Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади як бізнес

  1. Бізнес на розсаді овочів
  2. Догляд за розсадою
  3. Обладнання для бізнесу
  4. Бізнес вирощування розсади квітів
  5. рентабельність

Навесні і на початку літа на ринку масово починає з'являтися розсада різних овочів, ягід, квітів і іншого. Попит на неї в цей час величезний і багато сучасних підприємці непогано заробляють на цьому напрямку.

Перевагою вирощування розсади як бізнесу, є те, що ним може займатися як молода людина, так і пенсіонер. Основне, що потрібно - це деякі знання з вирощування різних рослин і бажання працювати, а також потрібно мати мінімальний ділянку землі для ведення діяльності. Відмінно для цього підійде дачний будинок в селі.

Розведення розсади в теплиці або ж на дому, є тим випадком, коли бізнес можна почати фактично з нуля. Вам не потрібно витрачати величезні гроші на закупівлю обладнання, оренду та інше. Тут головне подивитися всі технології вирощування розсади, щоб при мінімальних затратах праці і грошей отримувати максимальний дохід.

Плюси бізнесу:

мінуси:

  • сезонність, цей бізнес повністю залежить від сезону, розглядати його як одного і основне джерело доходу не має сенсу;
  • непередбачуваність результату, саджанці можуть зів'янути або ж не зійти, але з часом, ви наберетеся досвіду і будете прекрасно обходити ці моменти.

Доповненням до цього бізнесу може бути напрямок   продажу насіння квітів   та інших рослин Доповненням до цього бізнесу може бути напрямок продажу насіння квітів та інших рослин. У матеріалі за посиланням ми постаралися максимально чітко сформулювати основну суть побудови бізнес процесів в цьому напрямку.

Хочете підвищити врожайність і при цьому трохи заробити? Відмінним рішенням буде виготовлення торф'яних горщиків, детальніше можете почитати ось тут - http://biznes-club.com/biznes-idei/proizvodstvo-torfyany-h-gorshkov.html .

Бізнес на розсаді овочів

Зміст статті

Це, напевно, одне з головних напрямків діяльності багатьох бізнесменів в цій ніші. У цій справі головне не «вигадувати велосипед», а брати готове рішення і починати працювати. Основний ходовий розсадою овочів є:

  • помідори (Томати). Сорти помідор бувають: ранні та пізні (які беруться на закачування). За колірною гамою добре продаються: червоні, жовті і рожеві помідори. Відмінно розходитися розсада помідорів чері.
  • болгарський перець. Другий за рахунком ходовий товар. Також він буває ранній і на закачування. За кольорах їх поділяють на: червоний і жовтий. Також посадіть і гострий перець, але не багато, таку розсаду купують в малих кількостях, але попит на неї є.
  • капуста. Звичайна, кольорова, синя та інші. Тут потрібно дивитися виходячи з сезону. Якщо клієнт шукає розсаду капусти під закваску це одне, якщо для приготування салатів це інше. Ви повинні бути в курсі цих речей, щоб ви могли щось порадити покупцеві.
  • баклажани.

Менш ходовими варіантами є огірки та кавуни.

Відкриваючи бізнес на розсаді овочеві культури, не варто забувати і про ягодах, так скажемо на розсаді полуниці можна заробити не менше ніж на помідорах або тому ж перці. Це важливо врахувати, і дивитися на які види рослин є попит, і постійно збільшуючи асортимент, ви зможете отримати величезну кількість постійних клієнтів, особливо якщо будете вислуховувати їхні поради та відгуки про те, що зійшло і принесло урожай, а що не пішла.

Сезон бізнесу на вирощуванні розсади на дому починається вже в лютому. У цей період першими висаджують болгарський перець і баклажани. Висаджують насіння в ящики в лунки на відстані 1 - 1,5 см, поливають розчином марганцівки, і накривають поліетиленовою плівкою. Такий підхід дозволяє не здійснювати полив розсади на перший час. Як тільки з'явилися перші сходи, плівку знімають і тоді потрібно в міру необхідності поливати розсаду. Після поява листочків підприємці висаджують розсаду в парники або теплиці (може навіть опалювальні) і чекають сезону для продажу розсади на ринку.

Помідори (томати) висаджують десь на місяць пізніше після перцю і баклажанів. Сезон їх реалізації починається в травні і триває до кінця червня. Їх також після сходів висаджують в теплиці, звідки вже розсада їде на ринок.

Капусту висаджують відразу в теплиці, відстань між лунками потрібно дивитися по сорту, але зазвичай це десь 5 - 8 см. Здійснюють регулярний полив розсади і при необхідності потрібно підтримувати температурний режим.

Догляд за розсадою

Вирощування розсади в теплиці як бізнес, вимагає від власника і певного догляду, щоб підтримувати врожайність грунту і отримувати високий показник сходів різного роду розсади. Для цього в першу чергу грунт в теплиці потрібно удобрювати як органічними добривами, тим же гноєм, так і тирсою, торфом, при необхідності можна додавати трохи піску.

Температура і освітлення в теплиці - це другий чинник. Якщо вдарять заморозки, ви можете втратити весь урожай, тому потрібно продумати на запас, систему опалення, якщо теплиця невелика, то це не буде занадто дорого.

Також, за можливості можна обладнати її крапельним поливом. Це дозволить автоматизувати ваш бізнес, і розсада буде отримувати необхідне, дозоване кількість вологи.

Безпосередньо перед продажем розсади, її потрібно трохи «загартовувати». Для цього відкривають двері в теплицю, щоб температура всередині трохи знижувалася.

Обладнання для бізнесу

Обладнання для бізнесу

- дерев'яні або пластикові ящики;

- інструмент для городу (лопата, сапа, тачка);

- ємності, в яких ви будете продавати саджанці, вони можуть бути і картонні, тобто ви самі можете їх виготовити;

- насіння рослин;

- добрива;

- теплиця, на початковому етапі домашнього бізнесу на розсаді достатньо невеликої теплиці - 4 на 6 м буде цілком достатньо;

- парники. Їх обладнають на городі за допомогою півкілець і плівки;

- покупка системи поливу, або крапельного, або лійок.

Бізнес вирощування розсади квітів

З основних видів розсади квітів можна виділити:

  • айстри (махрові, голчасті й піоновідие);
  • петунії;
  • пеларгонії;
  • братків (віоли);
  • маргариток;
  • герані;
  • троянди (кущовий і садової);
  • півоній і іншого.

Також врахуйте той факт, що потрібно мати в наявності різні кольори цієї розсади, так як часто господині формують клумби шляхом комбінації колірної гами.

Бізнес на розсаді квітів по технології не відрізняється від процесу описаного вище, але тут варто врахувати той факт, що роботи з висадження і догляду потрібно проводити дуже акуратно. Суть процесу все та ж: висаджуємо насіння в ящики, поливаємо і накриваємо плівкою, після чого чекаємо перших сходів. Далі пересаджуємо саджанці в стаканчики і переміщаємо їх в теплицю. Після чого вона йде на продаж. Складаючи бізнес план, уважно вивчіть попит і вивчіть, які види розсади квітів популярні у вас в регіоні і на початковому етапі робіть упор саме на них, не варто на старті гнатися за унікальністю, для цього можна додатково вибрати кілька сортів квітів, яких немає у конкурентів .

Іноді підприємці вирощують екзотичні рослини, наприклад розведення акваріумних рослин, але в цьому випадку, необхідно мати зв'язки з зоомагазинами безпосередньо, так як на ринку Ви навряд чи реалізуєте такого роду товар.

рентабельність

Про точну вартість товару в різних регіонах точно сказати важко, але в невеликому місті в середньому ви легко зможете продати один саджанець за 1-3 долара Про точну вартість товару в різних регіонах точно сказати важко, але в невеликому місті в середньому ви легко зможете продати один саджанець за 1-3 долара. А якщо поставити це на «конвеєр», то можна отримувати непогану надбавку до пенсії, або ж взагалі зробити цей бізнес одним з основних джерел доходу.

Бізнес на вирощуванні розсади на продаж - це тільки половина шляху, потрібно вміти правильно і швидко реалізовувати продукцію. Так найбільш популярним місцем для продажу саджанців є міські ринки, квіткові магазини, а також особисті зв'язки підприємця. Також, ідеальним місцем, може бути і територія дачних ділянок, куди приїжджають і займаються городництвом міські жителі. Я думаю, кожен з них купить по кілька саджанців для своєї грядки.

Також оголошення про продаж можна розмістити в ваших регіональних ЗМІ і дошках оголошень.

Вирощування і продаж розсади в домашніх умовах - це вигідний бізнес, який можна побудувати майже без початкових вкладень, шкода тільки що він сезонний. В якості додаткових товарних груп ви можете реалізовувати: насіння, добрива, гербіциди та інше. А також намагайтеся постійно розширювати асортимент розсади.

Хочете підвищити врожайність і при цьому трохи заробити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама