Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування петуній з насіння в домашніх умовах

  1. Реєстрація
  2. Кращі сорти для вирощування
  3. Теплиця
  4. Купівля насіння і грунту
  5. Технологія вирощування петунії
  6. підготовка
  7. посів
  8. Умови вирощування петуній
  9. Вирощування розсади петуній
  10. полив
  11. добрива
  12. загартовування
  13. прищипування
  14. Витрати і прибуток

Такий невеликий квітковий бізнес, як вирощування петуній, легко організувати в домашніх умовах і з мінімальними вкладеннями

Такий невеликий квітковий бізнес, як вирощування петуній, легко організувати в домашніх умовах і з мінімальними вкладеннями. Нижче ми докладно опишемо технологію вирощування петуній на продаж.


Зміст статті:

Реєстрація

Реєструвати така справа як бізнес не обов'язково, найпростіше оформити довідку про розведення культур в ЛПГ ( особистому підсобному господарстві ). Платити податки з продажу не потрібно, єдина плата - це земельний податок: 0,3% від кадастрової вартості ділянки. Видається довідка в місцевій адміністрації. Для її отримання потрібні документи власника і членів сім'ї, дані про кадастровий номер і площі ділянки, перелік вирощуваних культур і пристосувань (інструментів).

Кращі сорти для вирощування

Ці квіти поділяються на кілька різновидів, для продажу найбільш популярні ампельна (кучерява) і кущова.

Кращі сорти серед кущових:

  • Тріумф;
  • фантазія;
  • Поларіс.

Ампельниє сорти:

  1. водоспад;
  2. Перловий прибій;
  3. Сурфінія.

Теплиця

Вирощування розсади петунії з насіння в домашніх умовах реально організувати, але не в житловому приміщенні. Щоб отримати за сезон пристойний прибуток, знадобиться засадити площу не менше 80 квадратних метрів. Ідеально для цього підійде теплиця у дворі приватного будинку. Вартість простенької теплиці таких розмірів з полікарбонату в районі 450 $.

Для теплиці необхідно придбати 4 інфрачервоні лампи (70 $) для підтримки тепла. Їх можна замінити конвекторами або масляними обігрівачами.

Купівля насіння і грунту

Для посадки знадобиться 1000 насінин вартістю 60-70 $. Виберіть кілька сортів. Для тисячі рослин необхідно близько 150-160 л землі (8 $), добрива (15 $), ящики для посадки і торф'яні горщики для розсади (40 $).

Технологія вирощування петунії

Особливість цих квітів в тому, що спочатку їх висаджують в загальний грунт, а потім розсаджують по окремих горщиках. Тоді коренева система квітки не травмується і отримує простір для самостійного росту.

підготовка

Підготуйте кілька десятків дерев'яних ящиків (50х40 см) з дренажними отворами для насіння. Такий спосіб посадки найбільш дешевий і простий.

Насіння не потребують особливої ​​підготовки, але для забезпечення кращої схожості перед посадкою їх слід змішати з піском.

посів

За теплий сезон можна посадити кілька партій на продаж. Коли садити першу партію, щоб отримати перші квіти навесні? У лютому-березні, тоді в кінці травня-початку червня вже з'явиться «урожай». Цвітіння починається приблизно через 90-100 днів після висадки.

У ящики з вологою землею, покриті тонким шаром керамзиту, висіваються насіння, присипати їх землею не потрібно. Під впливом сонячного світла вони проростають швидше. Деякі насіння обробляються корисними речовинами, через що навколо них утворюється щільна оболонка. В цьому випадку їх потрібно змочити водою і акуратно проколоти гранулу зубочисткою.

Вирощування квітів петунії значно прискориться, якщо на початковому етапі забезпечити їм парникові умови. Прикрийте посадкову тару прозорим листом поліетилену на тиждень-півтора.

Це забезпечить достатній рівень вологості і тепла. Поливати паростки в цей час не потрібно.

Умови вирощування петуній

Для швидкого проростання необхідна температура на рівні + 23 ... + 26 градусів і багато світла. При появі перших паростків температуру знижують до + 18 ... + 20 градусів.

Вирощування розсади петуній

При вирощуванні з насіння на розсаду при появі у паростків двох-трьох постійних листочків пора починати пікіровку. Це розсаджування рослин по окремим ємностей.

Для пікіровки використовують торф'яні горщики або одноразові стакани, як найдешевшу тару. Перед висадкою підготуйте дренаж: на дно склянки засипається дрібний щебінь або керамзит, а зверху - грунт з добривами або торфом.

полив

Молоді пагони легко засихають і гинуть безповоротно, тому після «парникового періоду» потрібно двічі на день (вранці і ввечері) перевіряти вологість грунту і поливати кущики. Вода впорскується за допомогою шприца під корінь. Не допускайте появи жовтого листя. Для профілактики засихання рекомендується додавати в грунт гідрогель.

добрива

Перші 2-3 тижні після посадки паростків вистачає мікроелементів, що містяться в свіжому грунті. За їх закінчення розсаду слід «підгодувати» азотними добавками. Коли на пагонах з'явиться достатня кількість зелені, для стимуляції цвітіння вносять фосфорно-калійні добрив я один раз в два тижні.

Нижче наведені секрети догляду за культурою, які допоможуть квітам стати здоровими і пишними.

загартовування

правильний догляд і вирощування петунії включають в себе процедуру загартовування. Після пікіровки культуру піддають короткочасного впливу низьких температур: + 10 ... + 15 градусів. Спочатку досить 10-15 хвилин в день, потім цей термін збільшується і поступово переростає в постійні умови утримання. Завдяки цьому заходу кущики ростуть стійкими і міцними.

прищипування

Цю процедуру використовують для додання кущах пишності і додавання квіткових бруньок. Щоб зростання йшов не тільки уздовж центрального пагона, але і в різні боки, на паростку необхідно відщипнути кілька точок зростання. Робиться це на рівні четвертого-п'ятого листочків. З утворилися пазух починають рости нові пагони, роблячи кущ більш «пухнастим» і привабливим.

Щоб зробити процедуру без помилок, використовуйте продезінфіковані тонкі манікюрні ножиці, намагаючись максимально не пошкодити втечу.

Витрати і прибуток

Капітальні витрати на відкриття бізнесу і виробництво першої партії квітів (з урахуванням витрат на комунальні послуги) - до 700 $. Вкладення в грунт, насіння, добрива для подальшої партії з тисячі петуній - 120 $. Оптова ціна куща - 0,7-1,5 $. За «урожай» з тисячі рослин можна виручити приблизно 1000 $. За рік в теплий сезон реально виростити дві тисячі рослин. Чистий прибуток за сезон складе 1100-1200 $.

організувавши вирощування петунії з насіння в домашніх умовах, можна отримувати хороший дохід, займаючись цікавою і красивим справою.

HD відео по темі:



Сподобалася стаття?Поділіться з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама