Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи вирощування кукурудзи, посадка, догляд, сорти і види кукурудзи

  1. Особливості вирощування кукурудзи
  2. Як правильно висаджувати кукурудзу
  3. Правильно висаджуємо кукурудзу у відкритий грунт
  4. Як правильно посадити кукурудзу, використовуючи розсаду
  5. Як правильно доглядати за кукурудзою
  6. різновиди кукурудзи
  7. Звичайна або посівна кукурудза
  8. Звичайна кукурудза її сорти і гібриди

Кукурудза і корисна, і смачна, недарма все більше дачників починають цікавитися нею. Адже для багатьох людей кукурудза є улюбленими ласощами дитинства. Народилася культура в Америці - вона вирощувалась ще древніми ацтеками і народами майя. На території Росії кукурудза з'явилася давно і чудово прижилася. Вирощування цієї культури в промислових масштабах найчастіше використовується, як корм худобі, зате у дачників на ділянках вона зустрічається всюди. Сорти кукурудзи, вирощувані для людей, мають більш ніжні зерна. Культивовані сорти кукурудзи в даний час стали «одомашненими», втратили здатність поширюватися самосівом і рости в дикій природі.

Особливості вирощування кукурудзи

Кукурудза є однодомні рослиною з роздільностатеві суцвіттями, запилення її перехресне. Потужні коріння кукурудзи здатні йти в грунт на глибину до півтора метрів. Крім того, на її стеблах в підземній частині з'являються опорні коріння, щільно закріплюють рослини, і допомагають всмоктуванню і утримування рослиною води і корисних мінеральних речовин.

Крім того, на її стеблах в підземній частині з'являються опорні коріння, щільно закріплюють рослини, і допомагають всмоктуванню і утримування рослиною води і корисних мінеральних речовин

Посадка і вирощування кукурудзи, секрети отримання багатого врожаю.

Кукурудза відрізняється прямостоячими стеблами, мінімальна висота яких 60 см, а максимальна - 6 метрів. Культура випускає суцвіття, які являють собою складний колос, у чоловічих суцвіть на верхівках стебел з'являються волоті, а жіночі відрізняються пазухами листя.

Складний колос є кукурудзяним качаном різної маси (вага качанів: 35-500 грам).

Як правильно висаджувати кукурудзу

Більшість дачників вважають посадкою будь-яких рослин наступні дії:

  1. Вскапиваніе грунту.
  2. Розрівнювання грудок землі граблями.
  3. Посів насіння.
  4. Регулярний полив після посіву і до самого отримання врожаю.
  5. Періодична прополка рослин.

Однак, для отримання високого врожаю, необхідно виконувати деякі правила, про які повинні знати всі початківці городники.

Якщо звернути увагу на посіви, можна помітити чергування кукурудзяних полів з пшеничними. Так було влаштовано в колгоспах. Значить, можна стверджувати, що кукурудзяні поля краще висаджувати на місці:

  1. озимих;
  2. просапних;
  3. зернобобових;
  4. Ярої пшениці.

Якщо ви вирішили висаджувати кукурудзу на садових ділянках, для її найкраще підійдуть місця, де раніше було місце вирощування томатів, баштанних культур або коренеплодів.

При вирощуванні кукурудзи на садових ділянках необхідно підібрати містечко, яке буде теплим і сонячним. Цій культурі підходять різні грунту, але переважно ростити її на добре прогріваються легких ґрунтах, в яких великий вміст вологи. Несприятлива для цієї культури тільки важка низинна грунт, що має недостатній відтік води.

Методи і рекомендації по посадці і догляду за кукурудзою.

Для отримання високих врожаїв необхідно родючість грунту . Це можна забезпечити самостійно. Восени, перекопуючи ділянку, потрібно внести певну кількість органічних (перепрілого гною) і фосфорно-калійних добрив, пропорції внесення яких в грунт вказані на упаковках.

Коли настануть теплі весняні деньки, землю на ділянці, на якому плануєте висаджувати кукурудзу, розрівняйте за допомогою грабель, розбиваючи кірку і земельні грудки.

Правильно висаджуємо кукурудзу у відкритий грунт

Посадку кукурудзи здійснюють в грунт, яка повинна прогрітися до 12 ° С. За добу до висаджування культури вносяться азотні добрива: береться 200 грам на 10 метрів квадратних ґрунту. Перед самим процесом посадки слід розпушити грунт (глибина розпушування повинна становити не менше 10 см.).

Для прискорення проростання насіння, необхідно їх правильно підготувати до посіву. Вони прогріваються близько п'яти діб - температура повітря повинна відповідати 35 ° С, після чого насіння замочують в теплій воді.

Сіяти кукурудзу найкраще в кінці квітня, причому, глибина посіву повинна бути 7 см. Сходить культура в польових умовах дуже швидко - через 10-11 діб. Якщо кукурудзу сіють на садовій ділянці, краще це робити в вигляді акуратних рядів. Міжрядний відстань повинна відповідати 60 см, а між рослинами одного ряду залишайте по 40 см.

Найкраще сіяти кукурудзу по кордоні з огірковим грядками з вітряної сторони (посадки кулисками). Якщо посадити рослини тісно, ​​це негативно позначиться на врожаї. Тому можна використовувати кращий варіант посадки, який називається квадратно-гніздовим способом.

Підготовка ґрунту для посадки кукурудзи.

Для цього вириваються лунки, рясно поливаються. У кожну лунку укладається по три зерна кукурудзи. Потім лунки присипаються вологим ґрунтом і мульчують сухою землею. Після появи сходів найкраще вибрати найбільш міцний саджанець, а ті, що слабші, просто вирвати.

Можливе використання і конвеєрного методу. В цьому випадку кукурудза різних сортів, у яких різні терміни дозрівання, висівається через кожні 15 діб. При цьому ви будете збирати урожай безперервно на всьому протязі літа.

Більшість сортів і гібридів кукурудзи здатні проростати при температурі + 10 ° С. Тому багатьма садівниками-аматорами висаджується розсада - в цьому випадку можна за більш короткий термін виростити урожай, і не турбуватися при цьому про можливі заморозки.

Як правильно посадити кукурудзу, використовуючи розсаду

Висаджують найчастіше розсаду, вік якої приблизно 30 діб. У перших числах травня проводять посів насіння. Для цього рекомендується користуватися спеціальними перегнійно-земельними або торфо-земляними мішечками, що дозволяє при ізолювання саджанців і їх пересаджуванні виключити ризик пошкодження кореневих систем рослин.

Цією культурою негативно переноситься пересадка, оскільки нерідко при цьому пошкоджуються її коріння. Щоб цього не сталося, висаджуючи кукурудзяну розсаду в контейнер, постарайтеся, щоб її коренева система його повністю заповнила.

Вирощування кукурудзи, використовуючи розсаду при посадці.

Вже до середині червня розсада кукурудзи пересідає у відкритий грунт. В цей час паросток повинен випустити три справжніх листочка. Висаджування розсади виробляють на таку глибину, яку диктує кому землі, в якій її вирощували. Посадивши кукурудзу, її необхідно полити і замульчувати грунт.

Як правильно доглядати за кукурудзою

Для кукурудзи прекрасним харчуванням служать різні добрива у вигляді:

  1. компосту;
  2. перегною;
  3. коров'яку;
  4. Куряков (курячого гною).

Підживлення рослин слід проводити в той час, коли на сіянцях кукурудзи з'явиться по шість повноцінних листочків. Крім органічних добрив деякі городники вводять в міжряддя рідкі добрива у вигляді:

  1. Аміачної селітри;
  2. Калійних добрив;
  3. Суперфосфату.

Спочатку кукурудза не відрізняється швидким ростом, з цієї причини необхідно для кращого росту їй потрібна регулярна прополка їм розпушування. За вегетативний період досить виконати розпушування міжрядь три рази. Щоб виключити пошкодження додаткового коріння, біля високих рослин грунт слід розпушувати на меншу глибину.

Щоб виключити пошкодження додаткового коріння, біля високих рослин грунт слід розпушувати на меншу глибину

Необхідні умови по догляду за кукурудзою.

Деякими садівниками практикується проведення доопиленія кукурудзяних посадок. Для цього потрібно зривати чоловічі квітки (кісточки, що прикрашають верхівки стебел), і трясти ними над жіночими квітками, які представляють собою квітучі качани.

Коли у кукурудзи з'являються бічні пагони, звані пасинками, їх видаляють, в іншому випадку може затримуватися освіту молодих качанів і сповільнюватися зростання рослин.

Потрібен кукурудзі і полив, особливо важливий який в період, коли закладаються і дозрівають качани, однак, уникайте надмірних поливів.

різновиди кукурудзи

Кукурудза - це рослина родини злакових. Її вирощують, як однорічна рослин. За досить тривалий час селекція і природний відбір тривали постійно, в результаті чого сучасна кукурудза зовсім не схожа на ту культуру, яка вирощувалася в 17 столітті на території Америки.

Всі сорти кукурудзи, які вирощуються в нашій країні, поділяються на три основних види, але ми розглянемо

Звичайна або посівна кукурудза

Це найпоширеніший і всім знайомий сорт кукурудзи. Цей основний вид має різні підвиди, що відрізняються один від одного за морфологічними ознаками зерен, і може бути:

Цукрової кукурудзою - цю кукурудзу найбільше люблять росіяни, частіше її вирощують на своїх дачних ділянках. Вона - прабатько багатьох смачних гібридів цієї культури. Після досягнення кукурудзою повної зрілості, вона накопичує багато цукрів. Зерна відрізняються зморшкуватою поверхнею, а якщо їх розрізати - поверхня склоподібна. Цей підвид використовує консервна промисловість.

Восковидной кукурудзою - відмінною рисою зерен є матовість шкірки і гладкість її. У розрізі у зерен структура, що нагадує віск.

Пленчатой кукурудзою. Цей підвид не використовує жодна промисловість, оскільки качани з зернами мають покриття у вигляді індивідуальних обгорток.

Лопаються кукурудзою. Якщо нагріти зерна цього підвиду, вони починають лопатися. Попкорн з'явився саме завдяки цій кукурудзі. Зерна мають гладеньку поверхню. Існує дві підгрупи: рисова і перлова, які відрізняються за смаком зерен, що нагадують смак перлової і рисової муки.

Крохмалистою кукурудзи. Зерна мають гладку борошнисту поверхню. використовується для виготовлення кукурудзяного крохмалю.

Зубовидної кукурудзою. Зерна мають форму зуба з поглибленням на верхівці. Цей підвид є головною кукурудзяної культурою, яка вирощується в США для годівлі тварин.

Кременистої кукурудзою. Зерно має зморшкувату поверхню, колір якої білий або жовтий, і склад його - твердий крохмаль. Верх зернятка округлий, не має западини. Підвид йде на виготовлення кукурудзяних пластівців і паличок.

Схрещування кременистої і зубовидной кукурудзи дає гібрид Напівзубовидна кукурудзи.

Острозерной кукурудзою (носатий), яка поширена мало, оскільки не представляє цінності.

Кукурудзою Карагуа, яку вирощують на території Північної Америки для корму худобі. У цієї рослини дуже великі розміри.

У цієї рослини дуже великі розміри

Різновиди сортів кукурудзи.

Звичайна кукурудза її сорти і гібриди

Кукурудза звичайна буває наступних сортів:

Кукурудза Спіріт - вирощується цей сорт за допомогою розсади. У грунт його висаджують в кінці травня, а через пару місяців кукурудза дозріває і дарує хороший урожай. Її можна висаджувати майже у всіх регіонах Росії. Зерна відрізняються яскраво-жовтим кольором. Вони великі, а качани виростають довжиною 20 см. Висота рослини - два метри. Ця рослина є новим гібридом цукрової кукурудзи, тому зерна його солодкі, ніжні і соковиті.

Кукурудза Санденс - сорт не відрізняється висотою. Одна рослина формує два качана, що мають довжину 20 см і діаметр 5 см. Сівши насіння проводиться в кінці травня, а повна зрілість досягається протягом 70-95 діб. Відрізняється подовженими жовтими зернами, використовується для консервування і вживання в свіжому вигляді.

Кукурудза Добриня - гібрид ранніх строків дозрівання. Його висаджують в травні, коли стабільна температура +10 ° С. Зерна мають солодкий смак, качани мають великий розмір. Може рости на будь-яких грунтах, має велику стійкість до захворювань. Рослина висотою до 170 см. Формування качанів починається на висоті 70см. Використовується для приготування в їжу, заморожується, консервується і вживається свіжою. Урожай збирають через 70 діб після посадки.

Кукурудза Хопи - її відрізняє чорно-фіолетовий колір качанів. Спочатку її вирощували індіанці хопі. На смак зерна дуже ніжні і цукристі, мають горіховий присмак. Цей сорт древній, його витіснили звична нам жовта і помаранчева кукурудза. Незвичайне забарвлення кукурудзі хопі дає фермент амтіокдант. Застосовують цей сорт в сумішах, і косметології, готують з кукурудзи чіпси.

Хопі є складовим перуанського напою Чіча Морадо. Цей сорт має багато різновидів, які мають різні забарвлення зерен починаючи від темно-фіолетового, закінчуючи червоною. Однак, основні кольори сіро-блакитна, жорстка синя і стандартна синя.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама