Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розведення черв'яків в домашніх умовах як бізнес, відгуки

  1. актуальність бізнесу Розведення черв'яків в домашніх умовах складно назвати популярним видом бізнесу....
  2. технологія вирощування
  3. підготовка приміщення

актуальність бізнесу

Розведення черв'яків в домашніх умовах складно назвати популярним видом бізнесу. Але низький поріг входження, простота вирощування та догляду, а також наявність різних джерел збуту говорить про перспективність організації верміферми (місця, де вирощують черв'яків).

Заробляти на розведенні черв'яків в домашніх умовах можна різними шляхами організації бізнесу:

  1. Продаж через власні роздрібні точки для риболовлі. Не кожному рибалці подобається колупати в землі в пошуках дощових черв'яків, до того ж на сьогодні знайти їх достатня кількість не так просто. Багато просто набувають наживку в спеціальних точках. Одна особина сьогодні стоїть 1-3 рубля, а для повноцінної риболовлі потрібно мінімум 30 черв'яків.
  2. Реалізація птицеводческим і рибницьким фермам, зоомагазинам для підгодівлі. У риб і птахів живий корм повинен обов'язково бути присутнім у раціоні. Дощові черв'яки мають велику поживну цінність. Тому фермери, наприклад, ті, які займаються розведенням індоуток в домашніх умовах , Постійно закуповують черв'яків як корм, більш того - з ними можна домовитися про періодичну поставку.
  3. Продаж маточного поголів'я для тих, хто хоче розводити хробаків в домашніх умовах.
  4. Виробництво біогумусу, який можна отримати в результаті життєдіяльності черв'яків. Біогумус - цінне органічне добриво, краще харчування для будь-яких рослин. Купівля біогумусу цікава і простим дачникам, і великим землевласникам, фермерам, тим, хто шукає ідеї прибуткового бізнесу з малими вкладеннями . Збирати біогумус можна кожні 4-6 тижнів.
  5. Продаж фармацевтичним компаніям для виробництва медикаментів.
  6. Виробництво і реалізація вермічая. Черв'ячний чай (вермічай) - продукт життєдіяльності черв'яків, являє собою унікальний висококонцентрований біогумат. Підвищує врожайність культур, надає на них захисну дію.

Підвищує врожайність культур, надає на них захисну дію

Як розводити хробаків для риболовлі в домашніх умовах

Для кого-то рибалка - це хобі, для кого-то - можливість заробити. Особливо заповзятливі організують бізнес на розведенні черв'яків в домашніх умовах. На сьогодні оптове розведення не задовольняє попит на наживку для риболовлі в будь-якому регіоні Росії.

технологія вирощування

Вирощувати дощових, земляних або гнойових черв'яків нескладно і прибутково, не потрібно великих інвестицій, і можна почати з невеликих оборотів, продаючи їх для риболовлі своїм друзям, знайомим. На старті досить знати порядок відкриття ІП і оформити дозвільні документи.

Основні етапи вирощування дощових черв'яків в домашніх умовах:

  1. приготування місця для утримання;
  2. покупка поголів'я, яке повинно складатися з дорослих особин, мальків і коконів;
  3. висадка в грунт в підготовленому «будинку»;
  4. черв'яки розмножуються, переробляють компост, виділяючи в процесі своєї життєдіяльності корисні речовини;
  5. забір матеріалу для реалізації: дорослих особин; верхній шар біогумусу; черв'ячного чаю.
  6. Додавання компосту з поживними речовинами для початку нового циклу вирощування.

підготовка приміщення

Для прибуткового розведення черв'яків в домашніх умовах основне завдання - створити комфортні умови для їх розмноження. Це має бути спокійне місце без шуму і вібрацій.

При створенні місця для їх утримання недостатньо просто засипати землю в ящик і запустити туди маткову сім'ю. Приготувати грунт, в якій будуть жити дощові черв'яки, потрібно за спеціальною методикою, яка передбачає поділ на три частини:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама