Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Принцип вирощування томатів за голландською технологією

  1. Які підходять сорти Насіння помідор потрібно попередньо підготувати до посадки. І для використання...
  2. Застосовуємо на практиці
  3. Відео "Як виростити помідори за голландською технологією"

Які підходять сорти

Насіння помідор потрібно попередньо підготувати до посадки. І для використання саме цього методу вирощування потрібно підібрати відповідні, "правильні" насіння, які призначені для вирощування саме в теплицях. Томати діляться на різні види:

  • детермінантні;
  • низкорастущие;
  • підлозі детермінантні;
  • середньорослі кущі;
  • індетермінантні;
  • високорослі кущі.

Для методики розведення, яка описана в даній статті, ідеально підходять тільки середньорослі і високорослі типи рослин. Якщо вам цікаво спробувати дану методику вирощування, вам обов'язково потрібно знати, які підходять сорти для отримання результатів за методикою голландців. Як показала практика, найкраще вибирати такі сорти: Камрі, Президент два, Ханни Мун, Дебют і Раїса.


суть технології

Даний метод отримав всесвітнє визнання за свою ефективність і врожайність. Овочівники Росії вже давно зрозуміли суть технології і вдало її використовують, отримуючи прекрасні врожаї плодів. Помідори виходять дуже смачними, круглими і соковитими. Голландська технологія дозволяє зібрати з одного квадратного метра шістдесят, а то й шістдесят п'ять кілограм помідорів.

Щоб укоренити рослина, використовується спеціальна основа з мінеральної вати. Через багатьох причин грунт не використовують взагалі. Найголовніша з них та, що в звичайному чорноземі можуть завестися шкідники, яких обов'язково потрібно буде знищити, використовуючи гербіциди. Використовуючи ж мінеральну вату - це питання виключений.

Щоб комплексно підживити розсаду, досить використовувати добриво в готовому вигляді. У ньому знаходяться всі найнеобхідніші компоненти.

У ньому знаходяться всі найнеобхідніші компоненти

Схема висадки розсади за голландською технологією

Досить буде додати до ємностей, в яких знаходиться суміш ґрунту. Щоб краще проходила процедура фотосинтезу рослини, багато застосовують вуглекислий газ. Адже при правильному газообмене буде і хороший урожай. Квітки рослини запилюються завдяки бджолам, шершням або джмелям, яких потрібно запускати в той період, коли рослини помідор цветут.Перед тим, як висадити насіння, субстрат необхідно гарненько зволожити. На денце тари для посадки укладаєте дренаж, поверх якого - мінеральну грунт. Далі посіяти насіння помідорів і зверху їх на один сантиметр покрити піском і вермикулітом. Важливо не допустити, щоб грунт пересох. Для цього потрібно накрити розсаду плівкою і прибрати в тінь з палючого сонця. Стебла рослини, як правило, досягають необхідного рівня вже через півтори - два тижні. Тоді і потрібно буде пересаджувати рослини в спеціальні ємності (контейнери або мішки).

Для того, щоб отримати прекрасну розсаду помідорів, важливо знати необхідне для зростання час: взимку - максимум дев'ять тижнів; навесні - не більше шести; влітку - не більше п'яти тижнів. Голландська технологія вирощування томатів - комплексне вирощування смачних плодів. Для того, щоб отримати прекрасну розсаду помідорів, важливо знати необхідне для зростання час: взимку - максимум дев'ять тижнів;  навесні - не більше шести;  влітку - не більше п'яти тижнів Рослина має відповідати деяким вимогам:

  1. Коли з'явилася перша пензлик квіток, на ній буде близько десяти листочків.
  2. Правильно, коли квітконіжка коротка при відповідній формі квіткової кисті.
  3. Кисть квіток повинна звисати вниз.
  4. Стебло рослини повинен бути середньої товщини.

Важливо простежити за цими важливими моментами. І тоді ви отримаєте прекрасний урожай смачних помідор. Приміщення, в якому буде рости розсада, повинна провітрюватися, мати хороше освітлення, температуру повітря мінімум вісімнадцять градусів, а грунту на момент висадки мінімум шістнадцять градусів за Цельсієм. Якщо ж температура повітря або грунту нижче, необхідно провести обігрів даного приміщення. Пересаджування розсади дуже копітка справа. Важливо простежити за цими важливими моментами

При пересаджуванні коріння розсади не повинні переплітатися. У найпершу чергу грунт потрібно зробити рівніше і накрити целофановою плівкою. Це дозволить краще відображати сонячні промені і захистити розсаду від шкідників. Потім кожне маленьке рослина потрібно полити солоною водою. Робити це потрібно шлангом або краплинним способом, знизу, щоб не обпекти і не пошкодити листочки.

На один квадратний метр потрібно висаджувати 2-2.5 паростка помідор. А при дуже хорошому освітленні теплиці можна 2.6-2.7. Відповідний проміжок між двома рядами помідор - сімдесят - дев'яносто сантиметрів, а між паростками до п'ятдесяти п'яти сантиметрів.

Вирощування томатів за голландською технологією в великих обсягах і хорошої якості залежить від правильної підтримки теплового балансу в теплиці, де вирощують помідори.

Це впливає на: Це впливає на:

  • кількості квіток;
  • форму і колір плодів;
  • період дозрівання помідорів і їх розмір.

Для помідор, які вже посаджені, дуже важливо підтримувати температурний баланс:

  1. в нічний час доби - не менше ніж сімнадцяти градусів;
  2. в денний час доби - не більш дев'ятнадцяти градусів;
  3. температура грунту повинна бути постійно сімнадцять - вісімнадцять градусів за Цельсієм.

Також організуйте відмінний повітрообмін, можливо навіть встановіть вентилятори. Для отримання хорошого врожаю нормою вологості повітря в приміщенні, де вирощуються рослини, є шістдесят п'ять - сімдесят п'ять відсотків. При вологості менше п'ятдесяти відсотків, плоди помідор вийдуть твердими і волокнистими.

Застосовуємо на практиці

Після того, як висадили кущі, їх потрібно відразу ж регулярно поливати. У правильному поливі полягає правильний підхід, вирощуючи помідори. Найкращий варіант поливу - крапельним способом зрошувати рослина знизу. Для поливу рослин по борознах ефективніше застосовувати труби з пластика зі спеціальною перфорацією, до яких потрібно підключити шланг для поливу.

Така тактика сприятливо сприяє рівномірному поливу рослини. Періодичність, з якою потрібно поливати томати, залежить від дії і активності сонячного випромінювання, швидкості випаровування вологи, вологості грунту, вентиляційної системи та підтримуваної температури всередині тепличного приміщення. Для поливу рослин найбільш корисна вода після дощів або очищена не холодніше шістнадцяти градусів. На кожній стадії розвитку рослини обов'язково потрібно видаляти засохлі старі листочки. Така тактика сприятливо сприяє рівномірному поливу рослини

Обов'язково обрізайте квітки для правильного розвитку і балансу. У перших двох пензлик потрібно залишити по п'ять квіток, а в інших вже можна по шість. Запилення за допомогою бджіл, джмелів проводити необхідно до трьох разів на тиждень. Саме цей метод впливає на більшу кількість плодів. Коли настане час збирати врожай, кращий час для цього - ранній ранок, за тиждень близько чотирьох разів проводите цю процедуру.

А в зимовий період помідори спокійно збирайте, навіть якщо у них ще не яскравий окрас. У весняний та осінній періоди зривайте тільки найбільш достигли плоди томатів .. Щоб не пошкодити зібрані плоди, ефективно буде складати його в короби або кошика. Застосовуємо на практиці дану технологію і отримуємо прекрасні врожаї.

Відео "Як виростити помідори за голландською технологією"

На відео показано, як вирощують помідори в Голландії.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама