Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо помідори черрі на балконі

  1. готуємо місце Черрі - різновид томатів з дрібними плодами, які можуть вирощуватися круглий рік на...
  2. догляд
  3. Поради з вирощування
  4. Відео "Вирощування помідор черрі"

готуємо місце

Черрі - різновид томатів з дрібними плодами, які можуть вирощуватися круглий рік на балконі. Садова різновид плодів має дуже солодкий смак. Помідори черрі на балконі ростуть великими кистями. Виростити сорт чері можна на будь-якій землі - в теплиці, на відкритому городній грунті, на лоджії і вдома на підвіконні. Черрі - різновид томатів з дрібними плодами, які можуть вирощуватися круглий рік на балконі

Оскільки сонячне світло дозволяє томатам насолодитися мікроелементами, помідор зростає більш здоровим, сильним і смачним відповідно. Якщо такої можливості немає, то теплицею і підвіконням теж можна користуватися. Яка послідовність роботи для вирощування таких помідор будинку? Перше, що слід зробити - підготувати ємності. Циліндричні горщики підійдуть найкраще. Квадратні ємності погано заповнюються кореневою системою. Родюча земля буде кращим місцем для посадки помідорів.

Підготовка місця включає розчищення його для отримання більшої кількості сонячного світла і освітлення. Найкращим місцем для помідор може бути підвіконня або балкон, розташований із західного боку будівлі.

Недолік світла необхідно компенсувати штучним освітленням. Якщо таке освітлення не забезпечити, то можна отримати в результаті мляві бутони, або допустити їх опадання.

Недолік світла необхідно компенсувати штучним освітленням

посадка

Вирощування сорту черрі в порівнянні з будь-якими іншими сортами помідор мало чим відрізняється. Однак виділяють деякі умови, які передбачають певний період посадки насіння в землю. У багатьох регіонах кількість сонця, достатню для городніх робіт, з'являється в кінці травня. Садити в цей час насіння вже може бути пізно. Тому краще продумати все заздалегідь, і посадити їх в кінці березня або на початку квітня.

Технологія посадки ділиться на кілька етапів. Спочатку готується грунт. Процес полягає в прогріванні і обробці ЕМ препаратом. Це дасть можливість видалити і позбавитися від шкідливих мешканців земляного покриву. Перед цим в грунті роблять борозенки, в них посадковий матеріал висаджується смугою. Полив повинен бути рясним, а вода для поливу повинна бути теплою. Максимум умов для посіву і проростання посаджених насіння - 10 або 12 годинний світловий день, температура не повинна бути менше або перевищувати поріг 25-28 градусів Цельсія. Технологія посадки ділиться на кілька етапів

Перші сходи з'являються через 5-10 днів, температура після їх появи повинна впасти але лише до 25-28 градусів. 3-4 листи можуть стати причиною для початку пікірування. Виносити на балкон помідори можна, якщо температура на ньому 16 градусів і вище. За тиждень до висадки розсада гартується, виноситься на балкон або вулицю. Насіння сідають в піддон. Піддони накриваються і залишаються в темному місці, температура якого повинна бути не менше 25 градусів за Цельсієм. Так вони стоять до появи перших паростків. Далі поліетиленова плівку знімається, після того, як перші паростки зміцніли, і висаджується в місце, а це у нас прямокутні контейнери, де рослина буде розвиватися весь інший час. Перші сходи з'являються через 5-10 днів, температура після їх появи повинна впасти але лише до 25-28 градусів

догляд

Плоди зберігаються дуже довго, і їх можна навіть сушити, а для закваски вони теж добре підходять. Вирощуючи черрі на балконі, можна отримувати врожай цілий рік, даний сорт ідеально бореться з тінню. На грядці такі кущики з пишним приплодом здатні сподобатися будь-якій господині. Іноді плоди можуть бути навіть різного кольору. Хоча вирощування багато в чому схоже на процедуру вирощування звичайних сортів, догляд за черрі трохи відрізняється.

Ось невеликий перелік таких правил і особливостей:

  1. Пересохлу грунт помідори дуже не люблять. Тому найкраще поливати їх кожен день.
  2. Між кущами слід залишати досить багато місця, це дозволить сонцю і свіжому повітрю рівномірно розподілятися, підживлюючи рослини.
  3. Підв'язка обов'язкове для всіх сортів черрі, не залежно від кущистості і висоти.
  4. Мульчування грунту допоможе уникнути її перегріву і забруднення плодів.
  5. Найсмачніші томати - тільки повністю дозрілі. Тому збирати їх раніше не рекомендується
  6. Розсада вимагає догляду, поливу і пасинкування, але не завжди.
  7. Добрива бажані, як і підв'язування, які є обов'язковими для даного сорту.

Поради з вирощування

Плодоносять дані сорти до заморозків, і є найбільш ранніми. В'яжуться такі помідори навіть в складних погодних умовах - в спеку або в холод. Також властивості томатів дуже стійкі до різних видів захворювань, і є декоративними за своїм виглядом. Стелячись по землі, вирощувати такий сорт помідорів можна без опор і без пасинкування. Плодоносять дані сорти до заморозків, і є найбільш ранніми Схема висадки на увазі відстань в 40-70 см між кущами. Теплиця повинна провітрюватися, це завадить потрапити в рослини фітофтори. Пересихання грунту не можна допускати, це дуже негативно впливає на зростання помідор. Поверхню можна розпушувати, і підсвічувати спеціальними лампами. Дуже важливо підв'язувати рослини, і робити це, незалежно від сорту - високорослої або низькорослого. На підвіконні вирощувати черрі можна вільно - однак, вибирати для цього краще низькорослі сорти. Їх коренева система розвинена менше, а це якраз на руку для вирощування в таких умовах. Розсада робиться так само, як і для відкритого грунту. Після зміцнення сіянці пересідають в горщики, а подальші прийоми догляду такі ж, як і в інших випадках.

Відео "Вирощування помідор черрі"

У цьому відео показано, як можна виростити помідори черрі з насіння в домашніх умовах на балконі.

Яка послідовність роботи для вирощування таких помідор будинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама