Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування помідорів в теплиці - особливості і хитрощі + відео

  1. Чому досвідчені городники так люблять вирощування помідорів в теплиці? Помідор відноситься до теплолюбних,...
  2. Як доглядати за грядками в теплиці?
  3. Чи потрібно удобрювати помідори, зростаючі в теплиці?
  4. пропонуємо Вам ознайомитися

Чому досвідчені городники так люблять вирощування помідорів в теплиці?

Помідор відноситься до теплолюбних, люблячим світло культурам рослин, оптимальна температура для вирощування і розвитку якого повинна бути 22-25 ° С. У холодному повітрі нижче 10 ° C квітковий пилок у цього овоча просто не дозріває, а незапліднені зав'язі відпадають. Тому ідеальним місцем для вирощування томатів є полікарбонатні теплиці з постійною і потрібної рослинам температурою, вологістю повітря і достатнім водопостачанням.

Досвідчені городники виділили такі кращі сорти помідорів для теплиці:

  • Великоплідні томати - Кардинал, Шапка Мономаха, Російська душа, Мікадо, Чорномор, Помаранчеве диво, Мрія, Російська душа, абхазець, Орлине серце, Рекордсмен світу, Королева ринку, Король-Лондон, Бійський розан і Канадський велетень. Це дуже соковиті великі томати, які йдуть в салати і на заготівлю соку.
  • Среднеплодние сорти помідорів для теплиці - Лампочка, Діамант, Слов'янський шедевр і Петро Перший. Їх зазвичай використовують для засолювання.
  • Малі томати - Манімейкер, Італія, Вентура, Санька, Ялинка, Жовта крапля, Кубишка, Цукрова зливу, Слівовка, Земляк, Трюфель, Піке, Вишенька. Завдяки своїм невеликим розмірам і формі підходять для консервації.
  • Помідори Черрі виглядають в банку досить декоративно і цінуються як ідеальна закуска.
  • Також непогано приживаються низькорослі сорти помідорів для теплиць - Раджа, Рябчик, Обранець, Віні Пух і Ермітаж.

Також непогано приживаються низькорослі сорти помідорів для теплиць - Раджа, Рябчик, Обранець, Віні Пух і Ермітаж

Підготовка грядок і посів насіння

Насіння помідорів для теплиць сіються взимку, з такого розрахунку, що через місяць після повторної пікіровки їх можна буде, не побоюючись заморозків, висаджувати прямо в грунт. Грядки для вирощування помідорів влаштовуються тільки уздовж теплиці, і їх кількість залежить від ширини посадкової площі. Розбивають грядки зазвичай за 7 днів до початку посадки розсади, їх висота повинна бути близько 40 см, а ширина 60-90 см. Проходи між грядками доцільніше робити шириною близько 60 см.

Перші 3 тижні листова система розсади швидко не рости, але наступні 20 днів її зростання значно прискориться. І вже буквально через 37-40 днів від сходів насіння листя молодих саджанців почнуть швидко розростатися і в ширину, і в висоту. На цьому етапі важливо вжити всіх заходів, щоб рослини не дуже витягнулися:

  • Температура протягом тижня повинна бути днем ​​18 ° С, а вночі 15 ° С.
  • Необхідно щодня повертати шухлядки саджанців помідорів іншою стороною до скла теплиці, щоб уникнути одностороннього витягування сіянців.
  • Поливати в цей час розсаду потрібно під корінь не більше 2-3 разів: один раз при появі всіх сіянців, потім через 2 тижні, і в останній раз перед самою пересадкою приблизно за 3 години. Вода для поливу повинна бути близько 20 ° С.
  • забезпечити достатню освітлення теплиць .

Як доглядати за грядками в теплиці?

Після посадки молоді саджанці потрібно поливати досить часто, до того моменту, як вони остаточно візьмуться. Але в перші дні, коли ночами ще прохолодно, краще не поливати рослини після заходу сонця, оскільки земля буде ще сильніше охолоджуватися. Для поливу плантації уздовж всієї теплиці варто провести борозенки для зрошення помідорів. Поливання з лійки краще використовувати тільки в найспекотніші і посушливі дні.

Для подальшого догляду за зростаючими рослинами використовується шпалерний спосіб вирощування овочів, при якому томати підрізають і підв'язують, що дозволяє забезпечити рівномірне освітлення і провітрювання грядок. При такому способі вирощування помідори дозрівають набагато швидше і в підсумку дають більш багатий урожай. При обрізанні помідорів шпалерним способом на кущику залишається тільки 2-3 сильних втечі, всі інші проміжні пагони потрібно видалити.

Потім рослини підв'язують до шпалери (дротяним грат) або до кілочків, при цьому кожен стебло повинен мати достатньо місця для вільного розвитку.

Потім рослини підв'язують до шпалери (дротяним грат) або до кілочків, при цьому кожен стебло повинен мати достатньо місця для вільного розвитку

Коли томати випустять свої перші квітки - їм потрібно допомогти з їх запиленням. Для цього потрібно все кущики енергійно, але дуже акуратно струсити. Також можна застосувати невелику хитрість і повісити біля входу в теплицю баночку з медом або цукровим сиропом. Таким чином, ви привернете бджілок і інших корисних комах, які ретельно запилюючи все квіточки, і, як наслідок, теплиця подарує більш багатий урожай.

Чи потрібно удобрювати помідори, зростаючі в теплиці?

Якщо для вирощування томатів у теплиці ви використовуєте глинистий грунт, то на кожен квадратний метр грядки варто додати по відру перегною, торфу або тирси. Якщо ж у вас готові торф'яні грядки - додається дернова земля, тирса, перегній і зернистий пісок. Далі зверху можна посипати суміш з 1 ст. ложки сульфату калію і 2 ст. ложок суперфосфату. Готову грунт слід ретельно перекапать.

Підготовлений грунт перед посадкою розсади поливається слабким розчином марганцівки, з розрахунку 1 г на 10-літрове відро води температурою 60 ° С. Заливається розчин по 1 літру в кожну лунку. В якості альтернативи марганцівки городники часто використовують препарат Заслін, який розлучається в таких пропорціях: одна 250 мл пляшечка препарату на 10 літрів води. Заливається такий профілактичний розчин по половині літра в кожну лунку.

пропонуємо Вам ознайомитися

пропонуємо Вам ознайомитися

І нарешті, за три дні до посадки помідорів на постійні місця в теплиці слід зрізати у кожної рослини по 3 листочка на нижній частині стебла. Ця процедура допоможе знизити ризик захворювання молодих томатів, зробить кращим їх провітрювання та дозволить краще розвиватися першим квіткових кистей.

Чому досвідчені городники так люблять вирощування помідорів в теплиці?
Як доглядати за грядками в теплиці?
Чи потрібно удобрювати помідори, зростаючі в теплиці?
Як доглядати за грядками в теплиці?
Чи потрібно удобрювати помідори, зростаючі в теплиці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама