Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розсада помідорів: як її виростити в домашніх умовах для посадки в теплицю або відкритий грунт?

  1. Процедура висіву насіння томатів на розсаду в домашніх умовах
  2. Терміни посіву помідорових насіння
  3. Метод отримання саджанців з пляшки
  4. Сорти для утримання на балконі
  5. Залицяння за сіянцями в домашніх умовах
  6. Метод обробітку томатів без розсади

При розведенні томатів будинку важливо брати до уваги безліч нюансів. Процес цей передує вирощування розсади помідорів, від якої залежить урожай всього сезону. Деякі городники роблять посадку відразу в споруджені гряди насінням. Оскільки дана культура розцінюється городниками, як вкрай вибаглива і примхлива, на кожному з етапів її обробітку слід забезпечити для неї належні чинники зростання. Для чого слід знати секрети вирощування розсади помідорів у домашніх умовах, а в потрібній ситуації вміти ними скористатися. При розведенні томатів будинку важливо брати до уваги безліч нюансів

Процедура висіву насіння томатів на розсаду в домашніх умовах

Кожен бажаючий може взятися за вирощування розсади томатів і помідор в домашніх умовах - на пригріває сонцем підвіконні або опалювальному балконі. Шляхів вирішення питання можливо кілька:

  1. посів насіння в загальні контейнери або ящики без пікіровки (відразу з потрібним запасом відстані між майбутніми кущами в 15 см);
  2. в загальній тарі масове вирощування розсади помідорів і пікірування в індивідуальні склянки (з мінімальним інтервалом між насінням в пару см);
  3. посадка в відокремлені склянки (або в торфоперегнійні горщики, що набагато краще - можлива висадка сіянці одномоментно з горщиками без виїмки кореневищ).

Спочатку виконують знезараження тари. Для чого її обдають окропом. Далі приступають до приготування грунтосуміші з торфу, перегною, садової грунту в частинах 1 до 1 до 2. Або суміш набувають в магазині сільськогосподарських товарів.

Грунтовий склад покупних сумішей відразу приведений до балансу, але вирощування розсади помідорів будинку з ним виходить значно дорожче.

Другий крок - підготовка насіння (з пророщуванням при необхідності). Так як виростити розсаду помідор в домашніх умовах для теплиць представляється можливим лише з схожих насіння, спочатку готують посадковий матеріал.

Приготування посадкового матеріалу складається з послідовно виконуваних дій: Приготування посадкового матеріалу складається з послідовно виконуваних дій:

  • Перевірка зовнішнього вигляду, відбраковування дрібних, дефективних насіння.
  • Вибірка порожніх насіння: насіння заливають солоною водою на кілька хвилин, після чого придатні до посіву осядают, а пустотілі - спливають. Схожих насінин промивають від солі проточною струменем.
  • Бактерицидна обробка: у кожного рослинники є свій індивідуальний метод. Хтось обробляє слабо наведеним марганцевих складом, хтось розчином перекису водню, хтось навіть часниковим настоєм і 0,15% розчином купоросу. Варіантів безліч, головне - обробити посівний матеріал, що буде виступати профілактикою рослин від багатьох недуг і від фітофтори в тому числі.

Розчин для замочування насіння беруть теплий (t - від 40 С). У такій водичці матеріал тримають приблизно хвилин 15.

Багатьма городниками процедура пророщування насіння томатів пропускається, адже 25-ти градусна температура вирощування розсади помідорів, що передбачається в житловому приміщенні на даному етапі, дозволяє відмінно сходити навіть не пророщеним зерняткам Багатьма городниками процедура пророщування насіння томатів пропускається, адже 25-ти градусна температура вирощування розсади помідорів, що передбачається в житловому приміщенні на даному етапі, дозволяє відмінно сходити навіть не пророщеним зерняткам. Борозенки або лунки продавлюють вглиб на 1,5 см і переможе насіння передбачають відстань.

Поки сходи не проклюнутся, поливають посіви двічі в тиждень, процедуру проводять з використанням відстояної води кімнатної температури. Коли з'являться паростки, поливання зводять до одноразового зрошенню, але кожен проводять позакореневе зрошення зеленої маси.

Далі починає зростати розсада помідорів як її виростити в домашніх умовах, коли величина світлового дня до цього не має? Надходять так - встановлюють додаткові джерела освітлення. В гряди саджанці переміщують по закінченні 6-8 тижнів з дня посіву.

Терміни посіву помідорових насіння

Щоб удома вдалася міцна розсада помідорів: як її виростити на Уралі в теплиці, слід неодмінно представляти Щоб удома вдалася міцна розсада помідорів: як її виростити на Уралі в теплиці, слід неодмінно представляти. Для чого треба дотримуватися сприятливих дат посіву відповідно до обраного сорту. Звичайно для середньої широти і Уралу вибирають раннепоспевающіе томати. Ось, наприклад, такі: Беніто, Лялька, Санька, Альфа, Дон Жуан, Валентина.

Відомості, коли слід здійснювати вирощування помідорів, коли сіяти розсаду, можливо отримати шляхом нескладних розрахунків. Важливо взяти до уваги, що в кімнаті саджанці знаходяться 50-60 діб, а весь період вегетації до утворення плодів у помідор становить приблизно 3-3,5 міс (у ранніх томатів). Крім того, кліматичний фон регіону, теж враховується. Так як виростити розсаду помідор в квартирі в туалетному папері не довго, ранній посів (в січні і навіть у лютому) ризикований. Адже кущики почнуть витягатися, а переносити їх в вуличний грунт буде рано (через загрозу весняних похолодань).

Рекомендовані час посадки - середина або остання декада березня Рекомендовані час посадки - середина або остання декада березня. Березневий день вже досить тривалий, і кущики в ньому цілком можуть налаштуватися на хороший урожай. Якщо саджанці для переміщення в гряду в кінці весни, від запланованого числа треба відступити 55 діб в зворотному обчисленні. Так визначають час висіву насіння.

За 50 днів повинні проклюнуться проростки і перетворитися в міцні рослини. А як виростити міцну розсаду помідорів, підкаже місячний графік. Друга фаза прибуває місяця - оптимальний час посівів, якщо слідувати місячним графіком. Передбачається, що саджанці, вирощені за цими правилами, дадуть здорову розсаду і менше будуть страждати різними захворюваннями. І, навпаки, не доцільно висівати помідорне насіння на повну місячну фазу. Інформація про терміни посівів томатів і інших овочів міститься в місячному календарі, яку подає городникам кожен новий сезон.

Метод отримання саджанців з пляшки

Якщо цікавить вирощування розсади томатів: посадка і догляд за культурою можуть відбуватися по-різному. Вище були описані класичні методи висіву в стандартну тару. Однак прогрес в агротехнології не стоїть на місці. Експерименти городників привели до того, що з'явилися інноваційні способи пророщування томатного насіння і різних овочевих культур. Так і виник такий спосіб, як вирощування розсади помідорів у пластиковій пляшці і паперовій основі у відкритому грунті.

Іншими словами, пророщування насіннєвого матеріалу в пляшках є результатом випарів вологи з паперу, а не грунтового харчування.

При цьому вирощування розсади помідорів з насіння на папері в пляшці має явними плюсами. Особливі зручності відзначають в плані чистоти і гігієни - грунт по кімнаті не розкидається, відсутня бруд. Тому даний метод можна застосовувати і для отримання інших овочів - огірків, баклажанів, а також для квіткової розсади. При цьому вирощування розсади помідорів з насіння на папері в пляшці має явними плюсами

Пристосування для здійснення процедури:

  1. поліетиленові мішки (для сміття);
  2. папір туалетний;
  3. пляшка пластикова (1,5 л) з відрізаною горловий частиною.

Отже, ось як виростити розсаду помідорів і перців по даній агротехнології:

Очікувати паростків при даній технології вже можна через 120 годин.

Те, як виростити хорошу розсаду помідорів на підвіконні і як швидко можна це зробити, стало відомо. Однак даний спосіб має і іншу інтерпретацію. Прийом горизонтальної висадки має іншу послідовність кроків:

  1. Пляшку з просвічує пластика розрізають на дві половинки поздовжнім різом.
  2. Половинки застеляють туалетним папером кілька разів.
  3. Між шарами укладають томатні зернятка.
  4. Збризкують паперову підкладку водою.
  5. Верху пляшок вкривають поліетиленом і встановлюють на освітлене місце. Атмосфера під плівкою буде те саме що парниковому ефекту, тому поливати насіння не потрібно.

Як тільки на кожному паростку вийдуть по парі справжніх листочків, виконують пікірування - пересадку в окремі горщики кожного сіянця. Так як виростити розсаду помідор будинку передбачається в різноманітній тарі, підійдуть і 5-ти літрові пластикові бутлі з віддаленим шийкою. У них кущики помідорів сидітимуть до закінчення вегетаційного терміну і плодоутворення.

Сорти для утримання на балконі

щоб виростити вдома помідори на підвіконні в торф'яних таблетках, слід приготувати відповідний помідорний сорт. Є сорти томатів, які селекціонери спеціально вивели для цілей кімнатного культивування. Ось тільки деякі з них.

Балконне диво - низько зростаючий популярний томатний сорт Балконне диво - низько зростаючий популярний томатний сорт. Його плоди характеризуються відмінною якістю смаку. Кущ прекрасно себе почуває і в похмуру погоду, проявляє стійкість до фітофтори. Пасинкування для нього не передбачено.

Бонсай балконний зростає в довжину трохи більше 30 см. Круглі дрібненькі помідори мають відмінний смак. Рослина цінується не як за врожайність, як за декоративні зовнішні дані.

Кімнатний сюрприз - рослина компактне (не перевищує 50 см в довжину). Характеризується з позитивного боку по схожості і обсягом врожаю.

Загадка - сорт детермінантний (не вище 40 см). Плоди дозрівають через 85 діб. Їх маса близько 100 р Загадка добре себе показує в дощову погоду, стійка до хвороб.

Як видно з того, як виростити хорошу розсаду помідор на балконі в торф'яних горщиках, особливостей не має. Так без обтяжливих грошових витрат можна постачати все сімейство смачними і корисними плодами.

Залицяння за сіянцями в домашніх умовах

Подальший догляд за помідорним саджанцями включає поливання на постійній основі, підгодівлі, розпушування грунту. Тут немає ніяких секретів. Головне - не заливати коріння, інакше чорна ніжка зіпсує все праці. Багато про те, чи вистачає рослинам харчування, може сказати їх зовнішній вигляд. Додаткового живлення не потрібно сіянцям з потужними стеблами і здорової зеленої забарвленням листя. Хиленькие кущики харчування зазвичай недоотримують.

Ознаками дефіциту поживних елементів є:

Добавку для розсади визначають, виявивши проблему в стані саджанців.

Метод обробітку томатів без розсади

Переваги, які мають вирощувані безрассадним способом сорти помідорів, очевидні. По-перше, формується потужна система коренів, їй не страшні ні посушливість, ні хвороби. Переваги, які мають вирощувані безрассадним способом сорти помідорів, очевидні По-друге, кущики не відчувають стресів (як при пікіровки), тому вони раніше зацвітають і утворюють зав'язі.

Однак недоліки у безрассадного варіанту теж є. Наприклад, тут доречні виключно ранньостиглі сорти. Наприклад, Вологодський Урожайний, Айсберг, Яблука на снігу, Вибух, Амурська зоря. Вибирати треба з районованих помідор. Посівні рамки тут зсуваються (приблизно на 1,5 місяці вперед). Однак саджанці швидко набирають міць і наздоганяють висаджені розсадою помідорні сорти. І з розвитку починають обганяти їх. Свіжі томати можна збирати з вересня по жовтень.

Займаючись домашнім розведенням помідорів, можна спробувати поєднати обидва методи - розсадний і безрассадний. Тоді збирати домашні томати на їжу можна буде нескінченно довго. А як правильно виростити розсаду помідор, стало відомо.

Далі починає зростати розсада помідорів як її виростити в домашніх умовах, коли величина світлового дня до цього не має?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама