Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунії в торф'яних таблетках: правила посадка і вирощування розсади

  1. Що таке торф'яні таблетки, які вони бувають, переваги посадки
  2. Як посадити насіння петунії в торф'яні таблетки
  3. Догляд за розсадою петунії після появи сходів
  4. Пересадка розсади у відкритий грунт

Багато садівники прагнуть посадити петунію самостійно. Але не завжди це виходить через те, що обрані невідповідні умови для пророщування. Найкращим способом для посадки визнано вважати укорінення в таблетках спресованого торфу. Перед заглибленням сіянців рекомендується ознайомитися з правилами посадки і вирощування розсади яскравою красуні. Інформація в цій статті допоможе вам дізнатися, як правильно посадити насіння петунії на розсаду в торф'яні таблетки. Крім цього, вас чекають покрокові інструкції, рекомендації, поради, відеоматеріали.

Крім цього, вас чекають покрокові інструкції, рекомендації, поради, відеоматеріали

Що таке торф'яні таблетки, які вони бувають, переваги посадки

Торф'яні таблетки - круглі пластини, створені з спресованого торфу декількох різновидів. До складу матеріалу виробники додають певний набір мінеральних компонентів, а також мікроелементи, що стимулюють ріст кореневої системи. В своєрідне драже внесені всі необхідні поживні елементи для хорошого старту розвитку молодого саджанця.

Із зовнішнього боку торф'яна таблетка закріплена щільною сіточкою, яка відмінно пропускає зайву вологу назовні. Через тканинну оболонку, якою є сіточка, легко проникає необхідний повітря. Така властивість потрібно для нормального розвитку в домашніх умовах кореневищ розсади петунії.

Увага! Сіточка зовні просякнута спеціальним складом, який захищає як внутрішній, так і розвивається шар корінців від виникнення різних патогенних організмів і попадання паразитів крізь бічні стінки.

Також специфічна оболонка відмінно тримає форму. При усмоктуванні живильної вологи торфом, останній має властивість розбухати. У цей момент сітка не дає розпастися на частини внутрішнього грунту, залишаючись у формі роздутого барильця.

Завдяки всім плюсів такого способу, користуватися торф'яними таблетками для розсади петунії дуже легко і зручно.

Виділяють наступні переваги для посадки насіннєвого матеріалу:

  1. Торф'яні таблетки мають вигляд повноцінних стаканчиків, не доведеться займатися підготовкою пластикових контейнерів для розміщення розсади петунії.
  2. При розміщенні займають невелику територію.
  3. Передбачені спеціально для посадки маленьких насіння (як у петунії) - у них є спеціальне поглиблення.
  4. Мають специфічної внутрішньою структурою - пористої всередині, відмінно пропускає як вологу, так і повітря. Грунт постійно залишається повітряним і пухким, що благотворно впливає на швидкий розвиток кореневої системи.
  5. При посадці петунії в таблетки не потрібно додатково вносити мінеральні добрива, щоб стимулювати розвиток насіння. Більш повну інформацію про підгодівлю розсади петунії в інших випадках ви можете вивчити тут .
  6. Неможливо зробити надмірний полив рослини, спровокувавши застій води в грунті. Вся зайва поживна волога, що не потрібна для рослини, випливає в піддон. З піддону її виливають.

Важливо! Висаджуючи рослина у відкритий грунт, потрібно обов'язково розрізати посередині сіточку і повністю усунути її з торфу. Якщо цього не зробити, то коренева система повністю заповнить весь простір, в результаті квітка почне марніти і в кінцевому підсумку загине.

Таблетки бувають різних розмірів: 27, 36, 42, 70, 90 мм. Для пророщування розсади підійдуть як найменші, так і великі розміри. Перед тим як ви посадите насіння петунії в торф'яні таблетки, слід вибрати оптимальний розмір для посадкового матеріалу.

Перед тим як ви посадите насіння петунії в торф'яні таблетки, слід вибрати оптимальний розмір для посадкового матеріалу

На фотографії нижче проілюстровано, як виглядає розсада петунії, посаджена в торф'яні таблетки:

На фотографії нижче проілюстровано, як виглядає розсада петунії, посаджена в торф'яні таблетки:

Важливо! Купуйте добре запаковані таблетки. Потрібно обов'язково перевірити, щоб на них була захисна поліетиленова сітка і формує сіточка. Без їх присутності матеріал для посадки насіння петунії не варто купувати.

Як посадити насіння петунії в торф'яні таблетки

Для посадки насіннєвого матеріалу петуній підбирається певний час. Терміни регулюються для різних сортів окремо. Висадка в більшості випадків проводиться в березні. При ранній посадці паростки доведеться додатково підсвічувати фітолампи. Якщо правильно посіяти петунію на розсаду в торф'яних таблетках, то саджанці на посадку будуть готові вже через 3 місяці.

До речі! Більш повну інформацію про терміни висівання, особливості посадки, подальшому догляді і укоріненні розсади петунії у відкритий грунт ви можете прочитати в цієї статті .

Більш повну інформацію про терміни висівання, особливості посадки, подальшому догляді і укоріненні розсади петунії у відкритий грунт ви можете прочитати в   цієї статті

Зверніть увагу! Вибираючи т орфяние таблетки для вирощування петунії з насіння в домашніх умовах, краще зупинитися на діаметрі касет в 4 см.

Давайте розбиратися, як поетапно посадити насіння петунії в торф'яні таблетки.

В першу чергу необхідно попередньо підготувати посадковий грунт. Вибирається глибока ємність, в якій розміщуються таблетки в один ряд. Зверху на них наливається вода і залишається на нетривалий час (до 30 хвилин). Вони встигають наситити в себе всю вологу з ємності і перетворитися на своєрідні барила, збільшившись в 8 разів.

Важливо! Заборонено різко вливати воду в піддон, так як рідина, що потрапила на торф, може вимити все що містяться в грунті живильні речовини.

Після повного вбіранія води залишки вологи випливає з піддону видалити. Тепер починається процес посадки. Насіння петунії являють собою дрібні зернятка. Правильно посіяти петунію в торф'яні таблетки допоможе зволожена зубочистка. З її допомогою підчіплюють маленькі насіння і викладають в отвір, що знаходиться зверху таблетки.

Обережно! Після посіву петунії в торф'яні таблетки, насіння потрібно злегка втиснути в грунт. Ні в якому разі не можна прикопувати грунтом насіння. Вони тоді загинє і не зійдуть. Проростання насіння стимулюється тільки на світлі.

У спеціалізованих магазинах продаються дражировані насіння практично у всіх упаковках. Вони мають щільну оболонку, оснащену поживними речовинами, що допомагають швидше проклюнуться паростку, при цьому насичуючи його стимулятором росту. Для прискореного проростання можна допомогти розчинитися верхньої оболонці. Для цього використовують пульверизатор, обприскуючи посадки петунії теплою водою.

Для цього використовують пульверизатор, обприскуючи посадки петунії теплою водою

Читайте також:

Посадки накриваються поліетиленовою кришкою або плівкою для того, щоб створити тепличні умови і сприяти швидкому проростанню в домашніх умовах насіння петунії.

Покрокова фотографія посадки петунії в торф'яні таблетки:

Покрокова фотографія посадки петунії в торф'яні таблетки:

Теплицю поміщають в тепле місце, де багато сонячного світла. Температуру всередині ємності рекомендується витримувати на рівні +21 .. + 250С. Зниження градусів повітря негативно позначається на сіянцях, вони зупиняються в рості.

Відео: як правильно посадити петунію на розсаду насінням в торф'яних таблетках.

Догляд за розсадою петунії після появи сходів

Після того як досконалий посів насіння петунії на розсаду в торф'яних таблетках, слід періодично відкривати контейнер для поливу і усунення конденсату.

Увага! Перші паростки з'являються через 5-15 днів. Деякі раніше, інші злегка пізніше, але практично весь висаджений посадковий матеріал має гарну схожість.

Деякі раніше, інші злегка пізніше, але практично весь висаджений посадковий матеріал має гарну схожість

Щоб отримати якісну розсаду, слід правильно доглядати за петунією в торф'яних таблетках після сходів:

  1. З'явилися саджанці потрібно постійно контролювати. Температуру для швидкого росту слід залишити на рівні + 220С, помістивши контейнер з посадками на сонячне місце. У похмурі дні варто додатково підсвічувати фітолампи, щоб витримати світловий день протягом 12-14 годин.
  2. Під час відкриття парника рекомендується не тільки провітрювати, але і м'якою тканиною або серветкою усувати вологе випаровування. Це допоможе запобігти будь-яким грибкові захворювання, якими часто дивуються молоді саджанці, наприклад, чорна ніжка.
  3. Певних вимог для поливу розсади петунії в торф'яних таблетках немає. Здійснювати внесення живильної вологи потрібно в той момент, коли торф почне підсихати. Повністю висохши, грунт спричинить за собою загибель розвиненого рослини. Для поливу потрібно відстояна вода кімнатної температури. Після поливу воду, яка просочилася крізь грунт, обов'язково слід видалити з піддону.
  4. Підживлення не варто здійснювати. Всі поживні речовини заздалегідь закладені в торф'яному горщику. Якщо на цьому етапі підгодувати рослина в домашніх умовах, можна спровокувати хворобу куща. Краще залишити чагарник без мінеральної поживи, ніж погубити його.

Таким чином, виконуючи всі рекомендації і доглядаючи за розсадою петунії, вирощування в торф'яних таблетках є найоптимальнішим і швидким варіантом отримання здорового і добре розвиненого саджанця.

Пересадка розсади у відкритий грунт

Пересадку петуній у відкритий грунт з торф'яних таблеток здійснюють в останніх числах травня і до середини першої декади червня. Ці терміни є оптимальними для висаджування в південних регіонах Росії і вище, що обумовлено тим, що температура повітря встановлюється на позитивній позначці в + 10 + 150С. У той же час грунт грунтовно прогрівається, і вже немає небезпеки в останніх заморозках, які можуть погубити ніжну розсаду.

Увага! Перед висадкою у відкритий грунт сіточку на грунті слід обов'язково зрізати, в іншому випадку саджанець зживе себе сам і загине від нестачі грунту.

Хоч багато садівників і радять залишити сітку, аргументуючи це тим, що вона самостійно розчиниться, але таке судження неправильно - вона залишиться і буде заважати кореневій системі розвиватися.

Перед проведенням посадочних заходів у відкритий грунт слід підготувати саджанці і влаштувати для них тренувальні дні. За 9-10 днів до того, як пересадити петунії з торф'яних таблеток у відкритий грунт, необхідно перестати поливати саджанці, але в той же час не давати торфу повністю пересихати.

Щодня переносите горщики на відкрите повітря, загартовуючи їх. Ось, як це треба робити:

  1. У перший день не більше 5 хвилин протримаєте їх на свіжому повітрі. На наступний день варто трохи збільшити проміжок повітряних ванн.
  2. До 10 дня слід на цілий день винести розсаду петунії в таблетках на вулицю.
  3. У наступні 3 дні потрібно залишити рослина ночувати на вулиці, але під навісом, щоб в разі дощу краплі не потрапили на розсаду.
  4. В останній день перед початком посадочних робіт слід зайнятися підготовкою клумби або грядки, куди буде поміщено рослина.

В останній день перед початком посадочних робіт слід зайнятися підготовкою клумби або грядки, куди буде поміщено рослина

Якщо рівень кислотності землі не вказує 5,5, то слід додатково внести 0,2 кг на 1 м2 вапна. Вона вирівняє рН-середовище на ділянці до необхідного рівня. Можна внести в грунт перепрілий перегній, на таку підгодівлю рослина відповість активним ростом і розвитком як зеленої маси, так і кореневищ.

Можна внести в грунт перепрілий перегній, на таку підгодівлю рослина відповість активним ростом і розвитком як зеленої маси, так і кореневищ

Посадку у відкритий грунт слід проводити рано вранці, але найкраще пізно ввечері. За ніч рослина зможе акліматизуватися на новому місці. Крім цього, оптимальним варіантом стане похмурий теплий день.

Отвір в землі слід викопувати не більше ніж 10 см як в глибину, так і в ширину. Відстань між лунками для висадки розсади петунії в торф'яних таблетках потрібно вибирати на підставі сорти, який ви хочете виростити в домашніх умовах:

  1. Для мелкоцветкових петуній - від 19 до 22 см;
  2. Для крупноцветкових кущів - 24-28 см одна від одної;
  3. Для кущових рослин - до 35 см.

Важливо! При пересадці петуній у відкритий грунт ні в якому разі не можна діставати розсаду з таблетки - ушкодяться все кореневища. Єдине, що потрібно зробити - акуратно розрізати і видалити сіточку.

Рослина поміщається в грунт і засипається зверху землею, злегка ущільнюючи зверху. Обов'язково потрібно полити великою кількістю теплої води. Це необхідно, щоб згладити різницю між відкритим грунтом і торф'яної землею.

Подальший догляд слід проводити відповідно до рекомендацій по догляду за дорослими чагарниками петунії.

Таким чином, посадка насіння петунії на розсаду в торф'яних таблетках - найкращий варіант для вирощування розсади. Такий метод не потребує додаткового догляду в домашніх умовах під час пікіровки в окремі вазони. Висадка розсади проводиться разом з грудкою торфу, з якого рослина отримує всі поживні речовини. Тому садівники в більшості випадків вибирають саме цей спосіб висівання насіння, який допомагає виростити чудово здорову і якісну розсаду прекрасних квітів.

Відео: правильна посадка петунії на розсаду в торф'яних таблетках.

Корисна стаття?

Корисна стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама