Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків у відкритому грунті

  1. Як вирощувати огірки у відкритому грунті
  2. Способи вирощування огірків
  3. Сорти огірків для відкритого грунту
  4. Агротехніка вирощування огірків у відкритому грунті
  5. посадка огірків
  6. Добрива для огірків
  7. Як формувати огірки у відкритому грунті
  8. Як правильно поливати огірки у відкритому грунті
  9. Секрети вирощування огірків у відкритому грунті
  10. Як ростити огірки без хвороб
  11. Як виростити хороший урожай огірків у відкритому грунті
  12. Відео: як правильно вирощувати огірки у відкритому грунті

Євген Седов

Коли руки ростуть з потрібного місця, жити веселіше :)

Ранній урожай отримують в тепличних умовах. Пізніше посадка здебільшого овочевих культур проводиться влітку на відкритих ділянках землі. Сюди ж відносяться і огірки. Вони невибагливі, але догляд вимагає уважності при організації поливу, підгодівлі і в створенні прийнятних умов для розвитку.

Статті по темі

Як вирощувати огірки у відкритому грунті

Грядку краще облаштовувати на сонячній стороні ділянки куди не задувають вітру. Садити кучеряве і кущові огірки потрібно влітку, коли відсутній ризик повернення заморозків (перші числа червня). Така культура не переносить надлишкового впливу вологи, тому не рекомендують висаджувати пагони огірків на відкритих майданчиках з неглибоким рівнем залягання грунтових вод. Подібні умови чинять негативний вплив, так як може істотно затриматися поява жіночих зав'язей.

Якщо вирішується питання, як правильно виростити огірки у відкритому грунті, спочатку готують грядку, що робиться раніше посадки насіння. Город готують з осені: копає, удобрюють гноєм. Посадковий матеріал інтенсивніше зростає після попередників певного виду: деякі коренеплоди, цибуля, бобові, сюди ж відносять помідори. Важливо змінювати ділянку посадки. Для відкритого грунту підходять стійкі до хвороб сорти. Одна з небезпек - дана культура складно переносить процес пересадки.

Способи вирощування огірків

Садити культуру можна декількома методами, всі вони характеризуються своїми нюансами:

  • закладка насіння;
  • висадка розсади.

Перший з варіантів реалізується в прийнятних умовах: підготовлене насіння закладають влітку (початок червня), коли холоду уже повністю відступили і температурний режим не переходить межу нижче +15 градусів. Технологія посадки розсади огірків реалізується двома етапами: закладка насіння навесні в горщик (початок-середина травня); через місяць молоді рослини переносять на заздалегідь визначене місце.

Вирощування огірків у відкритому грунті реалізується і іншими методами закладки посадкового матеріалу:

  • установка шпалер;
  • врасстіл.

Особливість першого варіанту - це необхідність підготовки опорної конструкції (шпалери). Використовується мінімальна площа, тому як вистачає всього двох рядів рослин, а відстань між ними складає 1-2 м. Коли вирішується завдання, як виростити огірки у відкритому грунті методом в розстил, потрібно для цієї мети відвести значну площу. Перекладати і рухати стебла можна, тому що при цьому порушується орієнтація листових пластин, а урожай буде пізніше.

Сорти огірків для відкритого грунту

Асортимент необмежений, проте, краще використовувати певні види культури:

  • «Витончений»;
  • «Алтайський»;
  • «Муромський»
  • «Каскад»;
  • «Китайський»;
  • «Кураж F1»;
  • «Московський»;
  • «Фенікс»;
  • «Ніжинський 12».

Агротехніка вирощування огірків у відкритому грунті

Високі показники врожайності отримати можна лише при безпомилково реалізованої технології висадки, якщо своєчасно доглядати за рослинами, давати підживлення і поливати. Враховується температурний режим повітря і грунту, інтенсивність зволоження, умови зростання. З усіх цих етапів складається агротехніка. Якщо упустити один з них, вирощування дасть погані результати: гіркі плоди замість соковитих, солодких і ароматних.

посадка огірків

Деякі з вищеназваних сортів можуть висаджуватися як на відкритих ділянках, так і під плівку. Грунт повинна бути теплою (мінімум 17 градусів) і підготовленої, для чого навесні риється траншея, проводиться виїмка грунту з подальшою обробкою (на 1 пог. М береться калійна сіль в кількості 10 г, суперфосфат до 20 г, перегній в межах 5 кг, деревна зола не більше 1 л). Насіння закладають в середньому не глибше 3 см, краще садити огірки ближче до поверхні (1-2 см). На мінімальну площу відкритої ділянки (1 кв. М) припадає по 6-7 кущів.

Добрива для огірків

Підживлення дається до 6 разів протягом усього циклу розвитку рослин. Першу порцію поживних речовин додають на початковому етапі освіти зав'язей квітів. Далі підгодовувати огірки слід через кожні 14 днів протягом періоду, коли рослини плодоносять. Вирощування проводиться методом обробки органічними / мінеральними добривами. Популярний коров'як (1 частка на 10 часткою води).

Як формувати огірки у відкритому грунті

Метод прищипування сприяє розростанню бічних пагонів. Схема при цьому залежить від сорту: видаляють пасинки від 3-4 листа центрального стебла; формування сортових огірків виконується шляхом прищипування після 6-7 листа. Така технологія по-іншому називається пасинкування. Її рекомендують застосовувати не до всіх рослинам, а до середньо-і пізньостиглі сортів.

Як правильно поливати огірки у відкритому грунті

Не можна направляти прямий струмінь води на кущі огірків. Кращий варіант - крапельний полив. Його не завжди можна організувати, тому частіше обережно заливають водою лунки. Робити це слід в призначені терміни, настільки часто, щоб грунт не пересихала і був постійно зволожений. Полив здійснюється вранці до настання спеки або ввечері, для цього береться тепла вода.

Секрети вирощування огірків у відкритому грунті

Виділяють чимало тонкощів технології вирощування, які полегшують догляд за пагонами протягом усього циклу їх зростання. Головною помилкою є розпушування грунту. Теоретично такий захід збагатить грунт киснем, але на практиці це призведе до порушення кореневої системи, яка розростається ближче до поверхні грунту. Краще використовувати мульчування, що особливо ефективно при догляді, якщо реалізований метод Міттлайдера (вузькі грядки).

Як ростити огірки без хвороб

Основний секрет - правильний вибір сорту, ще одна особливість полягає в вироблених профілактичних роботах до посадки. Дії покроково:

  • після закінчення сезону врожаю потрібно прибрати залишилися стебла;
  • знімають шар грунту до 10 см;
  • у випадках, коли не можна прибрати поверхневий грунт, цю область просочують мідним купоросом (10 л рідини, не більше 50 г речовини);
  • грунт перекопують, потім вже можна займатися вирощуванням.

Як виростити хороший урожай огірків у відкритому грунті

Здорова розсада виростає в багатому поживними речовинами субстраті, для чого бажано купити готову суміш. Без добрив вирощування огірків у відкритому грунті дасть скромні результати. Крім основної порції підгодівлі, рослини додатково обприскують тими ж складами кожні 14 днів. Для цього активні речовини беруться в половину меншому обсязі. Важливо сприяти утворенню жіночих квіток огірків, добре себе зарекомендували такі заходи:

  • зниження кількості чоловічих зав'язей методом прищипування;
  • зменшення інтенсивності поливу на етапі бутонізації;
  • вирощування починається з прогрівання насіння до висадки на відкриту ділянку.

Відео: як правильно вирощувати огірки у відкритому грунті

Огірки у відкритому грунті

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама