Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки на гідропоніці: вирощування в домашніх умовах, методи і поживні розчини

  1. Методи гідропоніки для всіх сортів помідорів
  2. Як побудувати своїми руками будинку
  3. Робимо живильний розчин
  4. вирощування
  5. з насіння
  6. з розсади
  7. Переваги та недоліки вирощування огірків гідропонним методом в теплиці в домашніх умовах (вдома)
  8. Відео

Гідропоніка - це спосіб вирощування овочів без ґрунту на штучному живильному середовищі, в якій необхідні поживні речовини подаються культурам в легкозасвоюваній вигляді. Метод був вперше застосований в 1938-1939 роках в США. Завдяки високій врожайності культури, вирощуваної таким шляхом, компактності грядок і економного витраті підгодівлі гідропоніка користується популярністю у городників у всьому світі. У цій статті ми розглянемо основні методи гідропоніки, необхідні компоненти для їх реалізації, правила вирощування огірків на гідропоніці з насіння і розсади, а також переваги і недоліки даного способу вирощування рослин.

Методи гідропоніки для всіх сортів помідорів

Гідропоніка - це спосіб вирощування овочів без ґрунту на штучному живильному середовищі, в якій необхідні поживні речовини подаються культурам в легкозасвоюваній вигляді

Метод періодичного затоплення

Популярністю користується не тільки метод вирощування в мішках , А й метод гідропоніки. Існує кілька основних методик гідропоніки, які можна застосувати для вирощування огірків. Серед них:

  • Метод періодичного затоплення. Передбачає висаджування культури на пористий субстрат, який періодично заливається рідиною з корисними речовинами.
  • метод поливу огірків. Підходить для закритих приміщень, оскільки не передбачає використання гною. Передбачає облаштування системи з двома повідомленими ємностями, в одну з яких поміщені коріння рослин. Періодично в цю ємність заливається вода з поживними речовинами. Цей метод дозволяє відмовитися від фотолампа навіть при вирощуванні овочів у закритому приміщенні.
  • Метод плаваючою платформи. Передбачає висаджування рослин в спеціальні блоки, наприклад, субстрат з мінеральної вати, з подальшою установкою їх в резервуари з живильною рідиною. Використання такого методу дозволяє попередити загнивання коренів.
  • Аеропоніка. Дозволяє відмовитися від ґрунтової суміші. Така технологія передбачає зволоження коренів рослини спеціальними аерозолями з поживними речовинами. У домашніх умовах такий метод не застосовують, він підходить тільки для спеціалізованих теплиць.

Про те, як часто треба поливати помідори в теплиці читайте тут .

Для огірків найбільш ефективним методом вирощування на гідропоніці є метод періодичного затоплення. Він підходить для теплиць. Перевагами такого методу є простота в організації гідропонній установки, висока врожайність культури і мінімальний вплив на процес вирощування зовнішніх факторів, включаючи кліматичні.

Як побудувати своїми руками будинку

Для вирощування огірків в теплиці або ж на дачі можна проібресті готову гідропонну установку. Якщо ж такої можливості немає, можна зібрати установку своїми руками. Для її організації вам знадобляться:

  • пластикові труби з отворами для висаджування рослин;
  • керамзит;
  • кубики мінеральної вати;
  • водяний насос;
  • стаканчики під рослини;
  • готові мінеральні добрива;
  • щебінь середньої фракції;
  • компост;
  • вода.

Робимо живильний розчин

Для організації системи гідропоніки вам потрібно буде зробити наступне:

  1. Для початку слід покласти в стаканчики щебінь і керамзит замість грунту. Їх слід встановити у відповідні отвори в трубах.
  2. Після цього необхідно приготувати підгодівлю . Для цього вам потрібно буде взяти компост і рідку суміш в пропорціях 1: 1, залити його мінеральним добривом і залишити на добу. Готову суміш треба злити в окрему ємність.
  3. За допомогою помпи добриво потрібно подати в трубки зі стаканчиками. Вам залишиться тільки стежити за станом розчину і його рівнем. Потрібно пам'ятати, що судини з корінням рослини не повинні опускатися в нього більш ніж на 2 сантиметри.

Як вирощувати огірки в теплиці взимку читайте в даному матеріалі .

Для гідропонній установки потрібно використовувати тільки мінеральні або бактеріальні добрива. Органічні застосовувати не можна, так як розчин може почати «бродити». Найкраще застосовувати для цієї мети готові магазинні суміші.

Якщо ви не хочете працювати з компостом, краще використовувати систему крапельного поливу. Для її облаштування знадобиться:

  • дві герметичні ємності;
  • горщики під розсаду;
  • помпа;
  • таймер;
  • пластикові трубки, які використовуються для крапельного поливу;
  • пристрій для переливу.

Вам потрібно буде розташувати одну посудину під іншим. У верхньому посудині слід розташувати стаканчики з рослинами так, щоб вони були занурені в розчин на 2 см. Обидва судини за допомогою гнучких елементів системи краплинного поливу і пристрої для переливу слід підключити до помпи і таймером, запускающему процес перекачування речовини. Далі в систему потрібно налити мінеральний розчин. Після цього в неї можна висаджувати рослини.

вирощування

При роботі з гідропонними установками вирощування відрізняється від вирощування в теплиці . В даному випадку використовують розсадний метод вирощування огірків. Пересаджування рослин в установку проводять тільки після формування на стеблах пари справжніх листків. Для полегшення роботи з гідропонній установкою насіння рекомендується висівати в таблетки з мінеральної вати. Такі таблетки потрібно буде помістити в кубики мінеральної вати, а після цього пересадити безпосередньо в горщики гідропонній установки для подальшого зростання. Даний метод вирощування підходить для всіх сортів огірків. Якщо ви висаджуєте огірки на підвіконні або в лоджії, приступати до роботи з культурою можна в будь-який час року.

Як вирощувати помідори в теплиці з полікарбонату читайте тут .

з насіння

Працювати з насіннєвим матеріалом для подальшого вирощування на гідропонна потрібно так:

  • Для початку слід підготувати насіння до подальшої висадки. Якщо ви зібрали їх зі свого торішнього врожаю, перед висадкою їх можна обробити розчином марганцівки. Якщо ж це набутий посівний матеріал, його достатньо замочити на добу в мокрій ганчірці. Це підвищить схожість матеріалу.
  • Підготовлені насіння слід пересадити в таблетки з мінеральної вати і ретельно їх зволожити. Висаджувати потрібно по одному насіння в одну таблетку.
  • У перші дні таблетки з мінеральної вати потрібно зволожити чистою водою. При появі паростків (це відбувається на третій день після висадки посівного матеріалу) потрібно перейти на полив мінеральним розчином, змішаним з водою в пропорціях 1: 1.
  • Через тиждень після появи паростків таблетки з ними потрібно перенести в кубики мінеральної вати. Тут молоді рослини повинні рости тиждень до пересадки на гідропонну установку.

При вирощуванні розсади також потрібно використовувати тільки підготовлені хімічні добрива. Біологічні добрива застосовувати не можна, інакше в таблетках з розсадою може завестися цвіль.

з розсади

Після пересадки розсади в стаканчики гідропонній установки городнику потрібно дотримуватися температуру біля них на рівні 22 градусів. Як тільки у рослин коріння проросте через мінеральну вату, температуру слід знизити до 21 градуса. Після того, як у рослин сформується 8 справжніх листочків, їх рекомендується підв'язувати до шпалери. Необхідно це робити, якщо городника працює з індетермінатний сорт , Оскільки вони в таких умовах можуть виростати до декількох метрів і не витримають своєї ваги.

Необхідно це робити, якщо городника працює з   індетермінатний сорт   , Оскільки вони в таких умовах можуть виростати до декількох метрів і не витримають своєї ваги

Підв'язка з дроту або хльосткий може пошкодити рослину.

Полив рослин сумішшю води і мінерального добрива можна проводити за графіком роботи установки. Додатково зрошувати мінеральну вату, в яку висаджені рослини, не потрібно - це порушить рекомендації з агротехніки культури.

Переваги та недоліки вирощування огірків гідропонним методом в теплиці в домашніх умовах (вдома)

Вирощування рослин на гідропоніці має чимало плюсів. До них потрібно віднести:

  • Можливість контролювати рівень поливу і підживлення рослин. Це дозволяє економно витрачати рідина і добриво і дозувати їх відповідно до вимог агротехніки обраної вами культури.
  • Повна відмова від застосування гербіцидів.
  • Мінімальне використання пестицидів при такій формі вирощування огірків.
  • Підвищення врожайності культур. Огірки, що вирощуються на гідропоніці, дають більше врожаю, у них формуються більші плоди. У їх складі збільшується кількість вітамінів і мінеральних солей.
  • Можливість вирощування культури в будь-яких кліматичних умовах, включаючи посушливі регіони, місця з убогими, заболоченими грунтами.
  • Раціональне використання простору. Гідропоніка дозволяє висаджувати огірки щільніше, ніж на грунті. Крім того, даний метод не вимагає від городника регулярно пересаджувати культуру і оновлювати грунт після видалення однорічних рослин.
  • Можливість організувати установки для гідропоніки у власній квартирі.
  • Вирощувати огірки методом гідропоніки є економним і чистим методом.
  • Вирощувати огірки методом гідропоніки можна і у себе вдома.

Гідропоніка дозволяє убезпечити рослини впливу шкідливих речовин, що містяться в грунтах, що актуально для регіонів з хімічною промисловістю і машинобудуванням. Всі рослини, вирощені таким шляхом, отримують категорію Organic.

До недоліків даного методу можна віднести високі витрати на облаштування гідропонній установки, а також необхідність ретельно виконувати приписи по агротехніці рослин, включаючи температурний режим і рекомендації по підгодівлі. В іншому випадку ви ризикуєте погубити весь урожай. Про добрива для лука читайте в цієї статті .

Відео

висновки

Гідропоніка - це метод вирощування огірків, який підходить для всіх кліматичних зон і дозволяє отримати більш високий урожай в перший же рік роботи з культурою. Спорудити гідропонну установку будинку можна за допомогою пластикових труб, мінеральної вати, помпи, пластикових стаканчиків. Використовувати для неї потрібно готові мінеральні добрива. Вирощування огірків в такій установці передбачає висівання насіння в спеціальні пробки з мінеральної вати з подальшою пересадкою саджанців в стаканчики гідропонній установки. Ця методика підходить для всіх сортів даної культури. Коли садити розсаду огірків читайте по засланні .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама