Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування шампіньйонів: бізнес-план

  1. вихідні умови Тим, хто планує займатися вирощуванням печериць на продаж, в першу чергу необхідно...
  2. велике виробництво
  3. Як вирощують печериці: Відео

вихідні умови

Тим, хто планує займатися вирощуванням печериць на продаж, в першу чергу необхідно з доброю часткою розсудливості і практичності оцінити свої стартові можливості, оскільки саме від них будуть залежати основні умови бізнес-плану на виробництво печериць Тим, хто планує займатися вирощуванням печериць на продаж, в першу чергу необхідно з доброю часткою розсудливості і практичності оцінити свої стартові можливості, оскільки саме від них будуть залежати основні умови бізнес-плану на виробництво печериць.

Вихідні умови, які знадобляться, щоб налагодити виробництво на площах від 200 до 400 кв. м:

  • ;
  • ;
  • наявність площ для розміщення обладнання;
  • наявність поблизу великих міст, які можуть стати ринком для максимального збуту виготовленої продукції.

На більш маленьких площах (від 50 до 100 кв. М.) Бізнес-план по виробництву печериць може складатися з меншої кількості позицій, але і в ньому повинні бути вирішені основні питання бізнесу:

  • обсяг залучення фінансів;
  • ;
  • питання залучення найманої робочої сили;
  • пошук ринку збуту.

Крім доступного обсягу фінансування і наявності приміщень для вирощування печериць, розмір вкладень в цей бізнес буде залежати і від способу вирощування.

Як відомо, в Росії печериці вирощують трьома основними способами:

  • в мішках;
  • на стелажах (полицях);
  • в коробках.

Кожен з цих способів має свої недоліки і переваги. Однак найдорожчим є вирощування на полицях, оскільки ця система має на увазі автоматизований процес обслуговування грибний грядки, що саме по собі вимагає грошових вкладень.

Найбільш поширеним і дешевим способом вирощування печериць в Росії є вирощування в мішках.

Переваги цього способу: Переваги цього способу:

  • недорогі складові частини для самостійного формування компосту;
  • мобільність і легка заменяемость мішків;
  • зручна дезінфекція простору, обладнаного під мішковими вирощування грибів.

недоліки:

  • необхідність залучення додаткової робочої сили;
  • складності з переформуванням відпрацьованого компосту.

З урахуванням перерахованих факторів підприємець може скласти бізнес-план по вирощуванню шампіньйонів під свої умови.

невелике виробництво

Бізнес-план для вирощування печериць в домашніх умовах найкраще розраховувати, виходячи з того, що:

  • виробничі приміщення будуть розміщуватися в господарських будівлях або в підвальних приміщеннях;
  • для виробництва необхідно буде приготувати близько 5 тонн компосту;
  • на виробництві працюватимуть тільки члени сім'ї, що знизить податкове навантаження на зарплату;
  • за результатами одного виробничого циклу необхідно буде продати 750 кг грибів.

Незважаючи на те що домашнє виробництво не передбачає оренду спеціальних виробничих приміщень, підприємцю все-таки краще не організовувати вирощування грибів поблизу житлових будівель.

Це застереження пов'язане з тим, що сусідство з такою величезною кількістю біологічного матеріалу, схильного до грибкових захворювань і бактеріальних інфекцій, може згубно позначитися як на здоров'я членів сім'ї, так і на добробуті самого посадкового матеріалу.

Не варто забувати, що для того, щоб міцелій давав урожай саме грибів, для посадкового матеріалу повинні бути створені спеціальні умови: Не варто забувати, що для того, щоб міцелій давав урожай саме грибів, для посадкового матеріалу повинні бути створені спеціальні умови:

  • освітлення (початкова стадія пророщування міцелію в деяких випадках вимагає цілодобової освітленості мішків з обробленим компостом);
  • Високої вологості
  • регульована вентиляція (мішки не повинні знаходитися в зоні постійного руху повітря).

Як відомо, вологість і відсутність вентиляції присутні в тунелях відпрацьованих шахт, і саме вони - улюблене місце підприємців для вирощування грибів. Але далеко не в кожному місті є такі занедбані шахти, і тому підприємцю, який планує організувати ферму з вирощування грибів, необхідно закладати в кошторис фінанси на переобладнання господарських будівель саме під умови, сприятливі для росту грибів.

Складаючи бізнес-план по вирощуванню шампіньйонів і плануючи джерела фінансування для домашнього виробництва, не варто розраховувати на кредити від банку під низькі відсотки або допомогу від держави у вигляді державних гарантій за програмою підтримки малого і середнього бізнесу. І для держави, і для банку такий вид підприємницької діяльності вважається дуже ризикованим, а на ризиковане співпрацю фінансові структури не підуть.

Тому розраховувати можна на власні заощадження або на кредитні кошти під заставу вже наявної нерухомості. Під таку гарантію банк погодиться видавати підприємцю оборотні фінансові кошти.

велике виробництво

Великим виробництвом вважається цех по вирощуванню грибів площею близько 400 кв Великим виробництвом вважається цех по вирощуванню грибів площею близько 400 кв. м. При цьому в даний метраж входять і допоміжні приміщення, які також задіяні підприємцем-грибником у виробничому циклі.

Приклад бізнес-плану по вирощуванню шампіньйонів в такому цеху містить приблизно такі розрахунки:

  • повний виробничий цикл - близько 60 днів;
  • за цей період підприємець зможе виростити на 400 кв. м. близько 7 тисяч кг. грибів;
  • мінімальні вкладення - близько 200 тис. рублів.

Як видно з розрахунку, за досить короткий період підприємцю доведеться реалізувати велику кількість грибів.

Так як печериці - продукт швидкопсувний, то однією з умов бізнес-плану для великого цеху повинен бути план заходів щодо роботи з покупцями, а саме - великими торговельними мережами, які зможуть реалізувати всю вироблену грибником продукцію.

Як вирощують печериці: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама