Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квіти канни в домашніх умовах: вирощування, посадка

  1. особливості канни
  2. сорти канн
  3. Канна Кроз
  4. орхідних канна
  5. Листяна або мелкоцветковая канна
  6. розмноження насінням
  7. бульбове розмноження
  8. Час посадки канн
  9. посадка канн
  10. догляд
  11. Канна як кімнатна рослина


У домашніх умовах квіти канни стали вирощувати в Європі з 17 століття, після того як португальські моряки завезли їх з природних місць мешкання. У дикій природі ця квітка зустрічається в Індії, Китаї та Центральній і Південній Америці і має близько п'ятдесяти видів. У домашніх умовах квіти канни стали вирощувати в Європі з 17 століття, після того як португальські моряки завезли їх з природних місць мешкання

жовті Канни

Назва рослині було дано по слову «канна», що означає - очерет. І насправді, стебло квітки своїм зовнішнім виглядом, дуже нагадує очеретяні рослини.

Привабливість канни для вирощування в домашніх умовах полягає в красі цвітіння і декоративної привабливості листя, які можуть бути пофарбовані в темно зелений, темно пурпурний, червоно бронзовий і іноді фіолетовий колір.

особливості канни

При вирощуванні в наших широтах на відкритому грунті, рослина погано переносить зиму. Крім того, в якості невеликого недоліку, можна відзначити відсутність аромату у квітучої рослини. Але все це компенсується невибагливістю рослини - воно практично нічим не хворіє, стійко до посухи, а цвіте досить тривалий період - з червня і до появи перших заморозків.

сорти канн

Канна індійська

Ті рослини, які в безлічі сортів, зараз вирощуються як кімнатні рослини, походять від канни індійської. В теперішньому, більш точному назві - це канна садові, яка має кілька популярних гібридів:

Канна Кроз

Канни Кроз

Низькорослі (від 1 до 1,2 м у висоту) рослини з квітами, що нагадують гладіолуси. Має селекційні популярні сорти - Лівадія, Америка, Президент.

орхідних канна

Орхідея канна

Високорослі (до 2 м) рослини з великими квітами. До популярних сортів відносяться - Анденко ан Пфітцер, Суевія, Річард Уоллас.

Листяна або мелкоцветковая канна

Саме високо виростає рослина (до 3 м) з дуже гарними листами зеленого кольору з фіолетовим відтінком. Квітки у цій канни дрібні, не більше 6 см, тому в домашньому розведенні цей різновид зустрічається досить рідко. Найвідоміший сорт - Дурбан.

Вирощувати канни в домашніх умовах можна як у відкритому грунті, так і у вигляді кімнатної рослини.


Канни високоросние - ідеальний спосіб створення живоплоту в саду

розмноження насінням

Насіння цієї рослини мають дуже тверду оболонку, яку необхідно перед посівом розм'якшити. Одні з варіантів розм'якшення насіння є ошпаріваніе їх окропом з подальшою витримкою в термосі з теплою водою протягом 3-4 годин. Можна витримати насіння на теплій батареї близько 12 годин або проморозити в холодильнику до 2-х годин.


Для того щоб отримати квітуча рослина вже в цьому році сіяти насіння необхідно в середині лютого, при цьому температура в приміщенні повинна бути на рівні 22-23 градусів. Перші сходи можна очікувати не раніше ніж через 3 тижні, а при розвитку молодого рослини до 3-4 листочків, його можна пересаджувати в окремий горщик і тримати при температурі близько 16 градусів до того часу, поки не виникнуть умови для висадки у відкритий грунт.

квітучі канни

бульбове розмноження

Після викопування потрібно відразу ж промити кореневища в розчині марганцівки

Більш надійний спосіб отримати квітуча рослина. Для цього, на початку березня, необхідно розділити бульби канни на частини з однієї великої, або кількома дрібними бруньками, і укласти їх в грунт так, щоб нирки розташовувалися горизонтально. Зверху насипається невеликий шар піску, який регулярно необхідно поливати. Пророщування має відбуватися з температурою 20-24 градуси.

Коли з'являться перші листя і їм стане не вистачати місця для розвитку, необхідно провести пересадку окремих рослин в горщики, і розмістити їх в приміщенні з температурою, яка не перевищує 16 градусів, до моменту висадки на відкритий грунт.

Бульби канни можна висадити відразу (без підрощування в горщиках) в саду або на клумбі, але тоді цвітіння рослини в цьому сезоні можна і не дочекатися - воно зацвіте тільки в наступному році.

Час посадки канн

Після того як зникнуть весняні заморозки, можна готувати місце для посадки канн. Слід враховувати, що канни при вирощуванні в домашніх умовах, вважають за краще рости на добре освітлюваних ділянках, які захищені від протягів і люблять родючу і теплу грунт.

Слід враховувати, що канни при вирощуванні в домашніх умовах, вважають за краще рости на добре освітлюваних ділянках, які захищені від протягів і люблять родючу і теплу грунт

Існує більше 50-ти видів Канни які можна вирощувати в саду

Найбільш сприятливі умови схожі з вимогами по вирощуванню огірків. Знаючі квітникарі рекомендують проводити посадку канн не раніше 9 травня, щоб гарантовано уникнути різкого перепаду погодних умов, які можуть привести до загибелі рослини або ж до неможливості його цвітіння.

посадка канн

Після висадки квіти не удобрюйте, дочекайтеся, поки вони візьмуться на новому місці

В середині травня проводиться посадка канн у відкритий грунт. Для цього робляться посадкові ямки, до півметра в діаметрі, з дренажним шаром і бажаним розміщенням на дні шару свіжого гною (до 20 см), для отримання додаткового обігріву висадженого рослини.

Шар гною засипають удобреним грунтом товщиною в 25-30 сантиметрів, добротно зволожують його і тільки потім розміщують на ньому кореневища канни з подальшим присипання основним грунтом на висоту не більше 6-9 сантиметрів. Відстань між висадженими рослинами повинна бути не менше 50 сантиметрів.

Перші квіти канн можуть з'явитися вже після півтора місяця з часу посадки.

догляд

Для активного росту при вирощуванні канн, їх необхідно кілька разів підгодувати мінеральними добривами. Для цього робиться суміш з азотного, калійного і фосфорного добрива в пропорції 12, 10 і 25 грам на 1 кв. метр відповідно і розсипається на попередньо зволожений грунт навколо рослини з подальшим розпушуванням.

метр відповідно і розсипається на попередньо зволожений грунт навколо рослини з подальшим розпушуванням

Зразкові норми внесення основних добрив

Полив проводиться регулярно невеликою кількістю води, а після того як з'являться перші квіти, його збільшують, але з обережністю, щоб не допустити виникнення грибкових або бактеріальних захворювань через надмірну вологість. Суцвіття, які зів'яли необхідно зрізати.

Після того як канна відцвіте, перед настанням холодів, її необхідно високо підгорнути, для того, щоб захистити кореневі шийки від впливу зимових морозів.

Канна як кімнатна рослина

Канни цілком успішно можна вирощувати і як кімнатна рослина у великих горщиках або дерев'яних діжках. Головне, щоб знайшлося місце в приміщенні для такого великого рослини.

Перебуваючи в закритому просторі, з постійною температурою, рослині потрібно всього лише два місяці для періоду спокою. Весь інший час канна може радувати своїх господарів пишністю кольорів і декоративної привабливістю листя.

Догляд за канной, в цьому випадку, зводиться тільки до регулярного поливу і нечасто протиранням листя зі своєчасним видаленням відцвілих суцвіть.

Відео - Канни посадка і догляд

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама