Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування Полуниці У Тепліце За Голландської Технології Круглий Рік> Відео + Фото Інструкції

  1. Що являє собою така технологія вирощування культур?
  2. Яку полуницю найкраще вирощувати за голландською технологією
  3. Який грунт необхідний для вирощування полуниці за цією технологією
  4. Які умови необхідно створити для благотворного зростання полуниці
  5. Створення сприятливого температурного режиму
  6. Провітрювання конструкції теплиці
  7. освітлення теплиці
  8. Полив кущів полуниці
  9. Висадка кущів полуниці

Що таке голландська технологія

Теплиці останнім часом стали користуватися попитом. Хтось використовує такі конструкції для особистих цілей, а деякі - для ведення бізнесу.
Досить часто зустрічається вирощування полуниці в теплиці за голландською технологією.

Зміст статті

Що являє собою така технологія вирощування культур?

Все досить просто. Якщо в звичайній технології вирощування полуниці використовується загальний грунт і в нього висаджуються кущі ягід, то за голландською методикою все відбувається трохи по-іншому.

У цьому способі вирощуємо полуницю в теплиці за допомогою певних ємностей. У них сідають кущі.
Ємності можуть бути:

  • Пластиковим горщиками.
  • Пластиковими відрами.
  • Поліетиленовими пакетами.

Як це працює:

  • Всі ці пристосування не знаходяться прямо на грунті, а підвішені на спеціальні кріплення.

Порада. Не варто для вирощування полуниці використовувати металеві ємності, які є холодними і отримати якісний урожай через це не вийти.

  • Також необхідно, щоб ємності для вирощування полуниці були зі спеціальними отворами внизу, які забезпечують вихід зайвої вологи з ґрунту.
  • Для того, щоб підвісити ємності з полуницею найчастіше використовуються своєрідні металеві стелажі. Вони міцніші, ніж дерев'яні і здатні витримувати досить великі навантаження.

Порада. Застосування стелажів з металу характеризується тим, що сам горщик з грунтом і посадженої полуницею має значну вагу.

  • Являють собою стелажі конструкції, які мають несучі планки, забетоновані в грунті, і на них кріпляться металеві полози з міцного металу.
    Їх ширина залежить від обсягу горщика, так як саме в них будуть вставлятися ємності. На фото показані такі конструкції.

Приклад теплиці за голландською технологією

  • Можна використовувати і дерев'яні стелажі, але вони не такі практичні, як металеві. Через високу вологість повітряних мас усередині теплиці деревина може почати деформувати (розсихатися і зсихатися).
    Від таких процесів її міцність і функціональні властивості знижуються.

Порада. Якщо все-таки є бажання використовувати стелажі з дерева, то необхідно попередньо подбає про захист матеріалу.

Для цього використовуються спеціальні лаки, які не здатні під впливом високих температур виділяти шкідливі речовини. Ними і покривається поверхню деревини.

Яку полуницю найкраще вирощувати за голландською технологією

Як таких обмежень при виборі сорту, щоб здійснити вирощування в теплицях полуниці не існує. Але є певні рекомендації з цього приводу.
Так як згідно голландською технологією урожай збирається протягом всього року, то віддати перевагу краще тим сортам, які мають високу врожайність (кілька разів протягом року).

Порада. Якщо полуниця вирощується на продаж, то її сорт ще повинен бути досить твердим, щоб була можливість транспортувати його з найменшими втратами.

варіанти:

  • На даний момент є кілька варіантів і видів полуниці, які найбільш часто використовуються для вирощування полуниці за голландським методом.
  • Кожен з них є самозапильних, так як немає можливості запилювати його природним методом.

Якщо правильно визначиться з сортом і ємністю, то в результаті з одного куща можна збирати не менше 8 кг ягоди цілий рік.

Який грунт необхідний для вирощування полуниці за цією технологією

Глибина посадки і вибір грунту

Так як вирощування в теплиці полуниці за голландською технологією здійснюється в закритому грунті, то до його вибору необхідно підійти серйозно.
Отже:

  • Не варто використовувати для таких дій простий грунт, який знаходиться на ділянці. Він сповнений різної рослинності і комах.
    Згідно з рекомендаціями, застосовувати потрібно тільки очищений грунт, який продається спеціально для культивування полуниці за голландською технологією.
  • Також не потрібно застосовувати то грунт, яка вже використовувалася для вирощування інших культур, так як в ній не залишилося достатньої кількість корисних мінеральних речовин для нормального росту полуниці.

Порада. Якщо немає можливості використовувати новий грунт, то старий стоїть не застосовувати для вирощування культур протягом року і необхідно його якісно удобрити.

Які умови необхідно створити для благотворного зростання полуниці

Перше, що потрібно зробити - виготовити теплицю з міцного матеріалу ( стільниковий полікарбонат ). Звичайно, можна застосувати і спеціальну поліетиленову плівку, тільки взимку таку конструкції для вирощування полуниці використовувати не можна.
Все це обумовлено тим, що опалення в теплиці все одно буде присутній холодне повітря.
Отже:

  • Вирощування полуниці в теплиці з полікарбонату на даний момент є найдієвішим і практичним способом.
  • Полікарбонат володіє відмінними технічними властивостями і характеристиками. Він завдяки своїй структурі з сот здатний рівномірно розсіювати прямі сонячні промені, які не завдаватимуть шкоди рослині.
  • Він міцний і надійний матеріал, здатний витримувати великі навантаження і досить сильні вітри. Особливо, якщо каркасом для нього служить метал, стовпи з якого забетоновані в землю.
  • Його не було підриває поривом вітру і він є вогнестійким матеріалом. У процесі горіння він може тільки плавиться і в атмосферу не виділяється шкідливих речовин.
  • Монтується стільниковий полікарбонат досить швидко і просто.

Для цього необхідно мати:

  • Дриль.
  • Шуруповерт.
  • Гумові саморізи.
  • Герметик для обробки стиків матеріалу.

етапи:

  • Спорудити конструкцію теплиці дуже легко своїми руками. Попередньо варто тільки скласти проект і правильно розрахувати необхідну кількість матеріалу.

Порада. Для того, щоб вирощувати полуницю за голландською технологією варто використовувати полікарбонат, а не інший матеріал, так як він здатний зберігати тривалий час тепло в конструкції і не давати проникати всередину холодного повітря.

  • Багато хто вважає, що його ціна дуже висока. Це не так.
    Полікарбонат має доступну вартість і тривалий термін експлуатації в порівнянні з іншими видами покриття конструкції теплиці , Заміну яких потрібно буде здійснювати регулярно.

Створення сприятливого температурного режиму

Температура і провітрювання

Як в теплиці виростити полуницю? Для цього необхідно всередині конструкції створити оптимальний температурний режим.

Порада. Згідно голландською технологією температура в теплиці повинна бути не вище кімнатної.

Особливості температурного режиму:

  • Все це обумовлено тим, що кущі ягоди розташовуються не на самому грунті, а вище його поверхні. Вгорі завжди температура буде вище, так як тепле повітря легкий і дуже швидко піднімається вгору.
  • Щоб опалювати теплицю використовується найчастіше автоматична система електричного опалення. Вона має спеціальний датчик, який включає систему при досягненні на градуснику певної температури.

Такі нововведення допомагають заощадити час і гроші, так як відключається системи також автоматично при досягненні виставленої температури.

Провітрювання конструкції теплиці

Вирощування полуниці в теплицях характеризується ще і якісним провітрюванням. Завдяки цьому в середину конструкції надходить свіже повітря і виходять прогріті повітряні маси.
Система провітрювання теплиці може бути:

  • Ручний, яка грунтується на самостійному відкритті кватирок.
  • Автоматичної, в якій використовується спеціальне електричне та гідравлічне обладнання з різноманітними датчиками. Забезпечує автоматичне відкриття і закриття кватирки при досягненні певного температурного режиму всередині теплиці.

Порада. Щоб правильно підключити таке обладнання і забезпечити тривалий термін його експлуатації є спеціальна інструкція, згідно з якою і здійснюється весь процес монтажу.

освітлення теплиці

правильне освітлення

додаткове освітлення теплиці необхідно в тому випадку, якщо конструкція експлуатується круглий рік. Все це через те, що взимку і восени світловий день набагато менше, ніж навесні або влітку, а щоб отримати нормальний урожай полуниці знадобиться не менше 10-14 годин світлового дня.

Порада. Для освітлення теплиці найкраще використовувати не звичайні освітлювальні пристосування, а лампи денного світла.

Полив кущів полуниці

Як виростити в теплиці полуницю? Можна сказати, що без якісного освітлення і поливу не обійтися.
Для того, щоб забезпечити рівномірне зрошення кожного куща ягоди варто використовувати автоматичну систему.
Що це таке:

  • Система являє собою обладнання, яке працює від подачі електричної енергії і здатне автоматично відключатися і включатися завдяки численним датчикам.
  • На відео показаний такий процес.
  • При цьому датчики виставлені на певні режими для включення зрошення і для його відключення.

Висадка кущів полуниці

Цей процес в принципі не дуже відрізняється від звичайної посадки полуниці в грунт. Якщо є велика кількість кущів, то висаджувати варто в великі довгі горщики, щоб заощадити місце в теплиці і час.
Якщо масштаб висаджування невеликий, то можна обійтися і стандартними горщиками округлої форми. Для робіт знадобиться всього лише невелика лопатка, якою проводиться викопування ямки для кореневої системи куща полуниці.
У великих ємностях можна використовувати сапу з загостреним кінцем.
Щоб не виникало питань, як розводити полуницю в теплиці за голландською методології, можна проконсультуватися з досвідченими городниками, які займаються вирощуванням полуниці не один рік. Вони зможуть вказати на деякі нюанси в догляді.

Що являє собою така технологія вирощування культур?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама