Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів у відкритому грунті

  1. Посадка помідорів у відкритий грунт
  2. Догляд за томатами у відкритому грунті
  3. Підв'язка помідор у відкритому грунті
  4. Як підв'язувати помідори у відкритому грунті - відео
  5. Теплі грядки для томатів
  6. Як виростити помідори у відкритому грунті відео

Вирощування томатів у відкритому грунті включає в себе посів насіння на розсаду, вирощування розсади, висадку розсади в грунт, догляд за дорослими рослинами і збір врожаю

Вирощування томатів у відкритому грунті включає в себе посів насіння на розсаду, вирощування розсади, висадку розсади в грунт, догляд за дорослими рослинами і збір врожаю.

У цій статті ми детально розповімо початківцям садівникам як виростити томати у відкритому грунті.

Приблизний час посадки вашого сорти томата вказано на пакетику з насінням, а найбільш сприятливі для цього дати можна дізнатися, якщо подивитися місячний календар для садівників.

У всякому разі, висаджують розсаду томатів в грунт у віці 55-60 днів. Прикиньте приблизно коли в вашому регіоні останні поворотні заморозки, відніміть 60 днів, додайте днів 5-7 на сходи і отримаєте приблизний час посіву насіння на розсаду. Зазвичай це кінець лютого - початок березня.

Грунт для вирощування розсади можна взяти покупну, вже приготовлену, а можна підготувати самим. Для цього змішують по 1 частини дернової землі, торфу і перегною.

На 1 відро такої грунтової суміші додайте літрову банку річкового піску (а краще вермикуліту) і по столовій ложці золи і суперфосфату.

Тепер в ящички насипаємо підготовленого грунту, трохи ущільнюють її і сіємо насіння томатів. Зверху присипаємо ще грунтом, приблизно на 0,5-1 см. Якщо глибина посіву буде менше, паростки можуть з'явитися з насіннєвий оболонкою на них. (В цьому випадку не відривайте її, а капніть водою і трохи пізніше насіннячко зніметься легко). Грунт після посіву необхідно полити з розпилювача.

Щоб прискорити появу сходів, посадки можна накрити плівкою. Як тільки з'являться сходи, плівку потрібно прибрати.

Шухлядки з розсадою повинні стояти в дуже освітленому місці. Якщо розсада почне витягуватися, значить їй не вистачає світла. В такому випадку закріпіть над посадками додаткове освітлення, на 1 квадратний метр досить 1 люмінесцентної лампи на 40 Вт. Якщо можливості підвісити лампу немає, можна компенсувати недолік освітлення внесенням калійних добрив.

Коли у рослин буде по два справжніх листочка, розсаду необхідно пікірувати (розсадити), тобто акуратно витягнути рослини із загального ящика і посадити кожне в окремий стаканчик - коріння необхідно більше місця для зростання. Спочатку насипайте неповний стаканчик грунту, краще потім її підсипати в міру росту рослини, щоб на стеблі утворювалися додаткові бічні корені.

За пару тижнів до висадки розсади у відкритий грунт, її починають загартовувати. Якщо є можливість, перенесіть її в більш прохолодне, але не холодне місце. Скоротіть поливи.

Посадка помідорів у відкритий грунт

Посадка помідорів у відкритий грунт

У грунт розсаду висаджують в травні-червні, в залежності від того, в якому регіоні ви живете. У всякому разі ризик зворотних заморозків повинен бути мінімальним, або будьте готові накрити томати покривним матеріалом.

При посадці розсади в грунт, рослина акуратно дістають з стаканчика і поміщають в підготовлену лунку, яку бажано попередньо пролити теплою водою. Рослина опускають в лунку до сім'ядольних листків і присипають навколо землею, трохи ущільнюючи її.

Схема посадки томатів у відкритому грунті залежить від посадженого сорти: ранньостиглі томати зазвичай садять за схемою 30х40 см, пізні - 50х50см і від способу формування куща.
до змісту ↑

Догляд за томатами у відкритому грунті

Догляд за томатами у відкритому грунті

Догляд за помідорами включає в себе своєчасні поливи, прополювання, підживлення, підв'язку, пасинкування і в разі необхідності боротьбу з хворобами.

Полив томатів потрібно проводити в середньому раз в тиждень, але це дуже залежить від погоди, в цьому і різниця в вирощуванні помідорів в теплиці і у відкритому грунті - контролювати полив неможливо.

Коли розсада приживеться найкраще грунт замульчувати соломою, так підтримувати грунт вологою буде набагато легше, та й бур'яни майже не ростуть. Під соломою не утворюється кірка і тому не потрібно розпушування. Такий собі ледачий спосіб вирощування томатів.


до змісту ↑

Підв'язка помідор у відкритому грунті

Найпоширеніший варіант підв'язки кущів помідорів у відкритому грунті це підв'язка до кілків, увіткненим поруч з кущами. Так можна підв'язати низькорослі сорти, а як же бути з високорослими? Пропонуємо вам інші способи підв'язки помідорів. Натисніть на фото для його збільшення.

Матеріал для підв'язки томатів не повинен врізатися в стовбур рослини, не повинен його як небудь пошкоджувати.

Тепер що стосується пасинкування томатів у відкритому грунті ... Дуже багато залежить від регіону - якщо у вас теплий клімат, в якому плоди навіть на пасинках встигають визріти до холодів, то звичайно можна кущі і не пасинкувати. Якщо ж літо коротке, краще провести пасинкування, тобто виламати бічні пагони, що ростуть з пазух листя або хоча б пасинкувати до першої квіткової кисті. Детальніше про це в статті як правильно пасинкувати помідори .
до змісту ↑

Як підв'язувати помідори у відкритому грунті - відео


до змісту ↑

Теплі грядки для томатів

Теплі грядки для томатів

Для спорудження теплою грядки потрібен короб з дощок під розмір грядки. Висота такої грядки зазвичай близько 40-50 см. Обов'язково зміцните стінки такої грядки, інакше вона розвалиться при укладенні в неї грунту.
На дно вкладається листя, гілки, рослинні залишки, зверху компост і далі грунт з городу.

Далі грядку необхідно пролити водою і накрити темною плівкою (ну або яка у вас є). Перед посадками зніміть плівку і відчуйте, що грядка тепла.

А тепла грядка стає від того, що всі ці органічні залишки починають перепрівати і підігрівати ґрунт знизу. Від цієї рослини і ростуть на цій грядці швидше.

Поливати рослини на такий грядці потрібно тільки теплою водою.


до змісту ↑

Як виростити помідори у відкритому грунті відео

Величезна кількість сортів томатів з фото, описом і відгуками садівників в нашому каталозі томатів . Приємного перегляду.

Так можна підв'язати низькорослі сорти, а як же бути з високорослими?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама