Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розведення коропа в домашніх умовах

  1. Особливості розведення коропа в домашніх умовах.
  2. Види ставків для розведення та вирощування коропа в домашніх умовах.
  3. Водопостачання ставків для розведення коропа в домашніх умовах.
  4. Ставки з атмосферним наповненням.
  5. Ставки з струмків або річковим наповненням.
  6. Ставки з джерельним водопостачанням.
  7. Ставки із замкнутим водопостачанням.

Особливості розведення коропа в домашніх умовах.

Особливості розведення коропа в домашніх умовах

Розведення коропа в домашніх умовах-це не міф, а реальність

Розведення коропа в домашніх умовах.

Що це міф чи реальність? Які особливості розведення коропа в домашніх умовах?

Ось, мабуть, два основних питання, на які я спробую відповісти в цій статті.

Питання перше - чи можна розвести коропа в домашніх умовах?

Відповідаю - можна. Але потрібно визначитися з тим, який кінцевий результат ви хочете отримати.

Якщо ви хочете виростити сеголетков (рибка в 20-30 гр. В кінці першого року розведення коропа в домашніх умовах), то для цього вам буде потрібно ставок порівняно невеликій площі і глибини.

Якщо ваша мета отримати товарну рибу вагою в 700-800 гр., То розмір ставки і глибина повинні бути більше.

Якщо у вас є можливість забезпечити комфортну зимівлю мальків коропа, то розведення коропа в домашніх умовах можливо при дворічному обороті (в перший рік розведення отримують сеголетков, в кінці другого року товарного коропа).

Якщо умови для нормальної зимівлі коропа створити неможливо, то оборот повинен бути однорічним.

Ви запускаєте в ставок личинок коропа і в кінці сезону отримуєте сеголетков. Або на початку сезону ви запускаєте годовиков, а в кінці сезону отримуєте товарних двухлетков.

Якщо ваша мета - урізноманітнити ландшафт присадибної ділянки, то вам найбільше підійде короп ЯКІ, який має різноманітну забарвлення. На сьогодні налічується понад 70 видів цієї риби.

Успішне розведення коропа в домашніх умовах залежить від якості води в ставку.

Основним показником якості є кількість розчиненого у воді кисню, яким дихає короп. Чистим атмосферним повітрям риба короп, як і більшість інших риб, дихати не може.

Нормальним вважається вміст кисню в 7-8 мг \ л., Хоча короп переносить короткочасне зниження кисню до 3-4 мг \ л.

Подальше зниження рівня кисню призводить до його загибелі від задухи.

Температура води в ставку також важлива для успішного розведення та вирощування коропа в домашніх умовах. Від неї залежить апетит, а значить і зростання коропа в період його дозрівання.

Найбільш сприятливою температурою для коропа є температура води в ставку в 18-20 градусів за Цельсієм навесні і 22-29 градусів влітку.

При температурі 17-20 градусів короп нереститься, а при температурі 22-29 градусів він найбільш повно використовує корм і швидше росте.

Види ставків для розведення та вирощування коропа в домашніх умовах.

Залежно від своєї форми, ставки діляться на регулярні (правильної форми) і ландшафтні (довільної форми).

Якщо ставок передбачається розмістити поблизу будівель, то зазвичай вибирають регулярний стиль. Причому форма ставка може мати профіль будь-якої геометричної фігури (прямокутник, квадрат, коло).

Ландшафтний стиль використовується в тому випадку, коли з-за складного рельєфу місцевості, ставок правильної форми побудувати неможливо.

Як правило, ставки правильної форми роблять піднятими (за рахунок насипання берегів), а ставки довільної форми поглибленими.

При розведенні коропа в домашніх умовах слід враховувати, що в піднятих ставках, в порівнянні з поглибленими ставками, спостерігаються більш різкі коливання температури, що негативно позначається на розвитку водних рослин і риби.

Водопостачання ставків для розведення коропа в домашніх умовах.

Зазвичай розведення коропа в домашніх умовах відбувається в ставках штучного походження, які наповнюються за рахунок весняних талих вод, атмосферних опадів, а також з місцевих джерел (річки, струмки, ключі, артезіанські свердловини). Залежно від цього їх можна розділити на кілька груп:

Ставки з атмосферним наповненням.

Такі ставки найменш затратні. Їх глибина становить в середньому 1-1,8 м. У літню пору вода в них добре прогрівається. Це сприяє швидкому розвитку водної рослинності і мікроорганізмів, які є основною їжею для коропа при розведенні його в домашніх умовах.

Ставки з атмосферним наповненням найбільш зручні для розведення коропа в домашніх умовах, так як хороша природна кормова база сприяє його швидкому зростанню.

Проте при всій своїй привабливості в частині витрат на будівництво такого ставка, потрібно пам'ятати про викиди в атмосферу кислот та інших шкідливих токсичних речовин в результаті господарської діяльності людини.

Тому розведення коропа в домашніх умовах в ставку з атмосферним наповненням вимагає постійного контролю якості води.

Ставки з струмків або річковим наповненням.

Такі ставки цікаві, перш за все, тим, що в них дуже високий вміст кисню в воді. Ставки мають два сполучних каналу - припливний і відвідної, за рахунок яких забезпечується проточное водопостачання.

Ставки з джерельним водопостачанням.

Розведення коропа в домашніх умовах в ставку з джерельним наповненням.

Найбільше пристосовані для розведення коропа в домашніх умовах з точки зору екології водойми.

Вода в таких ставках має дуже високий вміст кисню і практично не містить шкідливих домішок. Це дає можливість розводити тут не тільки коропа, а й інші види риб, більш вимогливі до якості води.

Однак в ставках з джерельним водопостачанням, де вода постійно змінюється, погано розвивається зоопланктон, який є природним кормом для коропа.

Тому поряд з основним ставком викопують ями, в яких вирощують Дафна. Ці ями з'єднуються зі ставком неглибокими канавами або азбестовими трубами. Через них дафнії і потрапляють в ставок. Кількість і розміри ям залежать від площі ставка, водообміну і щільності посадки риби.

Для розведення коропа в домашніх умовах в ставку, площею 50 кв. м. з джерельним водообміном, при повній зміні води протягом 24 год і щільністю посадки коропа - 5-6 шт. на 1 кв. м, досить однієї дафніевой ями розміром 3х2 м глибиною 0,5 м.

Ставки із замкнутим водопостачанням.

Все частіше використовуються для розведення коропа в домашніх умовах.

У таких ставках ложе вистилають поліетиленовою плівкою, після чого ставок заповнюють водою. Висаджують ставкові рослини, встановлюють основне технічне обладнання (насос, фільтри і ультрафіолетовий стерилізатор).

Крім основного, встановлюють і додаткове обладнання (фонтан або штучний водоспад), що забезпечує хорошу аерацію (насичення води киснем).

Карпов в такий ставок заселяють тільки після того, як у ставку встановлюється біологічний баланс.

Для розведення в ставках із замкнутим водопостачанням декоративного коропа ЯКІ, часто використовують міні-ставки в суцільний пластиковій оправі. Основна перевага таких ставків полягає в тому, що встановлювати їх можна не тільки на присадибній ділянці, а й в житлових приміщеннях, де риба короп буде добре почуватися цілий рік.

У формі, розташованої в кінці сторінки, ви можете залишити свій відгук, поставити запитання або додати коментар до статті.

Що це міф чи реальність?
Які особливості розведення коропа в домашніх умовах?
Питання перше - чи можна розвести коропа в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама