Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лампи для вирощування конопель. Правильне освітлення в гроубокса

  1. Який світло потрібен растіхам. Розберемося в спектрах
  2. Лампи для вирощування конопель - види і їх використання
  3. Встановлюємо правильне освітлення в гроубокса. трохи математики
  4. Светоотдача ламп

Світло для конопель, свого роду, як їжа для людини

Світло для конопель, свого роду, як їжа для людини. Споживаючи достатню кількість світла, рослини можуть рости і приносити якісний урожай. Від цього залежить ще і сила дозрілих шишок. І якщо, вирощуючи марихуану на вулиці, вона сповна споживає світлову енергію від сонця. Те, посадивши свої растіхі в гроуруме, дуже важливо встановити їм правильне освітлення. Тому необхідно вибрати відповідні лампи для вирощування конопель в приміщенні.

Який світло потрібен растіхам. Розберемося в спектрах

Природне, сонячне випромінювання створює збалансований біле світло, що складається з червоних, зелених, синіх і жовтих кольорів Природне, сонячне випромінювання створює збалансований біле світло, що складається з червоних, зелених, синіх і жовтих кольорів. Коли рослина ще в вегетативної стадії, йому більше потрібен білий світ. Під час цвітіння кущів конопель, яке зазвичай відбувається восени, для рости потрібно м'який жовтий світло. Тому для вирощування марихуани під штучним освітленням зазвичай використовують обидва спектра - один під час росту кущів, інший для цвітіння.

Отже, щоб ваша растіха правильно розвивалася, досить два типи ламп. Це ДРИ (металогалогенні лампа, МГЛ) і ДНаТ (натрієва лампа, ДНаЗ). Також часто використовують і інші типи ламп, наприклад ЕСЛ (компактна люмінесцентна лампа, КЛЛ) і ЛІД-лампи (світлодіодні).

Нижче розглянемо докладніше, для якого типу вирощування вони найбільше підходять.

Лампи для вирощування конопель - види і їх використання

На ринку освітлення сьогодні просто величезний вибір. Як з цього розмаїття вибрати, то, що підійде для вашого гроурума. Розберемося в видах ламп і їх застосування під час вирощування марихуани.

  • ДРИ (металогалогенні лампа, МГЛ) - підходить для вирощування на вегетативної стадії, яка триває від 2 до 4 тижнів. Ця лампа випромінює спектр синього кольору, завдяки якому зменшуються проміжки між вузлами. І рослина розростається вшир, стає більш кущистим.
  • ДНаТ (натрієва лампа, ДНаЗ) - тут присутні м'які, помаранчеві, «осінні» спектри, ідеальні для цвітіння кущів. Таке світло дозволяє гілках стати більш витягнутими, а суцвіттям - налитися силою. Ці лампи мають властивість сильно нагріватися під час роботи, тому потрібно стежити, щоб вони не розміщувалися занадто близько до листочків марихуани. Мінусом натрієвих ламп вважають високе споживання електроенергії і невеликий рядків служби (приблизно 15 тис. Годин).
  • ЕСЛ (компактна люмінесцентна лампа, КЛЛ). Основним плюсом цих ламп є їх мала потребу в електроенергії. Вони дають хороший спектр і слабо гріються. Але ці лампи виробляють мало світлової енергії. Вони не підходять марихуані, яка перейшла в стадію цвітіння. ЕСЛ відмінно підійдуть для паростків і клонів, і найчастіше їх використовують саме для цього. Також можна користуватися ними в невеликих гроубокса на вегетативної стадії куща.
  • ЛІД (світлодіодні лампи) відрізняються більш тривалим терміном служби і економічністю енергоспоживання. Однак вони дають невелику світловіддачу і обмежений спектр, що позначається на врожайності конопель. Зараз на ринку є ЛІД-лампи з більш повним спектром, але і коштують вони дорожче звичайних ЛІД-ламп. Для оранжерей краще використовувати світлодіодні лампи з пурпуровим відтінком.

Встановлюємо правильне освітлення в гроубокса. трохи математики

Яку лампу по потужності потрібно поставити в гроуруме? Почнемо з малого. Маємо невеликий гроубокса 30 × 30 см. Для цього приміщення підходить ДНаТ - 50 Вт або ЕСЛ - 65 Вт, мінімальний світловий потік в цьому випадку буде 2000 люменів. У таблиці нижче показані приблизні розміри гроубокса і необхідні для них Вт.

ПОТУЖНІСТЬ ЛАМП

Площа боксу, см

Плащади боксу, фути

ДНаТ / ДРИ

ЕСЛ

ЛІД / LED

70Вт

100Вт 45Вт 30 x 30 1 x 1

100Вт

150Вт 70Вт 40 x 40

1,3 x 1,3

150Вт

250Вт 115Вт 50 x 50

1,7 x 1,7

250Вт

400Вт 180Вт 60 x 60

2 x 2

400Вт

360Вт 90 x 90

3 x 3

600Вт

530Вт 110 x 110

3,5 x 3,5

1000Вт 750Вт 130 x 130

4 x 4

У витягнутих, що не квадратних боксах краще розміщувати по кілька лампочок, наприклад замість однієї ДНаТ 1000Вт, краще взяти 2 по 600Вт, або 3 по 400Вт і рівномірно розвісити їх по всьому приміщенню.

Слід пам'ятати, що лампи ДРІ і ДНаТ дуже сильно розігріваються, тому не пишіть занадто близько до кущів Слід пам'ятати, що лампи ДРІ і ДНаТ дуже сильно розігріваються, тому не пишіть занадто близько до кущів. Оптимальним стане відстань в 50 см. ЕСЛ навпаки, не більше ніж 10 см, а коли рослина почне витягуватися, зменшіть до 5 см. Встановлюйте будь лампи таким чином, щоб завжди можна було змінити їх висоту. Не забувайте і про вентиляцію свого гроурума, растіхам не повинно бути занадто спекотно.

Щоб растіха використовувала весь світ, їй наданий, не зайвим буде додати до кущів трохи СО₂. Детальніше про використання вуглекислого газу для марихуани тут .

Светоотдача ламп

  • ДНаТ (МГЛ) мають найвищу світловіддачу, приблизно 80-150лм / вт і сильно нагріваються, до 400 ° C;
  • ЕСЛ (КЛЛ) підходять для невеликих гроубокса або для паростків конопель, при світловіддачі в 40-90лм / вт, нагріваються не дуже сильно, до 60-70 ° C;
  • ДРИ мінімальні в своїй світловіддачі (40-60лм / вт), але вони дуже сильно нагріваються, аж до 700 ° C.

ДНаТ (МГЛ) мають найвищу світловіддачу, приблизно 80-150лм / вт і сильно нагріваються, до 400 ° C;   ЕСЛ (КЛЛ) підходять для невеликих гроубокса або для паростків конопель, при світловіддачі в 40-90лм / вт, нагріваються не дуже сильно, до 60-70 ° C;   ДРИ мінімальні в своїй світловіддачі (40-60лм / вт), але вони дуже сильно нагріваються, аж до 700 ° C

Використовуючи всі ці лампи в процесі вирощування, не варто забувати і про підсвічування нижніх ярусів рослини.

А скільки приблизно коштує встановити хороші лампи для вирощування конопель? Середня ціна:

  • металогалогенний лампи ДРІ потужністю 70Вт, світловий потік 6000 Лм, термін служби 8 тис. годин на ринку України в межах 200 грн;
  • лампи ДНаТ потужністю 100Вт, світловий потік 9000 Лм, термін служби 2 тис. годин - близько 170 грн;
  • енергозберігаюча лампа ЕСЛ потужністю 105Вт - приблизно 300 грн;
  • світлодіодна LED -Лампа потужністю 45 Вт, світловий потік 3600 Лм - трохи вище 300 грн.

Будь ласка оціните запис

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама