Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування квітів в теплиці як бізнес: на продаж, в домашніх умовах, бізнес-план

  1. Вирощування квітів в теплиці на продаж як бізнес: переваги і недоліки
  2. Які квіти вибрати?
  3. Юридичні тонкощі і умови оформлення бізнесу
  4. Домашнє вирощування квітів в теплиці на продаж як бізнес: з чого почати?
  5. Догляд за квітами: як вирощувати квіти в теплиці на продаж?
  6. Реалізація продукції: який спосіб вигідніше?
  7. Бізнес-план вирощування квітів на продаж: баланс витрат і доходів

Професіонали тепличного бізнесу вважають, що саме квіти здатні принести максимальний прибуток

Професіонали тепличного бізнесу вважають, що саме квіти здатні принести максимальний прибуток. В сучасних умовах покупці і оптові продавці все частіше віддають перевагу якісної вітчизняної продукції. При зростаючому попиті пропозиція не задовольняється, що дає великі переваги новачкам, бажаючим зайняти нішу на перспективному ринку.

Як вирощувати квіти в теплиці на продаж? Відповідь міститься в цій публікації.

Вирощування квітів в теплиці на продаж як бізнес: переваги і недоліки

Плануючи зайнятися вирощуванням квітів в теплиці на продаж, необхідно оцінити плюси і мінуси цього виду бізнесу.

Переваг у квіткового тепличного бізнесу чимало. До них відноситься:

  1. стабільний попит з боку торговельних точок і кінцевих клієнтів;
  2. висока рентабельність;
  3. висока продуктивність: з одного куща троянди можна зрізати до 250 кольорів на рік;
  4. можливість вирощувати будь-які види рослин, аж до екзотичних;
  5. хороша торгова націнка.

Незважаючи на істотні плюси, у домашнього тепличного бізнесу є і мінуси. Серед них:

  1. Необхідність досвіду в квітникарстві. Приступаючи до промислового вирощування квітів без належних навичок, дуже складно домогтися успіху.
  2. Високі витрати на електроенергію. Для забезпечення гарного росту теплицю потрібно висвітлювати практично цілодобово.
  3. Сезонність. Влітку попит на квіти різко падає, зате перед святами досягає максимуму.
  4. Конкуренція з іноземними та іногородніми постачальниками і власниками більших теплиць.
  5. Щоб гарантувати стабільний прибуток, потрібно постійно шукати нові джерела збуту.

Як виростити гриби гливи в домашніх умовах : Покрокова інструкція та бізнес-план з розрахунками містяться в статті за посиланням.

Як виростити гриби гливи в домашніх умовах   : Покрокова інструкція та бізнес-план з розрахунками містяться в статті за посиланням

Основні переваги і недоліки бізнесу з тепличного вирощування квітів.

Які квіти вибрати?

У теплиці можна вирощувати будь-які рослини, від звичних і улюблених до екзотичних. Найчастіше жителями теплиць стають троянди і хризантеми.

Існує безліч сортів цих квітів. Вибираючи їх, враховуйте особливості попиту. Наприклад, в Росії традиційно вважають за краще білі, рожеві і червоні великі троянди на максимально довгих стеблах і великі білі хризантеми.

Можна зробити ставку на сезонні квіти, висаджуючи в теплицях різнокольорові тюльпани, крокуси, гіацинти. Знявши зріз на початку весни, що звільнилося місце легко зайняти іншими культурами.

У теплицях можна вирощувати і багаторічники, наприклад, сортові лілії. Зростає популярність екзотичних квітів: гербер, антуриумов, кал, орхідей. Багато із цих рослин досить невибагливі в догляді і цілком підходять для невеликих теплиць.

Дуже перспективний напрямок - вирощування однорічних для озеленення. Ампельниє петунії в підвісних кашпо відмінно продаються весь весняно-літній сезон. Їх купують не тільки приватні особи, а й власники магазинів, ресторанів і кафе. Націнка на такі рослини досить висока, що істотно підвищує рентабельність бізнесу.

Тепличний бізнес в домашніх умовах: вигідно чи ні? Відповідь міститься в публікації за посиланням.

Цікава ніша - горшкові рослини. У теплиці можна вирощувати хризантеми, орхідеї, цикламени та інші варіанти, які підходять для озеленення офісів і квартир.

Перевага квітів в горщиках - подовжений термін реалізації і стабільні продажі протягом всього року.

Юридичні тонкощі і умови оформлення бізнесу

Невелику теплицю можна організувати на власній присадибній ділянці. Для пробної роботи такий варіант непоганий, але виробництво в промислових масштабах вимагає більшого. Якщо ви всерйоз вирішили зайнятися квітковим бізнесом, рекомендується зареєструвати юридичну особу.

Оптимальний вибір - ІП

, Що займається сільгоспвиробництвом. Така форма реєстрації дозволить платити єдиний сільськогосподарський податок за максимально низькою ставкою - всього 6%. ЕСХН замінює всі інші виплати, що істотно підвищує доходи підприємця.

Якщо ви плануєте самостійну роздрібну торгівлю, варто позначити це при реєстрації. Для реалізації продукції знадобиться сертифікат.

Юридичні умови оформлення тепличного бізнесу.

Домашнє вирощування квітів в теплиці на продаж як бізнес: з чого почати?

  • Робота починається з пошуку відповідної ділянки для теплиць. Господарство не варто розміщувати занадто далеко від міста. Близькість до місця реалізації істотно скорочує витрати на доставку і дозволяє зберегти свіжість зрізаних квітів.
  • Побудуйте теплицю. Перед зведенням потрібно прорахувати її розмір. Зимова теплиця будується на міцній основі, що гарантує надійність конструкції. Найвигідніший варіант - каркас з металопрофілю з покриттям з полікарбонату. Ці матеріали довговічні, добре переносять температурні перепади, не схильні до впливу вологи і гарантують стабільну температуру всередині теплиці.

Для вирощування квітів на продаж в домашніх умовах підійде універсальна теплиця-термос з односхилим дахом. Оптимальні розміри для неї - 5 м в ширину висота від 1,8 до 2,5 м. Північна стіна робиться з шлакоблоків, інші покриваються полікарбонатом зсередини і зовні.

Повітряний прошарок між шарами полікарбонату створює ефект термоса, що забезпечує оптимальний температурний режим. Додатковий обігрів забезпечить руберойд, розкладений зовні по всьому периметру теплиці. Листи укладаються на землю, попередньо очищену від снігу.

  • Продумайте систему опалення. Квіткові теплиці зручно обігрівати водяними трубами, прокладеними під землею. Вода нагрівається за допомогою електрокотла. Така система гарантує стабільну температуру і коштує не надто дорого. Деякі квітникарі вважають за краще інфрачервоне опалення.
  • Підготуйте грунт. Верхню частину грунту необхідно зрізати, скласти в рівні бурти, рясно пролити водою і щільно накрити непрозорим теплим матеріалом.

Рівномірний прогрів грунту до 70 градусів гарантовано вбиває личинок паразитів і хвороботворні мікроорганізми. Після обробки грунт змішується з живильним субстратом і повертається в теплицю.

  • Закупити насіння та саджанці. Купувати їх потрібно в спеціалізованих розплідниках, які гарантують якість посадкового матеріалу. Рідкісні насіння і живці можна виписувати з інших міст, користуючись послугами інтернет-магазинів.

Для обслуговування теплиці можна найняти 1-2 працівників. Слід надавати перевагу люди з досвідом роботи. Якщо ви хочете заощадити, більшу частину роботи по догляду за квітами краще взяти на себе.

Догляд за квітами: як вирощувати квіти в теплиці на продаж?

Догляд за квітами залежить від їх сорту. Наприклад, троянди вимагають високої вологості, вона не повинна опускатися нижче 70%. Дуже зручна система автополиву, рівномірно подає вологу в грунт.

Раз в день теплицю необхідно провітрювати, стежачи, щоб холодне повітря не потрапляло на квіти. Щоб попередити захворювання, необхідно регулярно оглядати посадки.

Боротися з паразитами допоможуть інсектициди, рослини, уражені гниллю або вірусами, необхідно викопати і знищити. Для активного росту трояндам потрібні підгодівлі калієво-фосфорними і органічними добривами. Важливо не перегодувати рослини, щоб вони не почали нарощувати лиственную масу на шкоду бутонам.

Як вирощувати осетрових в домашніх умовах і що для цього потрібно - дізнайтеся в цій статті.

Як вирощувати квіти в теплиці на продаж?

Реалізація продукції: який спосіб вигідніше?

Власники теплиць розглядають кілька варіантів продажу квітів. Серед них:

  • оптова реалізація закупникам;
  • продаж через квіткові магазини;
  • пропозиція продукції в флористичні салони.

Дуже перспективний варіант - відкриття власної торгової точки. Роздрібна торгівля підходить власникам кількох теплиць, які вирощують різні культури.

Але якщо ви робите ставку на троянди, частина квітів інших сортів для власного магазину можна закупити оптом. Прийнявши в штат флориста, ви зможете обслуговувати весілля, пропонувати квіткові композиції в ресторани і готелі.

Як вирощувати полуницю круглий рік в домашніх умовах і які сорти полуниці вибрати для бізнесу, ви можете прочитати тут.

Як вирощувати полуницю круглий рік в домашніх умовах і які сорти полуниці вибрати для бізнесу, ви можете прочитати   тут

Домашній бізнес на квітах: бізнес-план з розрахунками.

Бізнес-план вирощування квітів на продаж: баланс витрат і доходів

Для прикладу можна розглянути невелике господарство з 1 теплицею-термосом, розрахованої на одночасне вирощування 400 кущів троянд. Первинні витрати:

  • будівництво та обладнання теплиці (100 кв. м) - від 400 000;
  • закупівля посадкового матеріалу і добрив - від 120 000.

До щомісячним витрат відносяться витрати на опалення, освітлення теплиці, поповнення посадкового фонду, бензин. На це буде йти від 35 000 рублів на місяць. За рік витрати на утримання теплиці складуть близько 80 000 рублей.

Як відкрити свій квітковий магазин з нуля і скласти грамотний бізнес-план з розрахунками, ви можете дізнатися тут.

Прибуток від реалізації троянд, знятих з 400 кущів, складе не менше 4 000 000 рублів.

Ця сума розрахована виходячи з мінімальної оптової ціни на квітку (від 40 рублів). При роздрібному продажі прибуток істотно зросте.

Перший зріз можливий через 6 місяців після висадки живців. Теплиця окупиться через 7-10 місяців, рентабельність проекту - не менше 70%.

Вирощування квітів на продаж в домашніх умовах - ідеальний варіант для тих, хто любить і вміє працювати з рослинами. Почавши з однієї теплиці, можна істотно розширити виробництво, працюючи з новими сортами і освоюючи суміжні ринки.

Квітковий тепличний бізнес в домашніх умовах - відео з рекомендаціями професіонала

Догляд за квітами: як вирощувати квіти в теплиці на продаж?
Реалізація продукції: який спосіб вигідніше?
Як вирощувати квіти в теплиці на продаж?
Які квіти вибрати?
Тепличний бізнес в домашніх умовах: вигідно чи ні?
Домашнє вирощування квітів в теплиці на продаж як бізнес: з чого почати?
Догляд за квітами: як вирощувати квіти в теплиці на продаж?
Як вирощувати квіти в теплиці на продаж?
Реалізація продукції: який спосіб вигідніше?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама