Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунія або моя історія успіху. - ПЕТУНІЯ - КРАСУНЯ - Каталог статей - Квіти-красуні

Путівник сайтуКатегорії новин

Петунія або моя історія успіху.

Якось моя бабуся привезла з дому відпочинку насіння квітів. Вона так розхвалювала їх, що я не міг не посадити їх. Тоді я не знав ще, що петунії, а це були саме вони, мають свою "хитринку" ...
Навесні спорудив невелику теплицю і висіяв насіння петунії. Ніякого досвіду у вирощуванні подібних кольорів, у мене звичайно ж не було. Але на подив насіння зійшли дружно і в кінці кінців у мене було стільки розсади, що я не знав, де її помістити в маленькій теплиці. З цього хочу зробити перший висновок про ці квіти: схожість насіння дуже висока 80-90%.

Звичайно, зустрівся я і з деякими проблемами, які виникли через моє незнання і відсутність досвіду:
1. Я пересаджував розсаду в одноразові стакани, але не пробивав знизу отвори, і як результат багато рослин жовтіли і загнивали через перезволоження, адже воді нікуди було діватися. Сьогодні я вже не шкодую часу на те, щоб свердлити якомога більше отворів в стаканах, вони не будуть зайвими.
2. Ми з дружиною намагалися висадити всю розсаду, навіть найменші і хворі рослини. Результат, звичайно був очевидний, хворі залишилися такими до кінця, а маленькі не розвинулися нормально. Ми витратили лише сили і час на їх висаджування.
3. Перший раз ми посіяли насіння петунії занадто пізно, де - то в кінці лютого. Сіяли в будинку, ящики з розсадою ставили на вікнах виходять на південь. Але це мало що допомогло. Розсада вийшла тонкої і сильно витягнулася. Така розсада дуже і дуже погана, для подальшого розвитку рослини: рослина слабо кущиться, згодом воно росте тільки одним стеблом вгору. В результаті кущ негарний, мало квітів і т.д.
Так як у нас не було опалювальної теплиці, то ми перенесли розсаду в теплицю на початку квітня. Ну і зацвіла вона звичайно в середині травня. Ну це ж не погано скажете ви. Так, якщо ви вирощуєте петунії для себе, це може бути і не погано, адже у деяких любителів петунії, вона починає цвісти і того пізніше. Але нас цікавило промислове вирощування петунії, і тому, такі терміни нас не влаштовували. Адже в цей час, петунію привезену із Закарпаття, вже закінчували продавати.
4. Найбільшою проблемою, або вірніше сказати розчаруванням було те, що коли наша бабуся побачила квіти петунії, яку нам вдалося виростити, вона не впізнала осіб красунь, про які вона нам так захоплено розповідала. Справа в тому, виявляється, що квіти петунії вирощеної з насіння зібраних у нас на Україні не можуть бути такими ж красивими і великими. У більшості випадків ми отримуємо дикі квіти різних фарб і величини, в основному бляклих відтінків. Радує, одне, що трапляються і красиві кущі та квіти. При посадці насіння зібраних в домашніх умовах можна вивести дуже красиві квіти, але їх звичайно ж дуже мало. Проблема і в тому, що поки кущ не зацвіте, - ви не можете знати напевно, яким буде квітка, великим або маленьким, красивим або бляклим.
Сьогодні ми вже трохи розбираємося в цьому, та й вистачає матеріалу в інтернеті на цю тему.

На третій рік наших експериментів з петунією нам вдалося придбати насіння однієї відомої американської фірми. Результат, звичайно ж виявився зовсім іншим в порівнянні з зібраним насінням. Американські насіння дружно ростуть, красиво кущаться (не потрібно прищипувати верхівку розсади), однакові за величиною і забарвленням квіти. На ринку такі квіти "на розхват". Про це докладніше як небудь іншим разом.
На даний момент ми повністю відмовилися від насіння зібраних в умовах України. Більше цього, скажу з власного досвіду, що більшість насіння, які продають на Україні (не знаю за Росію і інші країни СНД) це підробка. Скільки насіння різних фірм і виробників ми не випробували, все марно - дикі квіти. Правда є деякі насіння відомих фірм, які давали гарний результат, але є багато мінусів:

1. Вони розфасовані дуже дрібними партіями і у них погана схожість.
2. Вони дорого коштують в порівнянні з ціною виробника.

3. Дуже часто вас просто обдурять, підсунувши під маркою відомої фірми, прості насіння.
Моя порада, якщо вже ви серйозно хочете придбати справжню петунію, то зробіть все можливе, щоб придбати насіння за кордоном. Повірте, вся гарна петунія, яку ви зустрічаєте на ринках, вирощена із цього елітного насіннєвого матеріалу F1, незалежно від назви сорту. Деякі думають, що такі красиві квіти це результат хімічної підгодівлі, частково це так, але головне - це елітне насіння F1.
Щоб отримати ранні квіти необхідно сіяти насіння якомога раніше (кінець січня - початок лютого). Звичайно, для цього потрібно дотримуватися деяких умов:
По-перше, потрібна хороша теплиця з обігрівом (є багато варіантів, як її побудувати, все залежить від ціни).
По-друге, потрібно створити подовжений день, тобто, потрібна підсвічування (для цього є спеціальні лампи)
По-третє, вам необхідно приготувати спеціальну землю для посадки і окремо для пересадки рослин петунії.

Для того щоб петунія красиво кущі, а не росла одним стеблом вгору, потрібно щоб рослини перебували на достатній відстані один від одного. Іншими словами потрібно щоб рослина мала вільний простір для розростання в сторони.
Якщо у вас є багато вільної площі, то це не проблема. Ми, наприклад, вирішуємо цю проблему таким чином. Топити взимку, велику теплицю, це нерозумно. Тому ми маємо маленьку теплицю, де створюємо всі необхідні умови для розвитку рослин в початковий період. Насіння сіємо в ящики з під фруктів, яких багато можна придбати на ринку взимку. Вони не високі, що не менш важливо (субстрат швидко прогрівається), і досить великі, щоб висіяти 1 тис насіння (таку кількість насіння знаходиться в одній упаковці зарубіжних насіння). Коли рослини утворюють 2-4 справжніх листочка, ми робимо першу пікіровку. Розсада пересідає в такі ж гранатові ящики, але тільки набагато рідше (приблизно 200 шт на ящик). Це займає більше місця, але не стільки, що можна ще якось помістити в маленькій теплиці. На початку березня, готуємо велику теплицю. Все-таки весна приходить. Тоді ж робимо другу пікіровку - в горщики (одноразові 200 мл. Стакани - найдешевший варіант).
Щороку ми нарощували виробництво петуній і сьогодні ми тримаємо планку на 15 тис. Штук за сезон.
У минулому і в цьому році ми добилися того, що наша петунія почала цвісти вже в перших числах квітня. Повірте, це дуже хороший результат, по крайней мере, для бізнес-цілей, це дуже вигідно. Адже перша петунія в 2009 році продавалася по 6-7 гривень за один горщик. І це на Західній Україні, я не кажу вже по скільки вона продавалася в Києві і на сході країни.
Звичайно, визнаю, що є і один недолік раннього цвітіння петунії. Чим раніше ми висаджуємо насіння, тим швидше закінчиться період вегетації даної рослини. Простіше кажучи такі рослини насилу доживають до зими. Якщо, приміром, наша петунія зацвіла на початку квітня, то найімовірніше вона засохне в вересні. Продовжить життя рослини тільки посилена підгодівля і особливий догляд.
Не забувайте, що в умовах України, петунія вважається однорічним рослиною. Зберегти петунію на другий рік можливо, але дуже важко. Простіше виростити нові рослини, почеренковав маточники в серпні-вересні, або просто посіяти в лютому нову розсаду.

А зараз подивіться кілька фото розсади наших петуній минулих років.

Підготував Олександр Трофимчук

категорія: ПЕТУНІЯ - КРАСУНЯ | додавши: mobik (26.07.2009) категорія:   ПЕТУНІЯ - КРАСУНЯ   |  додавши:   mobik   (26 Переглядів: 78237 | Коментарі: 28 | Рейтинг: 4.9 / 92 | Всього коментарів: 28 1 2 »

Порядок виводу коментарів:

Добридень! ось перерила гори інформації і нарешті знайшла вас якщо зможете допоможіть хочю зайнятися вирощуванням квітів в часності петунії на продаж з чого почати коли сіяти правильно які витрати якби ви змогли мені дати кілька консультацій була б дуже вдячна у мене є тепличка вкопана в землю розміром 7 на 4 метра опалювальна під плівкою порадьте коли можна сіяти насіння або стоїть в будинку спочатку посіяти до пікіровки я планувала хотілося б від 3 до 5 тисяч посіяти але є страх а досвіду немає зовсім якщо ви починали з нуля допоможіть


27 Анна

(21.03.2014 00:33)

Доброго дня! Дуже цікава і корисна стаття! Я тільки перший раз в цьому році вирішила зайнятися петунією, і ось настав час її пікірувати, але не можу вирішити в яку ємність - Ви радите в прості одноразові стаканчики, хтось каже, що необхідно їх висаджувати в горщики 8, а то і більше . Або їх можна ростити в простих стаканчиках, а перед продажем пересаджувати в горщики, вобщем я заплуталася ... если не сложно, поясніть свою точку зору. Заздалегідь велике спасибі!


25 елена саранск

(02.03.2012 18:46)

олександр! Здравствуйте. в захваті від ваших цветов.Я теж зайнялася вирощуванням розсади летников, але у мене але у ме
Доброго дня! Підкажіть будь ласка як мені замовити каталог фірми Пан Американ?
Зарание спосибо.


24 Наталі

(26.04.2011 9:37)

Доброго дня! Підкажіть будь ласка як мені замовити каталог фірми Пан Американ?
Зарание спосибо.


21 марина

(16.03.2011 18:19)

Добрий день. Я початківець квітникар. Хочу спробувати розводити петунію. Я недавно прочитала, що петунію краще вирощувати в скляній теплиці а не в плівковій. Чи так це? Я дивлюся на ваших фото теплиця плівкова. ДОПОМОЖІТЬ ЗРОЗУМІТИ.


19 людмила

(07.03.2011 11:45)

Підкажіть, будь ласка, як правильно садити насіння в грунт .Чтото заплутали з обробкою субстрату перед посівом, якщо він покупної його потрібно дезінфіцироватьі поливати марганцівкою, різними стимуляторами.


17 -__ me4tatel-Slava __-

(04.03.2011 15:16)

Підкажіть будь ласка в який субстрат висіваєте. З чого він складається?


14 Таміла

(24.01.2011 17:55)

підкажіть будь ласка, як або яким способом можна придбати в Україні насіння петуній німецької селекції, а ще насіння Пан Американ. Величезне, величезне спасибі!


13 Marina

(15.01.2011 23:32)

Привіт, я новачок у вирощуванні петунії, але дуже хочу навчитися ... Чи можете ви допомогти з придбанням насіння від Пан Американ? Дякуємо.


11 Корчак Олена

(04.01.2011 00:49)

ДОБРОГО ДНЯ!!! ДУЖЕ ХОЧУ зайнявся вирощуванням петуній і сурфінії ФІРМА ПАН АМЕРИКАН надіслав ШИКАРНИЙ КАТАЛОГ С НАСІННЯМ ПІТУНЬІ АЛЕ ЯКІ БРАТИ НЕ ЗНАЮ. ПІДКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА !


1-10 11-20 Пошук по сайтуПитання і побажання!Кошик

Ваш кошик порожній

Підкажіть будь ласка як мені замовити каталог фірми Пан Американ?
Підкажіть будь ласка як мені замовити каталог фірми Пан Американ?
Чи так це?
З чого він складається?
Чи можете ви допомогти з придбанням насіння від Пан Американ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама