Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Перець посадка і догляд у відкритому грунті, вирощування, фото сортів, хвороби і добрива, відео

  1. Перець: сорти та різновиди
  2. Болгарський перець
  3. гострі перці
  4. Декоративні гострі перці
  5. Перець: правильна посадка
  6. Догляд за перцем
  7. Добрива і підживлення: чим годувати перці?
  8. Хвороби і шкідники: як уберегти перець
  9. Як виростити солодкий перець: відео

Перець - популярна овочева культура, яка використовується в свіжому вигляді, в кулінарії і в вигляді напівфабрикатів Перець - популярна овочева культура, яка використовується в свіжому вигляді, в кулінарії і в вигляді напівфабрикатів. Існує два різновиди перців - солодкі і гіркі сорти , Агротехніка вирощування цих культур незначно відрізняється. У цій статті - все про правильну посадку, умов вирощування у відкритому грунті, прийомах по догляду за культурою.

Перець: сорти та різновиди

У цій статті розмова піде тільки про тих різновидах перців, які відносяться до сімейства Пасльонові, є родичами помідорів і баклажанів. А в інших випадках перець ставитися до інших ботанічним домами, використовується у вигляді прянощів.

На дачних ділянках і в промисловому овочівництві прийнято обробляти два різновиди рослин:

  1. Перець болгарський солодкий.
  2. Перець гіркий (чилі).

Солодкий перець

У кімнатному квітникарстві поширено вирощування декоративних сортів перцю (переважають плоди з гірким смаком) з яскравими плодами різних форм і багатющою палітрою барв.

Всі сорти перців дозволяється вживати в їжу на ранніх стадіях зрілості (зелені плоди анітрохи не відрізняються за змістом корисних речовин, ніж повністю пофарбовані).

Болгарський перець

Сорти болгарського перцю, пропоновані селекціонерами для вирощування на дачних ділянках, відрізняються широким різноманіттям. В першу чергу це стосується забарвлення плодів в стадії повної стиглості. Існують різновиди з темно-зеленим забарвленням плодів, а також оранжевого, червоного, жовтого, бордового, бурого, фіолетового кольорів. Товщина стінок плодів перцю у різних сортів має значні відмінності - чим мясистее стінки, тим смачніше і соковитіше м'якоть болгарського перцю.

Найбільшу популярність здобули такі сорти солодкого перцю:

  • «Ізабелла» - ранньостиглий сорт солодкого болгарського перцю, в висоту рослина досягає до 60 см. Дуже врожайний сорт, кущ практично не видно під великими дозрівають плодами, які в зрілої стадії набувають яскравого жовтого забарвлення. Перець придатний для консервування і салатного вживання.
  • «Ілля Муромець» - сорт солодкого перцю з середньостиглих дозріванням. Кущ середньорослий, дозрівання врожаю триває до 130 днів. Кущі цього сорту не вимагають підв'язки, здатні утримати значний урожай плодів, які в стадії повної стиглості фарбуються в червоний колір. Сорт відрізняється високою стійкістю до характерних інфекцій пасльонових культур.
  • «Маркіз» - сорт раннього дозрівання, відрізняється незвичайним фарбуванням великих плодів в стадії технічної зрілості. Яскрава фіолетове забарвлення поступово змінюється на червоно-рубінову. Відмінні смакові якості цього перцю дозволяють використовувати урожай в свіжому, замороженому і консервованому вигляді. Болгарський перець «Маркіз» відрізняється високою стійкістю до вірусу тютюнової мозаїки.

Сорт «Інду»

  • «Інду» - відрізняється величезними плодами яскравого жовтого кольору (до 300 г), які дозрівають в середньому за 110 днів. Стійкість до вірусних захворювань. Фото плодів цього перцю просто вражає!

Серед різних сортів болгарського солодкого перцю можна вибрати саме такі, які повністю задовольняють найвищим вимогам городників.

гострі перці

Серед цієї групи рослин зустрічається величезна кількість сортів з різним ступенем гостроти, широким різноманіттям барв (в ранній стадії зрілості - зелена, в біологічній стиглості червона, жовта, бура), різною формою зреющих плодів. Зазвичай гіркі перці мають витягнуту вузьку форму, але зустрічаються різновиди з круглими плодами, у вигляді корони або дзвіночка.

  • «Астраханський 147» - сорт адаптований для вирощування в південних регіонах нашої країни, відрізняється середнім терміном дозрівання і високою врожайністю. М'якоть червона, дуже гострого смаку. Плоди досягають максимальної довжини до 10 см. Стійкий до різних видів захворювань.
  • «Чудо Підмосков'я» - довгі плоди (до 45 г) світло-зелені, стиглі - червоні, дозрівають дуже рано. Смак м'якоті слабкою гостроти, мають специфічний аромат. Підходить для вирощування в тепличних комплексах та у відкритому грунті. Фото перців цього сорту доводить високу врожайність - гілки просто обнизаний плодами.

Декоративні гострі перці

Серед цієї групи рослин можна виділити незвичайні за формою гострі перці (круглі, витягнуті, що загвинчуються по спіралі плоди) всіляких забарвлень, в яких переважає зелено-червона гамма.

Серед цієї групи рослин можна виділити незвичайні за формою гострі перці (круглі, витягнуті, що загвинчуються по спіралі плоди) всіляких забарвлень, в яких переважає зелено-червона гамма

Декоративний гострий перець

Рослини прекрасно розвиваються в відкритому грунті, але квітникарі вважають за краще вирощувати невеликі деревця гострих перців в горшечной культурі. Рослинам необхідний пряме сонячне світло, періодичне зволоження, обприскування по листю в спекотні дні. При сухій і жаркій погоді на декоративні перці легко нападає павутинний кліщ . Обробку від шкідника варто провести негайно, інакше кімнатні перці швидко втратять листя, а з ними і декоративність.

Перець: правильна посадка

Перці легко розвиваються у відкритому грунті і в тепличних комплексах, при обох варіантах вирощування культура дає багатий урожай. У цій статті розмова піде про посадку культури у відкритому грунті.

Важливо! Перець відноситься до теплолюбних рослин, тому дуже важливо висаджувати розсаду в грунт тільки з настанням стійкої теплої погоди.

Висаджування розсади перців у відкриті грядки можна починати після першої декади травня в південних регіонах, в інших областях - в кінці травня. Посадку перців варто почати ввечері, щоб нічна прохолода допомогла рослинам зміцніти. У похмуру погоду висаджувати перці у відкритий грунт можна в будь-який час дня.

Порада! Розсаду перцю перед висаджуванням в грядки слід рясно полити.

Садити розсаду можна в ямки або борозни, при цьому кущ можна заглиблювати - на стеблі швидко утворюються бічні корені, що надійно утримує кущ в землі. Після посадки розсади болгарського або гострого перцю, рослини рясно поливають.

Догляд за перцем

Перець дуже любить вологу, тому найважливішим заходом по догляду за культурою є полив. У спекотні дні рослини поливають щодня, причому недостатньо просто злегка побризкати кущі, необхідний рясний полив грядок з перцем практично щодня.

У спекотні дні рослини поливають щодня, причому недостатньо просто злегка побризкати кущі, необхідний рясний полив грядок з перцем практично щодня

Перець у відкритому грунті

В іншому рослина вимагає своєчасного внесення добрив і періодичної прополки від бур'яну. Своєчасний догляд за кущами перцю включає розпушування грунту, корисно розпушувати верхню кірку - такий догляд допоможе збільшити аерацію коренів.

Добрива і підживлення: чим годувати перці?

За літній період болгарський перець потребує підгодівлі, яка вноситься до 3-х разів:

  1. Перший раз рослина потрібно підгодувати органічними добривами з додаванням калійної селітри і золи через 2 тижні після посадки розсади.
  2. Друга підгодівля повинна бути приурочена до початку цвітіння кущів перцю. В цей час вноситься комплекс фосфорних добрив з додаванням калію і золи.
  3. На початку збору врожаю вноситься коров'як або настій посліду птахів.

Порада! Перець болгарський погано переносить хлор, тому не можна використовувати для підгодівлі склади з високим вмістом цього елементу.

Хвороби і шкідники: як уберегти перець

Перець, як уже згадувалося вище, відноситься до сімейства Пасльонові, тому для рослин характерні всі захворювання, властивою цій групі: грибкові інфекції, вірусні захворювання.

Особливо культура схильна до такого захворювання, як в'янення - на вигляд здоровий кущ перцю, дуже швидко починає в'янути, що нерідко призводить до повної загибелі рослин. Профілактикою цих захворювань служить придбання повноцінних здорових насіння, які необхідно попередньо обробляти перед пророщуванням.

Бережіть культуру від шкідників

Шкідники, що пошкоджують перці:

  1. Попелиця - знищується при обробці посадок системними інсектицидами.
  2. Павутинний кліщ - дуже злісний шкідник, який за літо здатний вивести потомство до 5 разів.

Своєчасна обробка від кліща допоможе зберегти рослини і врожай.

Як виростити солодкий перець: відео

Перець у відкритому грунті: фото

Перець у відкритому грунті: фото

Добрива і підживлення: чим годувати перці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама