Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування петунії з насіння в домашніх умовах, догляд.

  1. Які способи вирощування петунії з насіння
  2. підготовка ґрунту
  3. посів насіння
  4. Посів насіння петунії, відео
  5. Догляд за розсадою петунії
  6. Як поливати розсаду петунії
  7. чим удобрювати
  8. Догляд за петунією

Багато хто знає про те, що вирощування петунії з насіння в домашніх умовах декому здається чимось складним, тому вважають за краще купувати квіти розсадою, що іноді буває накладно Багато хто знає про те, що вирощування петунії з насіння в домашніх умовах декому здається чимось складним, тому вважають за краще купувати квіти розсадою, що іноді буває накладно.

Різноманіття форм і забарвлень цієї квітки вражає, особливо останнім часом з'явилося безліч неймовірних сортів. На жаль, не завжди вдається придбати якісну розсаду, тому хочу поділитися досвідом, як виростити петунію з насіння. Це досить просто і швидко.

Зараз дуже часто підводять виробники насіння, особливо вітчизняні. На пакетику намальований один колір, а виростає зовсім інший, або просто довга батіг з одним-двома квітками.

У минулому році спробувала купити голландське насіння в гранулах. Виходить дорожче, ніж наші звичайні, насіння в пакетику мало, але схожість майже стовідсоткова і виросло саме те, що було на фото.

З нашої сибірської тривалої навесні і коротким влітку доводиться пристосовуватися до кожної рослини, його особливостям З нашої сибірської тривалої навесні і коротким влітку доводиться пристосовуватися до кожної рослини, його особливостям. Ось і з петунією так само. До того, як вона порадує пишним цвітінням має пройти 2-3 місяці. Значить, щоб отримати квіти в червні, потрібно посіяти насіння в березні. Я сію взагалі ближче до початку лютого, тоді петунії вже в травні починають цвісти, так я продовжую цвітіння.

Деякі возяться з насінням, проводять стратифікацію, замочують. Але якщо сіяти оброблені, в гранулах, нічого такого не потрібно. Головне - легка грунт, волога і тепло.

Які способи вирощування петунії з насіння

Садівники, любителі цієї квітки знають, як незручно садити, а потім доглядати за паростками Садівники, любителі цієї квітки знають, як незручно садити, а потім доглядати за паростками. Насіння дуже дрібні, молоденька розсада тендітна і при найменшому недотриманні норм вирощування гине. Адже петунії, щоб вирости з насіння потрібні парникові умови, температура вище +25 і вологість близько 98%.

Для вирощування такої тендітної і вимогливою розсади я використовую два способи:

1.В торф'яних таблетках - вирощування з суцільними плюсами. В таблетки зручно садити з багатьох причин:

  • не потрібно самим возитися з грунтом
  • торф благодатне середовище для проростання насіння, яка пропускає повітря і утримує вологу
  • не потрібно морочитися з пікіровкою розсади, рослини відразу в таблетках висаджуються в ґрунт
  • в таблетках є всі необхідні мікроелементи, які потрібні для рослин

Користуюся я таблетками для вирощування петуній вже давно. Щоб влаштувати сприятливий мікроклімат, розкладаю таблетки в пластиковий контейнер, підходить абсолютно будь-який, щоб був трохи вище, ніж вже набряклі таблетки. Зверху накриваю їх після посіву склом або поліетиленом і виходить такий міні-парничок. Залишається підтримувати зовнішню температуру і не забувати доливати воду.

2.В контейнерах теж зручно вирощувати розсаду петунії, особливо якщо вони з кришками і не дуже глибокі. У цьому випадку від вас буде потрібно пікіровка розсади по окремим стаканчиках. Багато висаджують насіння в осередку від яєць, в кожну насипають грунт і поміщають по парі насіння. Теж дуже зручно.

підготовка ґрунту

З осені я заготовлював для розсади грунт і зберігаю її в льосі З осені я заготовлював для розсади грунт і зберігаю її в льосі. Беру звичайну, городню. Єдине, додаю торф і пісок і проливаю окропом, щоб убити всі шкідливі мікроорганізми.

Якщо грунт виморожується, тоді її відразу можна використовувати. Пісок можна замінити вермикулітом, цей матеріал добре додає рихлість і утримує вологу, до того ж він екологічно чистий матеріал.

Навіть якщо ви будете сіяти розсаду петунії в готовий грунт, набутий в магазині, його теж потрібно продезінфікувати. Можна пролити грунт розчином будь-якого фунгіциду.

Петунія любить легку і пухкий грунт, для пророщування насіння не потрібно її підживлювати, інакше ви отримаєте довгі батоги і замучитеся їх прищипувати.

Набагато зручніше сіяти насіння петунії в торф'яні таблетки, тоді не потрібно розсаджувати і пікірувати ніжну і маленьку розсаду. Торф'яні таблетки являють собою плоскі шайби з спресованого чистого торфу, з додаванням необхідних для розсади мікроелементів. Під впливом вологи вони збільшуються в розмірах і довгий час забезпечують вологість насіння. Поливати їх зручно в піддон, в якому вони будуть знаходитися.

посів насіння

Звичайні, необроблені насіння петунії не закладають в грунт і не присипаються, а просто розподіляються по поверхні грунту Звичайні, необроблені насіння петунії не закладають в грунт і не присипаються, а просто розподіляються по поверхні грунту. Насіння дуже дрібні, легко змиваються водою. Тому при посіві потрібно робити ідеально рівну поверхню і для поливу використовувати пульверизатор.

Зручніше, щоб ви бачили, як розсіюються насіння, покласти зверху шар снігу і тоді розсипати по снігу темні насіння, їх буде добре видно і ви зможете розсипати їх рівномірно. Сніг потім розтане і втягне насіння в грунт.

Навіть якщо снігу вже немає, не потрібно насіння вдавлювати в землю або присипати потім, вони так просто не зійдуть. Розсипте їх по поверхні грунту і полийте з розпилювача.

До речі, щоб насіння петунії зійшли, їм необхідне сонячне світло, тобто, ви посіяли і відразу поставили ємність на підвіконня. Крім світла потрібно забезпечити максимальну вологість і тепло до 30-ти градусів

На четвертий-п'ятий день, якщо все зроблено правильно, з'являються сходи. Тепер горщики потрібно поставити на сонячне місце, укриття я знімаю днем, коли сонечко припікає в вікно. вночі рослини На четвертий-п'ятий день, якщо все зроблено правильно, з'являються сходи накриваю.

Посіяне насіння найкраще вкривати нетканим матеріалом, він пропускає світло не гірше плівки, і дає насіння дихати, підтримує комфортний мікроклімат.

Після появи сходів потрібно поступово починати знижувати температуру, вночі допустимо +16, удень +20. Небажано тримати рослини на прямих сонячних променях.

Посів насіння петунії, відео

пікіровка

Коли у петунії з'являється 1-2 справжніх листочки, розсаду потрібно пікірувати по окремим ємностей. Процес, так скажемо, ювелірний. Рослини дуже маленькі, до 1 см, їх потрібно акуратно вилучити із загального горщика і розсадити окремо.

Заздалегідь готуємо окрему тару, підійдуть одноразові стаканчики або обрізані пластикові пляшки. Ґрунтова суміш для пікірувати рослин знову ж повинна бути пухкої. Грунт в стаканчиках воложимо, рослини в горщику теж, щоб було легше їх пересаджувати.

Для пікіровки, як і для посіву насіння петунії, грунт повинен бути знезаражена, якщо додається пісок, то він повинен бути промитий.

У стаканчиках потрібно зробити невелике заглиблення, куди буде поміщено рослина. Із загальної горщика за допомогою зубочистки підчіплюємо рослина і поміщаємо його в поглиблення в стаканчику. Якщо грунт пухкий і добре зволожена це буде легко зробити, не заподіявши шкоди маленьким петунія. Під час висадки в окремі ємності я заглубляю рослини по самі сім'ядольні листочки. Так коренева система розвивається краще і кущик не дає довжелезних батогів.

Звичайно, якщо розсада сидить в таблетках, нічого такого робити не потрібно, таблетки висаджуються відразу в грунт, що, погодьтеся, дуже зручно Звичайно, якщо розсада сидить в таблетках, нічого такого робити не потрібно, таблетки висаджуються відразу в грунт, що, погодьтеся, дуже зручно. Та й не пошкоджуються корені при пікіровки.

У перші півтора місяці здається, що рослини взагалі не ростуть або ростуть дуже повільно. У цей час вони нарощують кореневу систему і тому вимагають більш ретельного догляду.

Догляд за розсадою петунії

Крім поливу і тепла розсаді обов'язково потрібно забезпечити додаткове досвечивание. Тим більше, посіяної в лютому, коли сонця ще не вистачає.

Досвічувати до 16 годин можна будь-лампою денного світла або спеціальної фітолампи. При нестачі світла розсада починає витягуватися і потім виходять довгі бліді паростки з рідкісними листочками.

Для отримання міцних рослин з добре розвиненою кореневою системою після прокльовування сходів потрібно знизити температуру, днем ​​щоб трималася близько 20 градусів, вночі до 16-ти.

Як поливати розсаду петунії

Тут багато допускають одні і ті ж помилки, які іноді призводять до загибелі рослин Тут багато допускають одні і ті ж помилки, які іноді призводять до загибелі рослин. Важливо правильно поливати тендітні сіянці і дотримуватися суворих правил:

  • Не можна поливати розсаду петунії з лійки, тільки пульвелизатор.
  • Найкращий спосіб поливу - в піддон.
  • Використовуйте для поливу талу воду або відстояну протягом доби.
  • Температура води повинна бути такою ж, як і температура грунту.

Не можна перезволожувати розсаду, вона дуже чутлива до хвороби чорної ніжці. Грунт повинен бути в міру вологим. Пересихання так само згубно, коріння можуть загинути відразу, рослини в цей час дуже ніжні.

чим удобрювати

Через два тижні після пересадки рослин у відкритий грунт, потрібно почати їх удобрювати. Ці квіти дуже люблять підживлення і відгукуються на них рясним цвітінням.

Для підгодівлі я вибираю будь-які рідкі комплексні добрива, які зручно використовувати, поєднуючи з поливом. Вони розлучаються водою.

Підживлення не забуваємо проводити кожні два тижні. Що хочу сказати ще про особливості цієї квітки, вона дуже любить калійні добрива, тому підбираючи, уважно дивіться на склад.

Догляд за петунією

Найчастіше квіти висаджують у підвісні кашпо, вазони, на високі клумби, в самі різні ємності Найчастіше квіти висаджують у підвісні кашпо, вазони, на високі клумби, в самі різні ємності. Вона всюди виглядає декоративно і дуже довго цвіте. Так ось, щоб цвітіння було особливо пишним, ромі добрив і поливу потрібно постійно рихлити ґрунт, правда не глибоко, щоб коріння не пошкодити.

Ще поділюся одним своїм секретів, деякі садівники його знають, ті хто постійно вирощує ці рослини. Так ось, іноді кущики виходять некрасиві, деякі пагони занадто довгі, а деякі мало не в половину коротше. Щоб такого не виходило я чекаю, поки на стеблах виросте по 4-5 листочків і прищипують верхівки, не даючи їм рости далі. Так кущики виходять пишні і красиві.

Ну, і наостанок секрети посіву петунії від Октябрини Ганечкіной.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама