і догляд

  1. Корисні властивості брокколі
  2. Підготовка насіння до посадки
  3. Капуста брокколі. догляд
  4. підживлення брокколі
  5. Хвороби і шкідники брокколі
  6. Збір врожаю брокколі

Сьогодні вже всі, здається, знають про корисні властивості такого овоча, як смачна, вітамінна, дієтична капуста брокколі. Хто ще не пробував її вирощувати, рекомендуємо зайнятися цією приємною і не складною справою.

Ще один плюс вирощування брокколі на своєму городі: легко можна зняти багатий урожай, причому, двічі за сезон повноцінний, а ще протягом сезону відростають з боків стебла дочірні головки. До того ж не доведеться особливо підбирати місце для вирощування - овоч абсолютно невибагливий, буде давати врожай там, де його посадять. Ще городникам не доведеться боротися зі шкідниками, які чомусь «не люблять» брокколі. Ну, і брокколі, як і будь-яка капуста, не боїться заморозків: ні весняних, ні осінніх. Чи не правда, є сенс зайнятися її вирощуванням і збирати багатий урожай брокколі на радість собі і здоров'я своїх близьких і рідних.

Спаржева капуста (це ще одна назва брокколі) схожа на пишний соковито-зелений квітка. Чому спаржевої називають капусту брокколі - овоч смаком своїм дуже схожий на спаржу, ось і весь секрет

Корисні властивості брокколі

Нагадаємо про користь продукту, про корисні властивості брокколі для здоров'я і дорослих і дітей. Рослина вважається відмінним антиоксидантом, тому брокколі потрібно обов'язково включити в раціон онкохворим, та й для профілактики раку він також буде вельми корисний всім без винятку людям. Для омолодження організму овоч також незамінний в силу великого вмісту в ньому поліненасичених жирних кислот Омега-3. Вегетаріанцям також варто придивитися до рослини, адже в його склад входять білки, нітрохи не поступаються своєю поживністю тваринам, м'ясним білків.

Йдемо далі. Капуста брокколі ефективно:

  • виводить токсини;
  • зміцнює судини і капіляри, роблячи їх еластичними;
  • тонізує;
  • знімає алергічні реакції;
  • нормалізує роботу органів травної системи;
  • допомагає при таких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, як гастрит і виразка, оскільки не дає «безкарно» панувати в слизовій шлунка і кишечника хелікобактер;
  • виводить холестерин;
  • покращує зір;
  • сприяє засвоєнню вітаміну Д.

Ось така вона, диво-капуста брокколі, ну як після цього не виростити брокколі у відкритому грунті, на своїй дачній ділянці? Давайте про це і поговоримо.

Давайте про це і поговоримо

Капуста брокколі у відкритому грунті

Підготовка насіння до посадки

Вирощують брокколі розсадним способом або насіннєвим. У будь-якому випадку, як і перед посадкою будь-яких рослин, насіння капусти брокколі потрібно підготувати до висіву: прогріти, знезаразити, проростити. Починати процес слід в кінці зими-початку весни.

Прогрів забезпечить півгодинне перебування насіння брокколі в гарячій воді. Двогодинне дезінфікуючий знезараження в розчині марганцю або борної кислоти дасть майбутньої капусті силу для боротьби з хворобами. Насіння брокколі для пророщування, прокльовування на ніч поміщають в зольний настій (столова ложки золи на літр води).

Ось така підготовка насіння до посадки. Після просушування можна зайнятися їх висіву в підготовлені скриньки з грунтом (суміш піску, перегною, садової землі).

Спаржева капуста - великий любитель вологи, тому на всьому протязі вирощування розсади слід стежити за вологістю ґрунту, регулярно поливати брокколі

Читайте також: Як правильно вибрати насіння

Читайте також:   Як правильно вибрати насіння

розсада

Капуста брокколі. догляд

Як було сказано, капуста брокколі не боїться холодів, тому, як тільки у розсади з'явиться п'ятий листочок, її можна переміщати на грядки, у відкритий грунт. Схема висадки звичайна: між кущами відстань в півметра, оскільки рослина при дотриманні всіх правил буде потужне і гіллясте.

Відразу зауважимо, що цілком реально виростити капусту брокколі прямим посівом у відкритий грунт відразу після сходу снігу

Потім діємо так само: висаджуємо кущики з п'ятьма листочками на постійні, добре освітлювані місця. У кожну лунку глибиною в десять сантиметрів добре б класти перегною або компостної землі, добре зволожувати і садити розсаду. Далі звичайний догляд: розпушування, видалення бур'янів, підгортання, підживлення, полив.

підживлення брокколі

Якщо Ви хочете отримати великі головки капусти брокколі, не забувайте гарненько підгодовувати рослину мінеральними добривами:

  • сечовиною (дві столові ложки гранул на відро води);
  • борною кислотою і нітрофосфатом (два грами + дві столові ложки + відро води);
  • калійно-фосфорними добривами;
  • розчином пташиного посліду або гноївкою під корінь.

Хвороби і шкідники брокколі

Ми вже говорили, що брокколі «Не долюблівают» шкідники, але все-таки на неї може напасти попелиця, гусениці або равлики-слимаки. Якщо трапиться така напасть, допоможуть народні методи:

  • відвар з гіркого стручкового перцю або бадилля помідорів (обприскування рослин);
  • яєчна шкаралупа, покладена навколо капусти (від слимаків);
  • посадки чорнобривців між рослинами (від гусениць);
  • обсипання рослин попелом, перцем, тютюном (від блішок);
  • від такої хвороби капусти, як «чорна ніжка», або кила, порятунок один - правильна агротехніка, тобто чергування городніх культур. Вибирайте ділянки, де в минулому році зростали представники сімейства пасльонових (картопля, томати), або бобові.

Збір врожаю брокколі

Збір врожаю брокколі

Безумовно, цей період найприємніший. Головне правило: не допустити того, щоб брокколі почала цвісти, тобто знімайте головки до розпускання квіток. Інакше ваш урожай перезреет, буде, звичайно, їстівний, але не такий смачний і корисний. Капустяна головка повинна бути темно-зеленого кольору і десяти-п'ятнадцяти сантиметрового розміру. Не забудьте, що зрізати слід лише центральну головку, залишаючи бічні пагони для освіти подальшого врожаю.

Ну, що ж, дачний сезон «на носі», готуйте насіння і скриньки для розсади. Удачі вам!

Ось така вона, диво-капуста брокколі, ну як після цього не виростити брокколі у відкритому грунті, на своїй дачній ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама