Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Питання Індора номер 1: під який лампою вирощують коноплю?

  1. Чому марихуана в закритому грунті потребує освітленні?
  2. Лампи для вирощування конопель: п опулярние варіанти
  3. Як вибрати енергозберігаючу лампу для вирощування марихуани?
  4. Чи можливо вирощування марихуани під світлодіодами?

Будь-яка людина, який зібрався займатися гроувінгом на закритому ґрунті задається питанням: під який лампою вирощують коноплю? Знайдено кілька хороших відповідей і ми готові ними поділитися. Адже правильне освітлення найважливішою умовою, якщо мова заходить про успішне вирощуванні марихуани в закритому приміщенні. Правильний світло - спонукає канабіс до активного росту, до того ж, покупка ламп - не таке вже дороге захід, який до того ж, не викличе зайвих підозр. В умовах вулиці, відкритого грунту, рослина отримує вдосталь світла від Сонця, а в приміщенні світла часто не вистачає. Тому дбайливий гровер повинен організувати для свого саду повноцінну систему штучного освітлення. Питання тільки в тому, яку лампу використовувати для вирощування марихуани.

Чому марихуана в закритому грунті потребує освітленні?

Будь-яка людина, який зібрався займатися гроувінгом на закритому ґрунті задається питанням: під який лампою вирощують коноплю

Світло - основа життя

В даному випадку, лампи потрібні нам не тільки для виділення світла, але і для цінного теплового випромінювання. Марихуана ж родом з жарких куточків нашої планети. І якраз вирощування канабісу на закритому ґрунті дарує можливість створити для марихуани максимально сприятливі умови зростання. Адже в тутешніх регіонах натурального сонячного світла в аутдорі може не вистачати, а ось за допомогою лампи для вирощування марихуани в домашніх умовах можна домогтися шикарних результатів.

Для яких конкретно цілей нам потрібне світло? Першочергове причина в відомому всьому процесі фотосинтезу, який є стимулом для зростання будь-якої рослини. У наш час є безліч видів ламп, які використовуються Гровер для культивації марихуани на закритому грунті. Штучні джерела освітлення відмінно комбінуються з природним (сонячним) світлом. Це збільшить силу того самого фотосинтезу, що призводить до додаткової стимуляції росту. Але не можна забувати про те, що рослина має відпочивати. У темний час доби розвивається коренева система канабісу, що важливо для якості кінцевого врожаю. Для цих цілей потрібно як мінімум виділяти 3-4 години. У наш час все більше гроверів схиляються до того, щоб повністю замінювати природне джерело світла штучним і таким чином повністю контролювати світловий і температурний режим рослини.

Точна кількість світла, яке необхідно для культивації марихуани, залежить від специфіки сорту, вегетаційного періоду і наявності або відсутності природного світла. На основі цих чинників і відбувається підбір спеціальних ламп для освітлення марихуани. Варто також з'ясувати які лампи використовувати для вирощування марихуани в приміщенні.

Лампи для вирощування конопель: п опулярние варіанти

Під якою лампою вирощують коноплю більшість гроверів? На це питання немає однозначної відповіді. Тут уже кожен вибирає собі до душі, по можливості і за потребами. Розглянемо базові варіанти.

Розглянемо базові варіанти

ДНаТ

Дугова натрієва трубчаста лампа. Про неї часто можна прочитати в статтях по гроувінгу. Структура ДНаТ досить проста: еліпсоїдна скляна колба, в ній розташовується пальник, яка в свою чергу наповнена ксеноном і амальгамою натрію. У наш час вважається дуже вдалим вибором для вирощування марихуани. І не просто так, адже світло, вироблений ДНаТ розташовується в жовто-червоній області видимого спектру. Тобто даний вид ламп - є "теплими" джерелами світла. ДНаТ можна використовувати без спеціального рефлектора, тому що поверхня лампи має дзеркальний шар. Хороша альтернатива для гровінга в закритому приміщенні із заслуженою репутацією.

МГЛ

МГЛ - металогалогенні лампа. Також популярний варіант для штучного освітлення конопель. Така лампа випромінює досить різкий холодний світло і частіше використовується в оранжереях і теплицях. Однієї такої лампи з рефлектором може вистачити і на цілу тепличку невеликих розмірів. Для 2 квадратних метрів плантації вистачить 400 Ватт, а для 6 - вистачить і 1000 Вт. Світло від МГЛ перебуває в синій області видимого спектру. Це ідеально підходить для вегетативної фази. Таке світло гальмує вертикальний ріст і стимулює кущі рости вшир і покриватися якомога більшою кількістю листя.

ЕСЛ

Енергозберігаючі лампи для вирощування марихуани використовуються, як правило, в приміщеннях, але буває, гровер встановлюють їх в оранжереях і теплицях. Основний плюс, звичайно ж, в низькому рівні енергоспоживання. Енергозберігаючі лампи мають широкий спектр, від блакитного до червоного, від холодних до теплих, що є їх безперечною перевагою, адже ЕСЛ підходять як для періоду цвітіння так і для фази вегетації. Енергозберігаючі лампи практично не нагріваються, не шкодять каннабісу і не вимагають додаткового обладнання. Що приємно з ЕСЛ - це універсальність, можливість тривалої експлуатації і простота у використанні.

Як вибрати енергозберігаючу лампу для вирощування марихуани?

Марихуана під ЕСЛ

Після того, як Ви вирішили з метою висвітлення свого маленького саду взяти ЕСЛ, ви можете виявити що вони бувають різними. І відрізняються вони за такими параметрами: ватам, люменам і Кельвіна. Розберемося, які саме лампи нам підійдуть:

  • Вати - показник для вимірювання потужності лампочки, сили світлового потоку. У нашому випадку чим більше ват - тим вище врожайність, тому що чим більше світла - тим більше зростання;
  • Люмени - це ще один варіант як виміряти потужність лампи. Якраз в люменах часто і вимірюється сила ЕСЛ. Тут теж є від чого відштовхуватися. Якщо узагальнити, то для кожної рослини марихуани необхідно виділити ВІД 10000 люменів. Це означає, що якщо одна лампа видає 2000 люменів, то подібних лампочок необхідно, як мінімум, по 5 штук для кожного окремого куща. Чим більше люменів отримає рослин, тим більше грам врожаю воно видасть, коли прийде час;
  • У кельвінах вимірюють колір лампи. У кельвінах і визначається спектр конкретної лампочки. Прохолодні лампочки, зі спектром блакитних відтінків, вони ж білі або лампочки денного світла ідеально підходять для періоду вегетації. У кельвінах їх маркують від 5000К - 6500К. Їхнє світло нагадує сонячне світло влітку або навесні. Теплі лампочки, світло яких знаходиться в діапазоні червоних і жовтих відтінків, використовуються для періоду цвітіння. Їх колірна температура 2700К. Світло від цих лампочок нагадує "холодніше" осіннє або зимове сонце.

Згадаємо, справедливості заради, що як на стадії вегетації, так і під час цвітіння можна використовувати як теплі, так і холодні лампочки, проте при бажанні домогтися кращого врожаю, потрібно використовувати їх відповідно.

Чи можливо вирощування марихуани під світлодіодами?

Яскраво і результативно

Сьогодні все більше і більше гроверів починають використовувати світлодіодні лампи для вирощування конопель. Світлодіодна лампа або пристрій LED являє собою безліч лампочок рівномірно розташованих на основній панелі пристрою. При використанні звичайних ламп, світло часто розсіюється нерівномірно через різної відстані кожного конкретного куща до джерела освітлення. А ось зі світлодіодними лампами ситуація інша, вони розподіляють рівний потік світла, однаковий для всіх куточків плантації. LED лампи не виробляють тепло, а тому будь то гроурум або теплиця, їх можна ставити впритул до марихуани, якої вони не заподіють ніякої стресу або шкоди. З цієї ж причини, зникає потреба в додаткових поливах.

Сучасні LED лампи виробляють світло, який займає повністю весь спектр. Світлодіодні лампи повинні прослужити своєму господареві в районі 40-50 тис. Годин. З позиції економії споживання енергії, це один з найбільш вигідних джерел штучного освітлення для марихуани. Але, при всіх зручностях і переваги LED лампи для культивації канабісу, світлодіодні лампи мають дуже високу вартість, що і стримує поки більшість гроверів від переходу на лампи LED.

Не забувайте, що світло - дуже важлива потреба вашої растіхі і питання врожайності дуже сильно залежить від того п од який лампою вирощують коноплю і наскільки правильно це роблять. Грамотно вибрати джерело штучного освітлення нескладно, та й до того ж придбати потрібну лампу в наш час зовсім не складно.

Так прибуде з Вами сила і вся мудрість культури 420 !

Чому марихуана в закритому грунті потребує освітленні?
Чи можливо вирощування марихуани під світлодіодами?
Будь-яка людина, який зібрався займатися гроувінгом на закритому ґрунті задається питанням: під який лампою вирощують коноплю?
Чому марихуана в закритому грунті потребує освітленні?
Для яких конкретно цілей нам потрібне світло?
Як вибрати енергозберігаючу лампу для вирощування марихуани?
Чи можливо вирощування марихуани під світлодіодами?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама