Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунія, технологія вирощування

  1. Де і які вирощувати петунії
  2. Технологія вирощування петунії
  3. Вирашіваніе петунії з живців
  4. спосіб 2
  5. Вирощуємо петунії з насіння
  6. спосіб 2

Петунія популярний і прекрасна квітка!

Напевно, важко уявити іншу рослину, яке користувалося б сьогодні такої незвичайної популярністю. Всі плюси - на користь петунії!

А квітки - великі, дрібніші, і прості "дзвіночки", і махрові "трояндочки"! І кущовий вона буває іампельной! А росте - як у відкритому грунті, так і в контейнері: хочете - ділянку прикрашайте, хочете - двір, фасад або балкон будинку, при бажанні можна і в квартирі, тільки, звичайно, такого пишного цвітіння, як на свіжому повітрі, при цьому очікувати не слід.

Де і які вирощувати петунії

Як розібратися у всьому "гібридному" різноманітті цього дивно красивого рослини?

Для посадки у відкритий грунт найкраще підходять кущові форми з не дуже великими квітами або петунії мультифлора. Їх квіти швидко відновлюються після дощів. Махрові сорти відмінно підходять для балконних ящиків або контейнерів, розташованих так, щоб було зручно милуватися кожним окремим квіткою. У контейнерах, але під навісом, найкраще вирощувати і фрілітуніі, інакше після дощів їх гідність - красиві різьблені краєчки пелюсток - стає недоліком: кущик виглядає плачевно.

Для підвісних кашпо кращий варіант - ампельні петунії. Але і серед них є різні за характером росту кущі.

З насіння, на пакетиках з якими написано "ампельна петунія", зазвичай виростають кущі з не дуже довгими батогами, які на початку росту мають прямостоячую форму і никнуть у міру відростання. Цвітіння у таких кущів часто неймовірно рясне і щільне.

Є насіння, що продаються під торговою маркою "Фортуна". З них виходять рослини з довгими (в 1 м і більше) батогами. З петуній цієї серії можна створити чудові квітучі «шторки».

Так само поводяться і що з'явилися не так давно у продажу мінітуніі, що відрізняються від фортуни набагато меншим розміром квітки.

Технологія вирощування петунії

Нова технологія вирощування квіткової розсади передбачає використання насіння високої якості, виробниками яких є відомі квітникарські фірми. Тому перш ніж купувати насіння порадьтеся з фахівцями-виробниками.

Професійне виробництво квіткової продукції - відповідальний процес. Тут важливо вміло використовувати як власний досвід, так і досвід фахівців, провідних квіткових вітчизняних господарств, а також відомих зарубіжних фірм. Слід вміло підібрати асортимент квіткової розсади, який відповідає всім вимогам (стійкість даного сорту до умов зовнішнього середовища, розміри рослини, колірна гамма та інше) сезонного озеленення садів, парків, скверів. Для посіву насіння на розсаду використовують субстрат дрібної фракції, виготовлений на основі високоякісного верхового торфу, з відповідним змістом мікро - макро - елементів і кислотністю рН, а також з мінімальним рівнем засоленості (ЄС).

Субстрат повинен бути знезаражений від хвороб і шкідників і добре пропускати воду. Щоб субстрат відповідав усім цим вимогам для його виробництва використовують верховий торф вищої якості, водорозчинні мінеральні добрива провідних вітчизняних і зарубіжних фірм, сучасне обладнання.


Насіння бувають двох типів - чисті і вкриті оболонкою. Останні мають ряд переваг. По-перше, оболонка захищає насіння від хвороб і різних механічних пошкоджень, по-друге, полегшує посів, - завдяки великому розміру насіння можна висівати по одному в рядок, а також використовувати посівні машинки. Перевага насіння без оболонки складається тільки в тому, що вони обходяться дешевше, а при правильному їх посіві можна досягти гарної схожості.

Оскільки у петунії насіння дуже дрібні, перед посівом їх перемішують з сухим піском (1: 5). Висівати насіння слід рівномірно (1000 шт в одну ємність розміром 30х40см). Після посіву їх не присипають субстратом, однак слід відразу ж полити через дрібне ситечко 0,1% -ним розчином Превікуром. Ця процедура необхідна для захисту сходів від грибних хвороб. Потім ємності встановлюють на підготовлені стелажі і щільно накривають кришкою з полкарбонат або скла. Надалі поливають тільки при необхідності. Щоб не зрушити насіння з місця і не змити, їх обережно обприскують з пульверизатора.

На 5-8 день (в залежності від температури) після посіву з'являються перші сходи. Оптимальна температура для вирощування розсади петунії - 20-22 градуси тепла. Коли з'являться сходи, кришку відкривають, а температуру в приміщенні поступово знижують до 18 градусів тепла. Далі поливають частіше, також дотримуюся обережність. При створенні оптимальних умов через 2,5-3 тижні після посіву з'явилася розсаду можна пікірувати. Для цього найкраще використовувати пластмасові касети зі 100, 260, 380 отворами (найкращий варіант - касети з 260 отворами). Після пікіровки 1-й полив проводять з 0,1% розчином Превікуром, наступні - чистою водою. При цьому температуру для вкорінення сходів бажано підтримувати в межах 18 -20 градусів тепла. При таких умовах рослина швидко вкорінюється, і на 10 день після пікіровки розсаду можна підгодувати мінеральним добривом Peters professional 10-52-10 (5 г на 10 л води). Таку підгодівлю можна повторити 2-3 рази.

Через 3 тижні після пікіровки розсаду висаджують в квіткові ємності (діаметром 8-10см), використовуючи субстрат, що містить найбільшу кількість мікро - і макро елементів. Після пересадки розсади в квіткові ємності для гарного вкорінення протягом 7-10 днів температуру підтримують: вночі +18 градусів, удень +20 градусів тепла, потім її знижують вночі до +14, вдень до +16 градусів тепла.

Поливати розсаду рекомендується розчином препарату «БАЙКАЛ ЕМ-1» в концентрації 1: 1000 (1 ст. ложка ЕМ-ПРЕПАРАТУ на 10 л води). Листя будуть соковиті, а квітки великі, також збільшиться термін цвітіння.

Вирашіваніе петунії з живців

спосіб 1

В умовах нашої кліматичної зони петунія НЕ зимує у відкритому грунті. А іноді дуже хочеться зберегти полюбився сорт. Для цього в середині літа можна укоренити держак від вподобаного екземпляра. Такі рослини легше переносять зимівлю в приміщенні, ніж дорослі кущі.

Вкорінюються петунії легко. Відрізаємо від квітучого куща держак з двома міжвузлями. Обриваємо квітки і бутони, Потім, «попудрити» кінчик живця Корневином, садимо в ємність (стаканчики), Стаканчики ставимо в тінь. Через 2-3 тижні рослини пускають коріння.

З настанням осінніх холодів заносимо петунії в будинок. Ідеальні умови для зимівлі - прохолодне світле приміщення з температурою + 14-16 град.Чем прохолодніше в сховище, тим менше світла потрібно рослинам. Але якщо таких умов немає, рослини можна поставити на підвіконня в кімнаті. З середини листопада бажано досвечивать. Лампу включати на 14 годин на добу. Полив помірний. Раз на місяць підгодовувати калійними добривами.

В кінці січня внести добрива містять азот. Щоб викликати активне зростання вегетативної маси, досвечивание збільшуємо до 16 годин на добу. Рослини, отримані з укорінених живців, а не з насіння, в повноцінні кущики перетворюються набагато бистрее.Когда зелень досить відросте, можна приступати кчеренкованію.

Черенкуем також, як і влітку, тільки стаканчики ставимо не в тінь, а під лампу (від неї до рослин 15-20 см) на 16 годин в день.После обрізки черешків матковий кущ підгодовуємо комплексним добривом, через деякий час на ньому знову утворюється свіжа поросль пагонів. Їх можна знову зрізати на живці.

спосіб 2

Хоча петунія і багаторічна рослина, найчастіше її вирощують як однорічна рослина, кожен рік-з насіння. Але є й інший варіант: зберегти свою улюбленицю на зиму, почеренковать і укоренити заново. Він хороший для розведення махрових сортів. Вирощені з насіння, вони як правило, дають велику кількість простих квіток. А деякі ампельні сорти в наших умовах і зовсім не зав'язують насіння. При розмноженні ж живцями забарвлення і махровість квіток повністю зберігається. І зацвітають рослини набагато раніше.

Живцюванням можна займатися вже з листопада. При осінньо-зимовому укоріненні живців молоді рослини зацвітають в березні-квітні. Хоча, як правило, квітникарі чекають, коли світловий день почне збільшуватися, і приступають до живцювання в кінці зіми- початку весни. Перенесені в приміщення маткові рослини пізньої осені і взимку потрібно ставити на добре освітлене місце з температурою повітря + 10- 12 град.

При недостатньому освітленні і більш високій температурі пагони витягуються, а взяті з них живці погано вкорінюються. З одного великого маточного рослини можна зрізати більше 20 живців. На живці потрібно брати середні частини пагонів довжиною 6-8 см з двома-чотирма парами листя. Нижній зріз робити косим, ​​безпосередньо під вузлом, верхній-прямим, на 1-1,5 см вище вузла.

Верхівкові живці бажано зрізати після припинення росту пагонів. У цей час вони вкорінюються краще. Такі живці можна висаджувати в горщики або разводочние ящики. Для вкорінення добре підходить ккрупнозерністий пісок або перліт. Можна висадити в ємність з нижнім шаром піску, а можна відразу в живильну суміш з рівних частин дернової землі і перегною. Оброблені стимулятором росту живці не слід заглиблювати більше, ніж на 1,5 см. Взимку і навесні живці містять при температурі + 15 град без укриття. Через 20-30 днів у них розвивається хороша коренева система. В цей час пора зайнятися пересадкою в більш об'ємні горщики. Коли нові пагони досягнуть 10-12 см в довжину, їх коротко обрізати. Зрізані верхівки можна використовувати на черешки.

Під час вкорінення живців можна допускати їх підсихання. Обприскувати слід кілька разів на день, а вдень притіняти від прямих сонячних променів. Розрослися петунії знову пересадити і провести другу обрізку, щоб на нових пагонах вже утворилися квітки.
Закорінені й основані пересаджені в окремі горщики черешки можна підгодувати.

Петунії добре відгукуються на підживлення раз в тиждень органічними і мінеральними добривами, які краще чергувати. В якості органічного добрива підійде настій коров'яку (1: 10), в якості мінерального- комплексне рідке добриво з усіма мікроелементами. Вважаю, що підгодівлі можна практично виключити, якщо черешки посадити в грунтосуміш, насичену органічними і мінеральними добривами. Наприклад, на кожен кілограм частин перегною і дернової землі, додати 3г суперфосфату і 05 г аміачної селітри. Потім пролити настоєм коров'яку і добре перемішати.

Вирощуємо петунії з насіння

спосіб 1

Для посіву восени приготуйте грунтосуміш: садова земля, перегній, пісок в співвідношенні 1: 1: 2. Посуда- дерев'яні ящики з-під овочів і розрізані вздовж пластикові пляшки. Ящики вистеліть газетами, засипаємо і залишаємо на холоді, щоб взимку вона добре промерзла. А на початку січня занесіть в будинок. Коли вміст оттает- можна приступає до посіву.

По поверхні проводимо неглибокі паралельні борозенки, проливаємо їх добре, потім встеляли смужками, нарізаними з кольорових паперових серветок. Смужки злегка придавлюємо до землі і обережно (за допомогою мокрої дерев'яної палички від морозива) розкладаємо на них насіння в гранулах. Гранули легко прилипають до смужок і, вже не теряються в землі. Зверху не присипати. Посіви обприскуємо з пульверизатора. Уздовж борозенок ставимо таблички (вирізаємо з жерстяних банок з-під напоїв) із зазначенням сорту, дати посіву і кількості посіяних насіння. Потім ящики накриваємо щільною прозорою плівкою. Чим вона важча, тим краще. Насіння проростає під лампою денного світла через 10-20 днів при температурі + 20-22 град. Після появи першого справжнього листка посіви провітрювати, знімаємо плівку і знижуємо знижуємо темппературу до + 14-16 град. У фазі 3-го листочка посадки можна трохи прорідити: відсадити зайві сіянці. Надалі головне - не перезволожувати їх. Поливаємо раз в 3 дня: якщо грунті дати можливість злегка підсохнути, коріння почнуть шукати вологу і краще працювати.

Коли рослини підростуть і зміцніють, пікірують їх в окремі ємності. Використовуємо пластмасові стаканчики (0,5 л). Робимо в них отвори для стоку води. До колишнього складу грунтосуміші додаємо 1 частина лушпиння від гречки або проса. Земля стає пухкої, повітропроникною. Стаканчики ставимо в спільний посуд і поливаємо через піддон. Петунія зростає крепенькая і зацвітає в цих стаканчиках. А коли мине загроза останніх заморозків, переливаємо розсаду в контейнери на постійному місці, попередньо насипавши на дно керамзит. Зверху трохи присипаємо землею. Вирощена таким способом петунія практично не хворіє і цвіте до самих холодів.

До речі, навіть якщо немає можливості досвечивать розсаду, висівати Фортуна слід якомога раніше, в кінці січня. Вона дуже повільно розвивається, цвітіння доводиться чекати довго.

спосіб 2

На розсаду насіння петунії, як правило, висівають в кінці феврале- початку березня. Робимо це і зовсім в січні, тому що є можливість досвечивать сіянці. Насіння висипаємо на вологий грунт і притискаємо. Зверху землею не присипаємо. Ємність з посівами накриваємо і ставимо в світле тепле місце (приблизно +22 град.)

Світло необхідне з'являються паросткам. І чим його більше, тим міцніше вони виходять. Якщо ж світла не вистачає, паростки витигіваются і часіо падають. Як тільки все сіянці сходять, температуру на ніч знижуємо до + 14-16 град. Якщо такої можливості немає, компенсувати можна світлом, залишаючи його над розсадою цілодобово. У ранньому віці петунії розвиваються дуже повільно, нарощуючи кореневу систему. Якщо після появи першого справжнього листочка їх распикировать, рослини будуть набирати масу швидше. У парник або на засклений балкон розсаду можна переселяти, коли нічна температура не опускається нижче + 6 град. Дорослі рослини також вважають за краще добре освітлені, відкриті місця.


По темі:


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама