Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування цибулі порею з насіння

  1. Як виростити розсаду з насіння
  2. Висадка розсади в грунт

В їжу використовують нижні частини листя цибулі порею, потовщені біля основи і утворюють помилкову цибулину. У порею слабо гострий, нерізкий смак, рослина має виключні лікувальні властивості, особливо багато в ньому калію. Відмітна властивість рослини - значно збільшувати концентрацію вітаміну С при зберіганні.

У теплому кліматі вирощування цибулі порею з насіння можливо прямим посівом. На північ від цибуля порей вирощують розсадою, а також посівом під плівку або в теплицю. Популярні сорти:

  • Карантанскій;
  • болгарський;
  • Ганнібал.

Як виростити розсаду з насіння

Кращий місяць для посадки - березень Кращий місяць для посадки - березень. Насіння при вирощуванні цибулі порею розсадою готують, вимочуючи 24 години в підігрітій воді. Потім насіння розкладають тонким шаром на серветку і висушують.

Грунт для розсади складають з компосту , Перегною і торфу в рівних частках. Рекомендується також використовувати торф для посадки насіння, додавши спеціальні мікродобрива, наявні в продажу.

Насіння висаджують в окремі ємності розміром 3 х 3. При окремої посадці розсада легше переносить пересадку, швидше приживається на новому місці. Розсаду НЕ пікірують.

Підростаючої розсаді лука порею потрібно особливо уважний догляд:

  • Температура - до появи паростків +20 оС ... + 22 ° С, після наклевиванія паростків +17 оС ... + 20 ° С. Вночі підтримувати +8 оС ... + 14 ° С.
  • Полив тільки підігрітою водою через 5 днів.
  • Забезпечити хорошу вентиляцію, регулярно провітрюють розсаду.

Висадка розсади в грунт

Двомісячну міцну розсаду висаджують в заздалегідь проведені садовим інструментом і підготовлені глибокі борозенки (15 см) Двомісячну міцну розсаду висаджують в заздалегідь проведені садовим інструментом і підготовлені глибокі борозенки (15 см). Між борозенками відстань 30 см, цибулинки розсаджують через 3-4 см, трохи заглиблений в ґрунт.

Кращими попередниками вважаються томат, горох, капуста, сидерати. Грунт удобрюються органікою, вносять амофос, калійну сіль, суперфосфат, аміачну селітру.

Протягом вегетації лук підгодовують:

  • мінеральна підгодівля - калійна сіль (15 г) і аміачна селітра (20 г) на відро води. Розчину достатньо для обробки 4 м2.
  • Органічні добрива - коров'як, пташиний послід.

Вибілений потовщений стебло формується при регулярному окучивании цибулі порею. Влітку догляд за цибулею пореєм. Останнє включає в себе:

  • розпушування міжрядь,
  • полив,
  • мульчування грунту тирсою або торфом для збереження вологи,
  • боротьба з бур'янами та шкідниками.

Оновлене: 17.10.2016

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама