Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Помідори на балконі вирощування покроково, фото

  1. Кращі сорти томатів для балкона
  2. перлина жовта
  3. перлина червона
  4. Белконі Уеллоу
  5. бонсай
  6. Підготовка і посів насіння томатів
  7. Догляд за помідорами на балконі в період розвитку розсади
  8. Температурний режим і освітлення
  9. добриво розсади
  10. Обробка розсади від захворювань
  11. Пікіровка і розсаджування
  12. Помідори на балконі - вирощування і прищипування
  13. Помідори на підвіконні вирощування і догляд відео

Вирощування помідорів на балконі

Кращі сорти томатів для балкона

Щоб томати радували урожаєм, потрібно правильно підібрати сорти. Рослини повинні:

  • Мати низький або середній зріст;
  • Невеликий розмір;
  • Давати багато плодів.

Всім цим вимогам відповідають наступні сорти: Перлина жовта, Перлина червона, Піноккіо, Белконі Уеллоу, Бонсай.

Всім цим вимогам відповідають наступні сорти: Перлина жовта, Перлина червона, Піноккіо, Белконі Уеллоу, Бонсай

Відповідні для балкона сорти томатів

перлина жовта

Ранньостиглий сорт, гібрид. З моменту висаджування до початку формування плодів в середньому проходить 3 міс. У висоту рослина досягає до 60 см. Сорт стійкий до хвороб, невеликим перепадів температури і нестачі сонячного світла. Дозрілий томат має яскраво-жовте забарвлення і круглу форму. Вага 1 помідора становить в середньому до 50 гр.

перлина червона

Ранньостиглий гібрид. З моменту висаджування до початку плодоношення проходить до 95 днів. Томати круглої форми, невеликі, яскраво-червоного кольору. Вага 1 помідора до 50 гр. Сорт невибагливий в догляді, стійкий до перепадів температури, має високу стійкість до хвороб.

Белконі Уеллоу

Гібрид середньостиглий. Плоди невеликі, по типу черрі, з яскраво-жовтим забарвленням. При виборі цього сорту вирощування помідорів на балконі дозволяє отримати самий рясний урожай.

бонсай

Детермінантний сорт, швидко дозріває (до 3 міс.), Відрізняється великою врожайністю. Висота рослини до півметра. Кущі невеликого розміру, мають гарний зовнішній вигляд і можуть вирощуватися в якості декоративного оформлення. Вага помідора становить до 65 гр, форма кругла, колір червоний.

Підготовка і посів насіння томатів

Кращий час, щоб посіяти балконні помідори, вирощування яких ми розглядаємо - лютий і березень. Перед посадкою насіння замочують в перманганату калію на півгодини, а потім - в стимуляторе зростання на 10 годин.

Після поміщають в тепле місце на зволожену марлю. Через 3 дні насіння пустять коріння, і їх можна буде переносити в невеликі ємності з грунтом.

Передпосівна підготовка насіння балконних помідор

Висаджують посівний матеріал вглиб на 1 см, залишаючи відстань між рослинами до 3 см. Найкраще вирощувати розсаду в суміші з торфу, дернової землі і перегною в пропорції 1: 1: 1, або використовувати готовий субстрат з магазину.

Догляд за помідорами на балконі в період розвитку розсади

Ящики з розсадою розміщують на південному підвіконні, накривають плівкою і ставлять у тепле, що не продувається протягами місце. Після появи перших паростків ємності переставляють на підвіконня.

Після появи перших паростків ємності переставляють на підвіконня

Ящик з помідорною розсадою під плівкою

Температурний режим і освітлення

Необхідно дотримання температурного режиму: вночі до плюс 17 градусів за Цельсієм, вдень - до плюс 25.

Вирощування томатів в домашніх умовах взимку має на увазі під собою збільшення світлового дня. Справитися з цим завданням допомагає люмінесцентна лампа, яку розміщують на висоті 25 см від листя. Вмикають світло під час похмурої погоди, до початку світанку і після заходу сонця.

добриво розсади

Підживлення томатів в період активного розвитку проводять тричі:

  • первинну - через 12 днів після висаджування насіння, для добрива використовують 1 ч. л. сечовини на 3 л води;
  • основну - відрахувавши 10 днів після первинної: вносять органічне комплексне добриво (наприклад, Росса), згідно з інструкцією;
  • зміцнюючу - за тиждень до висаджування рассадного матеріалу на постійне місце: поєднують полив з підгодівлею, розбавляючи 1 ст. л. нітрофоски на 3 л води.

Добриво розсади томатів

Обробка розсади від захворювань

У стадії розвитку розсади важливо захистити томати на підвіконні, вирощування і догляд за ними можуть бути зведені нанівець, якщо вони будуть заражені грибковими захворюваннями. Для цього розсаду обробляють молоком: 50 гр на півлітра води.

Пікіровка і розсаджування

Для формування красивої розсади її повертають різними сторонами до сонячного світла з інтервалом в декілька днів.

Пікірування починають після формування повноцінної третьої листової пластини і роблять пересадку в горщик невеликого (до 5 см) діаметру. При пересаджуванні в ємність більшого розміру можливо гірший розвиток коренів.

Пікірування і розсаджування помідорною розсади

Через 30 днів розсаду пересаджують в ємність об'ємом 3-5 літри.

Помідори на балконі - вирощування і прищипування

Температура на підвіконні повинна бути не більше 30 градусів тепла за Цельсієм, інакше рослини витягнуться, а на листках утворюються междоузлия.

Для балконних томатів досить одного поливу на тиждень. Необхідно використовувати відстояну воду кімнатної температури, і підливати її так, щоб вона не потрапляла на листя - під самий корінь.

Для самозапилення після початку цвітіння балконні помідори легенько струшують. Але більш дієвим методом запилення томатів в домашніх умовах є обробка препаратом Зав'язь.

Але більш дієвим методом запилення томатів в домашніх умовах є обробка препаратом Зав'язь

Обробка томатів запилюють засобом

Після завершення формування пасинків необхідно прищипувати томати на балконі - вирощування без цього заходу може сильно знизити врожайність, викликавши Обмельчаніе плодів. Для цього відростки обламують, залишаючи на рослині невеликий держак в 5 см.

Удобрюють балконні томати під час цвітіння, і повторно - через 14 днів. Найкраще підходить підгодівля деревною золою (1 ст. Л. На 0,5 л води), можна скористатися комплексним мінеральним добривом.

Помідори на підвіконні вирощування і догляд відео

підсумок

Розібравшись, як вирощувати помідори в домашніх умовах, можна насолоджуватися свіжими овочами круглий рік: влітку збираючи томати на дачі, а взимку - на балконі. Вибравши відповідний сорт і дотримуючись простих правил догляду, можна озеленити квартиру, завести справжній домашній город, і отримати прекрасний урожай.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама